Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oddawanie sprzętu na gwarancje

.old

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Jeśli chcę oddać laptopa Samsung na gwarancję, to wystarczy zanieść go do tego sklepu, gdzie się go kupiło (Media markt), a oni już się resztą zajmą? Jutro chcę to zrobić, także potrzebuję szybkiej odpowiedzi.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Nie wiem czy mi pomożecie np. spacja piszczy, przy zamykaniu klapki (ekranu) coś strzela. Gry gram w grę (Unreal Tournament), to po jakimś czasie lub chwili wszystko się stopuje, pojawiają się paski na ekranie, a dźwięk odtwarzany jest w pętli. Inna gra - gdy gram w Minecraft, to wywala błąd "Sterownik ekranu AMD Driver przestał działać, ale odzyskał sprawność". Zmieniłem nawet system i sterownik - to samo.

Potrzebuję info, czy po prostu go zanieść do sklepu, czy może jakoś inaczej. Z wypisaniem problemów to wiem, lecz pytałem tylko o to, co w pierwszym poście :P Może i te defekty są błache, ale jak chcę sprzedać laptopa to.. lepiej to naprawić :P

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Tylko żeby nie poszło na mnie, ponieważ gdy tak się robi to zazwyczaj swoją złość wyładowuje właśnie na niego :angry: Albo np. odpaliłem battlefield 4 64 bit (system Win 7 Ultimate 64 bit) i widać było artefakty (poszarpany obraz). Uruchomiłem 32 bit, wszystko normalne. Przykładowo jak wygląda, gdy mi się to zlaguje gra Unreal Tournament:

qn6r.jpg

y9hu.jpg

Te takie kropeczki są różno - kolorowe.

A gdy Minecraft:

fngi.jpg

Ale gdy zagram w inną grę np. Unreal Tournament 3, to tam nie doświadczyłem nagłego zatrzymania się gry. Z tego co pamiętam, to być może miałem te powiadomienie jak w grze Minecraft, czyli Sterownik ekranu AMD Driver....

Jednak się zastanawiam, czy oni tego nie zauważą, że się fizycznie nad tym laptopem wyżywałem. Po prostu z piąchy uderzałem, czasem mocno ekran zamykałem. Bo jak tu się nie wkurwić, gdy wydaje się na taki sprzęt całe swoje pieniądze, a coś takiego się robi...

Opublikowano

Jednak nic Ci tutaj nie pomożemy. Jeżeli uznają, że to wina karty, a nie twoja (walenie w komputer itp) to uznają Ci gwarancje i zrobią.

Przed moim uderzaniem w komputer tak się działo (te błędy), więc powinni to wszystko uznać. Lecz jeszcze nie otrzymałem odpowiedzi na podstawowe pytanie - Laptopa (Samsung) po prostu oddać do sklepu, a oni się zajmą resztą (wiem, że trzeba przedstawiać co jest nie tak, dowód zakupu itp.) czy może w ogóle inaczej to się załatwia? Chcę wiedzieć, bo najprawdopodobniej (jeśli wszystko z dysku uda się przenieść + formatowanie uda się zrobić) jutro go zawiozę na gwarancję. Domyślnie chcę go do sklepu zanieść, lecz nigdy nie oddawałem takiego sprzętu na gwarancję więc mogę po prostu tego nie wiedzieć :P

Opublikowano

Wczoraj zaniosłem go do sklepu i pewnie już idzie do serwisu. Teraz pozostaje czekać.. Temat niech będzie jeszcze otwarty, poinformuje jak z tym dalej będzie :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ci z serwisu dość szybko się sprężyli, już przyszedł :P Zgodnie z listą wymienili wadliwy dysk i całą klawiaturę :) Teraz go włączam i zobaczę, czy jest jakaś różnica. Jak na razie spacja już nie piszczy ;)

Temat do zamknięcia, dziękuję za pomoc

Opublikowano

Niedługo to sprawdzę. Być może jakoś się to naprawiło, bo już gra Minecraft się nie sypie, jak to wcześniej pisałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...