Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi na serwerze Małe TPS - POMOCY!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie!

Jestem właścicielem popularnego serwera minecraft, gdzie średnia online to ok. 60

Niestety od tygodnia męczą nas lagi i ciągłe wyłączanie się serwera, przez co średnia online nam spadła do 20...

Jak tak dalej pójdzie serwer będzie musiał być zamknięty.

Od razu mówię, że :

- To nie wina za dużej ilości pluginów, ponieważ kiedyś mieliśmy 50, przy 60 graczach online i nie było W OGÓLE lagów.

- Żaden clearlag itp. nie pomoże bo on się wiąże z usuwaniem itemów z ziemi, a jak już mówiłem rzecz nie w ilości graczy, czy ilości rzeczy na ziemi.

Mianowicie najprawdopodobniej jeden z pluginów, które mamy na serwerze powoduje OLBRZYMIE lagi. ( Jest zbugowany, lub powoduje jakąś niezgodność plików, która się przekłada na lagi, sam nie wiem )

TPS to zaledwie 0,5 - 5 Serwer się co chwile wyłącza, nie wiemy co robić!!!

Próbowaliśmy już 2 razy formatu i robienia wszystkiego od nowa - NIC

Oto lista pluginów, które są na serwerze :

http://imageshack.us/f/811/iyva.png/

Oprócz tego na tym filmie widać, że RAM powoli spada, a potem jest go dużo. ( Nie wiem co to oznacza, ale może ma to jakiś sens )

Podczas nagrywania filmu akurat nie było MEGA lagów, ale w tym momencie co 30 sekund się wyłącza serwer... TPS około 3.. Jeśli potrzebujecie więcej informacji, to piszcie jakich.

Proszę was bardzo o pomoc.

Opublikowano

W server.properties masz view-distance. Zapewne masz ustawione na 10. Ustaw na 5 lub 3. Polecam 3 - 0 lagów, BARDZO MAŁO zmienia, a nie laguje :)

Może maszyna jest przeciążona albo cuś, nie wiem ;3

Opublikowano

Dzięki, faktycznie TPS skoczyło do 15-18

Jednakże widać na filmie spadanie RAMu,

Nadal się to dzieje.

Co któreś spadnięcie RAMu jest duży lag.

CO powoduje spadanie RAMu? Jak się tego pozbyć?

Opublikowano

Sprawdz czy w konsoli wyskakuja jakies bledy. Jesli tak to skopiuj i je napisz poniewaz moze byc to spowodowane ze 2 rozne pluginy nie sa w dobrej wesji lub sie gryza.

Napisz jeszcze Parametry serwera

Ile ma ramu itp

Opublikowano

Błędy wyskakiwały dziś rano takie :

14:24:55 [WARNING] [OtherDrops:2.8b.573] Unrecognized target (skipping): REDSTONE_ORE_GLOWING
14:24:55 [WARNING] [OtherDrops:2.8b.573] Unrecognized target (skipping): LAPIS_LAZULI_ORE
14:26:27 [WARNING] iConomy - If you are using Flatfile storage be aware that versions 6, 7 and 8 have a CRITICAL bug which can wipe ALL iconomy data.
14:26:27 [WARNING] if you're using Votifier, or any other plugin which handles economy data in a threaded manner your server is at risk!
14:26:27 [WARNING] it is highly suggested to use SQL with iCo6 or to use an alternative economy plugin!
14:26:28 [WARNING] [ColoredSigns] Erorr while loading commands.
14:26:28 [WARNING] [ColoredSigns] Check your craftbukkit version or contact the developer.

Usunąłem Iconomy,OtherDrops i ColoredSigns i juz nie ma tych bledow.

Mapy są duże.

Usuwam regularnie logi, ostatnio wczoraj.

Parametry serwera :

RAM 4096 MB

DYSK SSD 12GB

Więcej informacji nie podano.

Opublikowano

Już napisałem, że usunąłem i nie ma tych błędów, jednakże jak się okazało NADAL są lagi. Co 1 minutę jest olbrzymi lag, przez 20 sekund nie da się nic pisać budować niszczyć itp.

Opublikowano

No to nie mam juz pomyslu co mozesz zrobic. Skoro byly bledy w Konsoli ale sa juz naprawione i nadal to samo, a masz w miare dobra maszyne nie pozostanie nic Innego jak skontaktowac sie z Administracja Hostignu, jezeli nie wykupiles na Hoscie, musisz sam sobie poradzic.

Opublikowano

Mam ten sam problem z TPS'ami :/ Przy 40 graczach spadek TPS z 20 nawet na 1 TPS :/ Jutro nowa edycja serwera zobaczymy pluginy od nowa skonfigurujemy i zobaczymy ;/ Mam tak od 2 miesiecy. Ja mam lepsza maszynke od cb. Bo 2x dyski SSD 120 GB 32 gb RAM

P.S

wywal Timeismoney on może powodować lagi i zobacz :)

Juni0r.jpg

Opublikowano

Mam na hostingu craftserve.pl

Spróbuję z tym TimeIsMoney.

To było w konsoli podczas laga :

13:32:16 [iNFO] [Wlasciciel] MrTercioMrTercio: lag?
13:32:32 [iNFO] /83.28.119.111:51568 lost connection
13:32:32 [iNFO] /91.225.178.250:1385 lost connection
13:32:32 [iNFO] KarolsonPL lost connection: disconnect.endOfStream
13:32:32 [iNFO] ?c?l[-] ?eKarolsonPL ?cleft the game.
13:32:32 [iNFO] LittleMy issued server command: /spawn
13:32:32 [iNFO] nochal13 issued server command: /home
13:32:32 [iNFO] Anna2001 issued server command: /fly
13:32:32 [iNFO] Anna2001 issued server command: /fly
13:32:32 [iNFO] [Gracz] nochal13: tah
13:32:32 [iNFO] [Wlasciciel] MrTercioMrTercio: laaaaaaaaaaag?
13:32:32 [iNFO] [Wlasciciel] MrTercioMrTercio: laaaaaaaaaaag?
13:32:32 [iNFO] [Gracz] LittleMy: ta
13:32:32 [iNFO] [DiamondVIP] Anna2001: ta
13:32:32 [iNFO] [Gracz] wuwu: lg?
13:32:34 [iNFO] Connection reset

Znalazlo sie tez takie cos :

[iNFO] [Essentials] Lag Notice - Slow Economy Response - Request took over 33.37ms!

Opublikowano

Craftserve? Nic dziwnego ;)

Sa 2 możliwości: CPU nie wyrabia, dysk zajechany, stawiam na to drugie... radziłbym zmienić hosting

Polecam hosting cubehost.pl

Opublikowano

Ale wcześniej, przez cały rok nie było w ogóle lagów, a było więcej graczy online, światów, pluginów itp.

W takim razie jaki hosting polecacie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...