Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nie mogę przestawić ikon na dół/bok pulpitu - Rozwiązanie

Maks2300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie! Oto mój pierwszy poradnik:

Jeżeli wasz problem wygląda następująco ten poradnik jest dal ciebie stworzony:

-masz nowy monitor i czcionka jest za mała?

-powiększyłeś czcionkę, czyli rozmiar DPI, ale nie możesz przesuwać ikon po całym ekranie?

TU masz rozwiązanie!

1 Krok. Bierzemy pierwszą lepszą ikonkę i przesuwamy ją w szerz i w zdłuż ekranu (pamiętaj aby liczyć ile ikonek mieści się na ekranie)

2 Krok. Otwieramy kalkulator i liczymy ;D

3 Krok. Robimy tak, (wszystko podaje na swoim przykładzie), do góry mieści mi się 10 ikonek, a ekran mam 1680x1050 więc tak 1050:10=105 i teraz 1050-105=945

4 Krok. W szerz mieście mi się 15 ikonek, a więc 1680:15=112 następnie, 1680-122=1568

Ok czas na 5 Krok. Klikamy Start, i wpisujemy regedit, następnie HKEY_CURRENT_USER, Control Panel, Deskop, i WindowMetrics

6 Krok. Interesują nas tylko zakładki IconSpacing oraz IconVericalSpacing

7 Krok. W IconSpacing wpisujemy -1568 a do IconVericalSpacing -945

8 Krok. Zamykamy X i wylogowujemy się wystarczy to nie trzeba wyłączać komputera

No i to by było na tyle jeżeli zrobicie tak jak w tym TuT, oczywiście wszystko obliczcie na swoją rozdzielczość, mam nadzieję że pomogłem, bo widzę że dużo osób ma z tym problem i liczę na Naj ;D

Pozdro Maks2300

Bardzo przepraszam za błędzy interpunkcyjne i ortograficzne, starałem się poprawić wszystko co było, ale gdyby coś to proszę zgłaszać ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...