Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

O/C Intel i5 2400 3,1GhZ

GameOn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wtf gro działa na maxie na core 2 duo >.<

Podaj karte graficzną i ram, bo procek do bf4 nawet się nada.

graphic.png

Opublikowano

Dobrze ja wiem że działa ale chodzi o to zeby gra mi szybciej chodzila, nie wiem jak to jasniej powiedziec

Opublikowano

Na chwile obecną 9600GT bo 460GTX się zyebała. Chodzi o to że ludzie z czołowych klanów w GRO podkręcają procki i dlatego lepiej grają, szybciej

Opublikowano

Za pewne to że szybciej się 'postać' porusza bądź co kolwiek.

Mi także taki kit był wciskany w war-rocku.

Nie ma czegoś takiego jak oc procka = szybsze chodzenie / latanie w grze.

To sa CHEATY!

graphic.png
Opublikowano
Tutaj procesor jest dosyc wydajny, mysle ze grafika jest tutaj waskim gardlem. Pozatym tego procesora nie podkrecisz wiecej niz 100-200mhz, co nie da ci przyrostu fps.

Przy dobrej sztuce (przy tych prockach to raczej fart) i na odpowiedniej mobo wykręci 4GHz, ale na 100% nie ma dobrej mobo ani odpowiedniego chłodzenia.

Zmieniaj tą grafikę bo to szajs

Opublikowano

Tutaj procesor jest dosyc wydajny, mysle ze grafika jest tutaj waskim gardlem. Pozatym tego procesora nie podkrecisz wiecej niz 100-200mhz, co nie da ci przyrostu fps.

Bullshit..

U mnie ten procek śmiga na 3.8ghz stabilnie od roku tylko, że na lepszej mobo. Da się kręcić mnożnikiem ( do 38x100mhz ) oraz w niektórych przypadkach szyną o 3-6mhz, jak dobry kawałek krzemu to nawet trochę więcej.

Ty masz p8h61 więc na cuda w o/c nie licz, wręcz bałbym się na tym cokolwiek robić.

Co do samej idei twojego pomysłu, najpierw wymień grafikę.

EMPTY :C

Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi. To wygląda na to że musze kupić nową grafe ;< Jaką polecacie do 250-300zł?

Zasilacz StealthXStream 500w, nie ma z nim żadnych problemów

//edit:co powiecie na hd 6850, na tablicy wyrwać można za 300zł

Opublikowano

6850 za 300zł to dość dobra oferta, wydajność na poziomie tańszego 5830, ale nowsza konstrukcja, zapewne mniej katowana przez amatorskie kopanie.

Wydajnościowo jednak za 300zł jesteś w stanie wyrwać 5850. Unikaj referentów.

Opublikowano

Za 3 stówy wyłapiesz cichego, chłodnego i nie żrącego prądu HD7770 (używka) wydajność około 6850

Autor znalazł HIS 6850 z gwarancją za 250zł, więc to raczej najlepszy wybór : )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...