Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Własny interfejs/gui

*XdeMoNT*

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, w jaki sposób można zrobić własne gui oraz interfejs. Niektóre serwery mają to tak przerobione ze jest inne ułożenie, zajmuję się ktoś tym?

Opublikowano

Co do interfejsu logowania/wyboru postaci to rozpakowujesz locale i przechodzisz do ścieżki "locale_pl -> locale -> pl -> ui" i masz tam pliki dot interfejsu . Jeśli chcesz zmienić tło to zmieniasz obrazki na swoje ale pod taką samą nazwą i o takich samych wymiarach :> Domyśleć się można za co który plik odpowiada bo są podpisane "login" "select" "serverlist"

Co do zmiany tych "tabelek" z logowaniem itd to odpowiadają za to pliki .py przykładowo "loginwindow.py"

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

To i ja zadam pytanie bo aktualnie też chciałbym coś takiego zrobić i chciałbym w ogóle zmienić okno to od razu to w pracy całego designu zmieniam czy oddzielnie muszę te prace robić ? :D

PS: Proszę się nie śmiać pewnie z tak głupiego pytania lecz grafiką do klienta metina zajmuję się dopiero 2 raz (tylko tła zazwyczaj robiłem) a tu mam teraz zrobić do wyboru postaci itp :P

Opublikowano

Wydaje mi się , że oddzielnie musisz to zrobić ponieważ układ tych "tabelek" z logowaniem i tak musisz zmieniac w pythonie (.py) więc to więcej roboty byś miał :D Ale nie wiem dokładnie co chcesz zrobić więc to już od Twoich pomysłów zależy jak to wykonasz :D

Zbieram +

Opublikowano

Logowanie: locale -> pl -> intrologin.py

Wybór postaci: locale -> pl -> introselect.py

Tworzenie nowej postaci: locale -> pl -> introcreate.py

Wybór królestwa: locale -> pl -> introempire.py

Pasek po wyborze postaci(lądowanie gry): locale -> pl -> introloading.py (tutaj mogłem się pomylić)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...