Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jazda skuterem bez uprawnien

Greedo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :) Mam 17lat i mam zamiar kupic jakos na dniach skuter.Jezdze codziennie od ponad pol roku na motocyklu po polach (kilka razy jechalem ulica) i mysle,ze zle nie jezdze.I tu rodzi sie pytanie do was.Ile bedzie kosztowac mnie mandat jak policja zlapie mnie bez uprawnien ? Do skutera bede mial wszystkie papiery oprocz karty motorowerowej.Drugie pytanie,jaka jest szansa,ze policja zgarnie mnie ? Mieszkam w Chojnicach,miasto posiada okolo 40 tys. mieszkancow.

Pomoglem? Daj like,to nic nie kosztuje.

Opublikowano

Ku*wa kolejny temat..

Nie łatwiej iść na ten egzamin który(Jak pamiętam u mnie)jest darmowy z czego możesz zdać go z palcem w dupie? A nie pospinany będziesz jeździł, że policja może Cie złapać.

Chłopie masz 17 lat, a to do czegoś zobowiązuje.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

U mnie w miescie nie mozna juz tego egaminu zdawac :) I w dodatku kosztuje to 500zl.Pozdrawiam

Opublikowano

Ku*wa kolejny temat..

Nie łatwiej iść na ten egzamin który(Jak pamiętam u mnie)jest darmowy z czego możesz zdać go z palcem w dupie? A nie pospinany będziesz jeździł, że policja może Cie złapać.

Chłopie masz 17 lat, a to do czegoś zobowiązuje.

przepisy się zmieniły i teraz robiąc kartę motorowerową robisz jak prawo jazdy ;)

mandat coś kolo 300 zł chyba i raczej mogą cię zawinąć.

Opublikowano

17 lat = brak uprawnień =

- mandat 500zł

- możliwe holowanie pojazdu na parking policyjny

- sprawa w sądzie rodzinnym (zakaz prowadzenia pojazdów na lat 5)

Pozdrawiam, zrób A1.

P.S. Wielu myślało, że dobrze jeździ swoimi 600'tkami i wsiadając na litra polegli.

Opublikowano

17 lat = brak uprawnień =

- mandat 500zł

- możliwe holowanie pojazdu na parking policyjny

- sprawa w sądzie rodzinnym (zakaz prowadzenia pojazdów na lat 5)

Pozdrawiam, zrób A1.

P.S. Wielu myślało, że dobrze jeździ swoimi 600'tkami i wsiadając na litra polegli.

boli cie cos

ja skuterem jezdzilem bez motorowerowej (bo gdzies ja przejebalem) od kwietnia do sierpnia, lapany bylem praktycznie 2 razy w tygodniu bo jak lato to non stop jedno slady kantują i jedyne co mowili to "ehhh, jedz juz sobie" jak mowilem, ze nie mam przy sobie dokumentu i tyle. co innego, jezeli w ogóle nie masz uprawnien, w sensie wyrobionej karty

Opublikowano

boli cie cos

ja skuterem jezdzilem bez motorowerowej (bo gdzies ja przejebalem) od kwietnia do sierpnia, lapany bylem praktycznie 2 razy w tygodniu bo jak lato to non stop jedno slady kantują i jedyne co mowili to "ehhh, jedz juz sobie" jak mowilem, ze nie mam przy sobie dokumentu i tyle. co innego, jezeli w ogóle nie masz uprawnien, w sensie wyrobionej karty

A nie wiesz, że karta motorowerowa i prawo jazdy to dwie odmienne rzeczy?

Opublikowano

Codzienna jazda po polach, a codzienna jazda w ruchu miejskim to dwie różne sprawy.

Co do kary to 500zł za brak prawa jazdy, możliwość zawieszenia robienia prawa jazdy na kilka lat i w najgorszym przypadku tak jak to ktoś napisał, to sprawa w sądzie.

dwDSnZq.png

by @Miyoshi

Opublikowano

Ok,dzieki wielkie za wszystkie odpowiedzi :) Temat do zamkniecia.

Opublikowano

Dokładnie, mandat 500zł i możliwe holowanie na parking policyjny (150zł za dobę).

lolol

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...