Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kontrola Kompa

BlAnTiNhO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z internetem ponieważ siostra mi siedzi na nim pobiera filmy itp I nie mogę grać bo mam +400 pingu .

Siostra jest podłączona do bezprzewodowego połączenia na laptopie a ja na Stacjonarnym.

I pytanie jest jak wyłączyć jej komputer albo stworzyć wirusa który będzię jej na troche wyłączał laptopa?

Prosze o pomoc . Do niej nie dociera nawet jak rodzice powiedza to ona robi swoje.

A i jak wlazłem na stronke z mojego rutera i zalogowałem się to tam jakieś dupne ustawienia . (Mam norweski internet)

Jeżeli zły dział to proszę przenieść .

Bardzo proszę o odpowiedź

xxx

Opublikowano

ustaw jej kontrole rodzicielską (dla rodziców) i będzie jej wyłączał się komp po, np: 1 godz (o ile to jest komputer, a nie,np: telefon)

Opublikowano

Krótko mówiąc, na obu komputerach musi być hamachi i muszą być w jednej sieci. Potem piszesz program w AutoIcie używając TCP, na twoim komputerze "serwer" który uruchomi usługę na twoim IP z hamachi, na drugim komputerze "klient" który połączy się z "serwerem" poprzez hamachi (ip serwera = ip twojego komputera na hamachi), a po nawiązaniu połączenia np. będzie oczekiwał na ciąg znaków od serwera albo jakąkolwiek inną wiadomość. Schematycznie:

[Twój pecet]

[Pecet klienta]

Uruchomienie serwera na IP hamachi, np. 274.324.23.2

Połączenie się z serwerem na IP hamachi serwera, czyli 274.324.23.2

Potwierdzenie nawiązania połączenia z klientem

Potwierdzenie nawiązania połączenia z serwerem i oczekiwanie na wiadomość

Poczytaj sobie jak wygląda ogólna komunikacja protokołem TCP/IP, czyli sockety i te sprawy a potem pogrzeb w Helpie AutoIT'a i poczytaj o funkcjach TCP.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Phoenix Sprubóje .

@Up Tak jak pisałem u góry mam dupne ustawienia routera wiec to nie możliwe ..

Z reszta już próbowałem zmniejszyć .

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...