Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak duży wpływ ma system na serwer ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w pytaniu Jak duży wpływ ma system na serwer ? Chodzi mi tutaj o porównanie Windowsa do Linuxa (Debian,Ubuntu itp..)

A konkretnie mi chodzi w ilu % serwer będzie wydajniejszy na linuxie od Windowsa.

x

Opublikowano

na linuxie wydajniejszy? zawsze wydawało mi się, że na windowsie będzie znacznie lepiej

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

@up's Linux jest pare razy bardziej wydajny od Windowsa :)

@topic Pod serwer MC Polecam Linuxa Ubuntu 64bit

Opublikowano

Oj panowie na początku tematu zabłysneli wiedzą kłamstw. Linux w przeciwieństwie do Windows jest wydajniejszy, ponieważ jego odpowiednik komendowy zużywa do około 200 mb ramu. Mniejsze prawdopodobieństwo zarażenia Linuxa wirusem. Dobra konfiguracja maszyny naniesie Ci dużo plusów. Wymieniłbym więcej powodów lecz piszę z leciwego HTC Wildfire S.

Opublikowano

ludzie linux jest lepiej zabezpieczony. Linux jest wydajniejszy od windowsa ludzie gdzie wy patrzycie?. Polecam centosa najlepszy.

PS. server linuxowy to konsola przez którą sterujemy serwerem.Największe portale np google korzystają z linuxa nie dlatego że jest darmowy ale dlatego że jest wydajniejszy od windowsa i wystarczy nam tylko 128 mb ramu by system działał spokojnie :).Na windows`a nie wystarczy 128mb ramu.

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Idioci wszedzie ,

Debian 7/6 Oczywiscie wersje konsolowe = sa najbardziej wydajnym OS pod serwery , pozdrawiam

Opublikowano

Windows? Wydajniejszy? I don't think so.. Widzę, że nikt tutaj nie poznał mocy linuxa, system jest cholernie wydajny! Nawet na YouTube filmiki normalnie się buforują.

Opublikowano

Widze że niektórzy mają ból dupy.

Ale jest sposób wystarczy się podrapać.

Tak, Linux Ubuntu x64bit - z zainstalowaną javą7 x64bit - a serwer postawiony na spigocie

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Praktycznie wszystkie linuxy są wydajniejsze i szybsze od Windowsów o nawet 1/3 miedzy innymi dlatego że nie posiada środowiska graficznego i że daje praktycznie nieograniczone możliwości integracji w system, mówiąc inaczej windows jest bardzo ograniczony pod względem konfiguracji jak i do samego płynnego uruchomiania potrzebuję 3 razy więcej niż linux. Każdy kto sądzi inaczej jest "dzieckiem windowsa" i pewnie z linuxem nawet nigdy nie próbował działać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...