Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Tryby bitew

Juri.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, z racji, że widzę ostatni na forum dużo nowych twarzy z czego większość dopiero zaczyna grę, piszę ten poradnik, aby wiedzieli o co chodzi z tą listą pod przyciskiem "Bitwa"

Aby wybrać tryb, klikamy na przycisk "bitwa losowa" pod przyciskiem "Bitwa"

99551632403705174240.jpg

Niby mamy tam jakiś opis, ale ciężko jest się komuś domyślić "co autor miał na myśli"

1. Bitwa losowa - Tak zwane "Randomki". Automatyczny dobór drużyny. Gra jest 15 vs 15. Gra się tu każdym czołgiem, drużyny dobierane są wg mm drogą wg WG losową, lecz w rzeczywistości tak nie jest.

2. Pluton - Możemy zagrać razem z kolegą/znajomym itp. bitwę losową. W 1 plutonie minimalnie może być 2, a maksymalnie 3 członków. Zalecane jest, aby dobierać czołgi wg mm, to znaczy, żeby nie grać 1 tierem i 10t w 1 plutonie. Zawsze mm będzie gorszy i dlatego przykładowo maus nie zagra z 1-2 tieramy, tylko 1 tier zagra z 10. Dodatkowo scouty, wyrzuca na większe tiery, dlatego nie zalecane jest grać np. amx elc z kv-1.

3. Bitwa drużynowa - Tak zwane 42/7 ze względu na to, że łączny maksymalny poziom czołgów to 42 i maksymalna liczba członków 7. Zalecane jest branie tylko czołgi poziomu 8. x5 oraz 2x poziomu 1. ponieważ 5x8+2x1=42 oraz mamy 7 członków. Najczęściej brane czołgi to: AMX 50 100, IS-3, 110, T34, T32, T69, T71, Ferdi, "Borsuk", AMX 13 90, WZ-132, oraz T1. Bardzo liczy się tu rozstawienie przez dowódcę. Dodać trzeba, że teoretycznie dobierani jesteśmy wg "umiejętności" lecz polega to na tym, że ktoś co ma 3k oceny osobistej (która mało odzwierciedla), nie będziemy grali z kimś co ma 8-10k.

4. Bitwa kompanii czołgów - Jest ich 4 rodzaje. Juniorska - max 4t, Seniorska (panel średni) - max 6t, mistrzowska - max. 8t oraz kadrowa - max. 10t. Opowiem jedynie o seniorskich, ponieważ tylko w tych ludzie biorą udział ( oczywiście z wyjątkami). Zazwyczaj brany jest 2-4 hellcaty i reszta kv-1s zwany potocznie "sport'em". Hellcaty mają świecić i czasem strzelać, sporty niszczyć. Bardzo liczy się tu rozstawienie przez dowódcę. Grają tam także gracze bardzo zaawansowani, głównie dla zarobku lub po prostu dla zabawy :)

5. Bitwa specjalna - Klanówy itp. Przydaje się tylko zaawansowanym graczom, a takim ten poradnik się nie przyda ;)

6. Bitwa treningowa - Jak sama nazwa wskazuje służy do treningu. Możemy wybrać mapę, długość bitwy. Zapraszamy znajomych, po zaakceptowaniu przez nich pojawiają się w kolejce. Maksymalnie można 15 vs 15 minimalnie 1 vs 1. Mogą brać udział wszystkie czołgi, wg fantazji założyciela bitwy.

Jeśli o czymś zapomniałem lub chciałbyś coś dodać pisz! Tylko jak masz pisać, że Ci się nie podoba, to napisz co :)

Podziękować muszę użytkownikowi Hubi za jakże zaawansowaną pomoc. Załatwił dla mnie listę trybów, ponieważ nie miałem dostępu do gry.

Opublikowano

Jakoś dużo nie grałem w 7 vs 7 ale nie chce mi się wierzyć by ferdi był chętnie brany, i co to za czołg borsuk?

Dopisz do chętnie branych is3 i 110. Jak dla mnie najlepszy skład to 2x amx 50 100, amx 13 90 i 2x t32 oraz 2 x t1.

860331433165800174608.png

Opublikowano

Jakoś dużo nie grałem w 7 vs 7 ale nie chce mi się wierzyć by ferdi był chętnie brany, i co to za czołg borsuk?

Dopisz do chętnie branych is3 i 110. Jak dla mnie najlepszy skład to 2x amx 50 100, amx 13 90 i 2x t32 oraz 2 x t1.

Borsuk:

is-3 jest, 110 mogę dopisać. Ferdiego dość często widzę, częściej od borsuka który jest od niego po prostu lepsze :<.

Opublikowano

Gdzie WZ-132 ? T34 rzadko się bierze.

Gdzie IS 6, T69, T71, T1 ?

To może wypiszę te których się nie bierze? Mniej pisania będzie?

Najlepszy skład to 2x AMX 50 100, amx 13 90, 2x T32/T34, 2x T1

Opublikowano

W drużynowych właśnie się często bierze te chińskie medy.

T-34-2? Zagrałem wczoraj około 40 i ani razu nie widziałem.

Wypisałem wszystko co widuję + Jugens mi podał.

• 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobry opis dla nowych graczy , zmień z tą t1 bo juz się jedynkami nie gra :)

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

<!-- Fantasy Bass -->

<ins class="adsbygoogle"

style="display:block"

data-ad-client="ca-pub-5122566234468357"

data-ad-slot="2119977022"

data-ad-format="auto"></ins>

<script>

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

</script>

• 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...
  • 6 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Tryby bitew

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...