Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

jak się liczy średnie w broniach np na 30 lvl

janek5d96

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mam fms sr 31% a obrażenia ma 120-140 chyba jakoś tak ma fms to co to 31% się dodaje co wychodzi ok 150-170? Czy jak to się robi bo jeśli tak to czy jest sens kupować takiego fms sr 40+ przy obrazeniach 120-140 i szybkości 15% bo matematycznie wychodzi ze ninfa jest niebo lepsza bo nie dość ze ma szybkość 27% czyli 2x więcej to jej obrażenia wynoszo ok 220-240 a jeszcze dodać jakieś 4-5 bonów. To jak to się liczy czy to co napisałem sie zgadza czy nie?

Jeżeli popelnilem błąd w wartościach ataków broni to proszę poprawie mnie z pamięci jechalem. Proszę o satysfakcjonująca ODP.

Pozdrawiam!

Sory nimfa ma ok 194-230

I co z bojowym niby ma jeszcze większe dmg ale nimfa zdąży uderzyć 2 razy mam dylemat co kupować na 65lvl :/

Opublikowano

To, że nimfa ma 2x więcej szybkości nie znaczy wcale, że bijesz nią 2x szybciej. Fmsem masz szybkość np. 115%, a nimfą 127%. Różnica nie jest taka duża.

Jak liczymy średnie obrażenia,oraz umiejętności?
A więc,należy dany procent,dodać/odjąć do ataku ogólnego.Czyli,np. zakładając broń ze średnimi 50%,mamy 500 ataku.Nasze hity są tak wysokie,jakbyśmy mieli 500+50% ataku.A więc 750.(W naszych statystykach nie widać bonusu od średnich.Dlatego widzimy "Atak-500",a nie "Atak-750".
Opublikowano

Jesli masz np. sr. 25 spełniają nam rolę czesci dziesiętnej .W tym wypadku wychodzi nam 1,25.

Następnie przez tyle mnożymy wartosc min. I max i mamy wynik.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

Dziekuje za odpowiedzi, ale mam pytanie jak posiadam fms +9 sr 31 i wydaje mi sie ze mało bije z ostrzem na m6 (+250ataku) np gdy bije metka na sohant 65lvl to ciezko mi go ubic nawet z buffem 30% kryt zajmuje to sporo czasu, takiego golema to musze ze skili ubijac wiec moje pytanie brzmi gdy zainwestuje w fms sr 40+ to czy faktycznie o tak duzo zmieni sie sila ataku ze dam rade rozwalic metina na 65lvl i czy dam sobie rade w v2 czy takie obrazenia wystarczą?

Opublikowano

Przeliczylem sobie na spokojnie i

-fms +9 sr 40% bije 127-143 z tym sr wychodziło by to 177-193

-nimfa bije 192-228

-A bojowy to juz w ogóle jakoś 220-240 to czemu wszyscy polecają tego fmsa?czy może to się tak nie liczy?

• 4 lata później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Średnie nie zwiększają tylko ataku broni, ale całościowe obrażenia które zadajemy o X %

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...