Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam karty graficznej

Letys

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnimi czasy zdecydowałem się kupić kartę graficzną Gigabyte Radeon R9 280x OC 3GB DDR5 i wszystko ładnie pięknie, widziałem ją na agito, allegro i paru innych miejscach, lecz teraz gdy odłożyłem kasę od kilku dni w praktycznie każdym sklepie pisze: "brak towaru" więc postanowiłem napisać do sklepu agito. Odpisali mi tam, że aktualnie nie posiadają żadnych informacji o dostawie tego towaru i tu mam pytanie do was bo nie wiem co o tym myśleć, powinienem czekać? Czy te karty jeszcze będą gdziekolwiek do 1200 zł? Bo dziwne jest to, że nie ma ich nagle praktycznie nigdzie, a dostawy są nie znane i nie wiem czy w ogóle jeszcze będą.

Opublikowano

ASRock Fatal1ty H87 Performance 1150
I5 4670K Haswell + SilentiumPC HE1224

Crucial 8GB 1600MHz CL9 Ballistix
Western Digital Blue 1 TB 7200rpm 64MB cache SATA600 + mój stary dysk 1TB nie pamiętam marki
Thermaltake Smart SE Modular 80+ 530W
SilentiumPC Gladius M40
Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie co do tej wydajności, bo kumpel miesza mi w głowie i mówi, że GTX 770 ma wiele większą wydajność i ogólnie, że nvidia niszczy radeona pod każdym względem.

Powiedziałem mu, że moderator działu od komputerów, który ma 5800 postów chyba wie lepiej niż on, a on mówi że i tak gówno wie na ten temat ;p

To jak z tą wydajnością ?:D

Opublikowano

Ogólnie GTX wydajniejszy, ma też parę nowych technologii, ale 280X wygrywa w kilku grach. Karty są porównywalne... no, może poza temperaturami, tu R9 kuleje.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Ogólnie 280x ma wiele szerszą szynę i więcej pamięci, a na 280x od gigabyte nie ma masakrycznych temperatur, to to samo chłodzenie co w GTX 770 od gigabyte.

Z resztą Panowie wyżej powiedzieli, że warto poczekać na Radeona. Chciałbym wiedzieć dlaczego warto :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...