Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gameforge a privy

BeQuiet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, nie zastanawia was czasem dlaczego gameforge nie walczy z privami( z wyjątkiem 2 niemieckich serwerów dawno temu jeśli pamiętam)? Przecież wystarczyłoby kilka pokazowych spraw, i ciężko by było znaleźć odważnych, gotowych do zaryzykowania kilkunastu tysięcy PLN. Możecie się ze mną zgodzić lub nie, ale gameforge nie pozywa właścicieli privów ponieważ im to się nie opłaca, prawnik kosztuje natomiast właściciele privów(najczęściej nastolatkowie) nie mają pieniędzy. Co się dzieje gdy na rynku pojawia się ambitny konkurent, bez dużej gotówki ale z zapałem?Oczywiście działający zgodnie z prawem? GF utrudnia mu start jak się da, dla PIENIĘDZY. Jak wszyscy wiecie gameforge jest potentatem w rynku gier niczym gazprom w rynku energetycznym, oboje zrobią wszystko dla PIENIĘDZY. Poprosiłem wyżej wspomnianego dewelopera żeby pokazał jakieś dowody, oto i oneVvSsuOI.jpg

Nie dziwi was dlaczego youtube i facebook zablokowały kanały bez solidnej podstawy? Ponieważ gameforge tak chciało, jako że facebook i youtube też lubią pieniądze(gameforge wydaje krocie na reklamy) to działają na kiwnięcie ich palca.

dla zainteresowancyh

http://www.gopetition.com/petitions/gameforge-bullying-small-publisher.html

// petycja w sprawie zatrzymania brudnych praktyk przez gameforge, i prośba żeby zajęli się rozwijaniem metin2 a nie niszczeniem konkurencji.

Pozdrawiam, BeQuiet

Opublikowano

Nie pozywaja ich bo im sie nie chce

Musieli by wytoczyc tyle spraw ze ho ho

Tak samo np. Cipsoft nie wytacza spraw za OTSy bo jest ich masa i co by to bylo gdyby mieli zalozyc z 1000 spraw w sadzie xD

Opublikowano

Nie pozywaja ich bo im sie nie chce

Musieli by wytoczyc tyle spraw ze ho ho

Tak samo np. Cipsoft nie wytacza spraw za OTSy bo jest ich masa i co by to bylo gdyby mieli zalozyc z 1000 spraw w sadzie xD

privów wowa też jest sporo, a pamiętam że blizzard pozwał jednego właściciela i dostał kilkanaście milionów dolarów odszkodowań, jak by była szansa wyegzekwowania to jestem pewien że gf też by już dawno pozwała :D

Opublikowano

Ty,nie tak głośno bo mnie zamkną :P

Ogólnie,tak jak pisałeś kilka spraw i nie było by już takich kozaczków ;]

Oczywiście,poparłbym to, żeby to zwalczali lecz tylko wtedy, kiedy była by możliwość postawienia legalnego serwera gry. (nie za miliardy ;p)

517981403547547309333.jpeg

Opublikowano

Ty,nie tak głośno bo mnie zamkną :P

Ogólnie,tak jak pisałeś kilka spraw i nie było by już takich kozaczków ;]

Oczywiście,poparłbym to, żeby to zwalczali lecz tylko wtedy, kiedy była by możliwość postawienia legalnego serwera gry. (nie za miliardy ;p)

mi nie chodzi o to żeby zwalczali, tylko o to żeby pokazać jacy oni są, niby tacy spoko nie walczą z privami(bo wiedzą że hardcorowcy będą grać na pl), a konkurencji reportują kanały na youtube itp.

a co do ceny, jak by było każdego stać, to nie sądzisz że było by za dużo serverów?

Opublikowano

No tak , prawda. Ale jesli GF wytoczylby sprawe kilku priva to reszta raczej zaczelaby sie bac i zamykac serwery. Chyba lepiej ,ze nie pozywaja wlascicieli privow bo nie mielibysmy na czym grac ;)

Opublikowano

Teraz wiele osób zaczynna grać na PRIVach i dopiero później idą na PLa.

Ogólnie gracze, którzy lubią grać na Hardach, idą na PLa

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...