Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Command block

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z command blokiem, a dokładniej z komendą weather. Po wpisaniu w pole comand blocka /weather storm i aktywacji bloku, nic się nie dzieje. W konsoli co prawda wyświetla się informacja: CommandBlock at *,***,**,*,*** issued server command: /weather storm, ale nie ma to przełożenia na grę. Próbowałem jeszcze z takimi komedami:

/weather rain -10

/weather storm -10

/weather sun -10

/weather rain

/weather storm

/weather storm

/weather @p rain

Oczywiście żadna nie zadziałała.

Komendy /time set, spawn itp. działają prawidłowo.

Zaznaczam, że mam ustawione w server.properties enable-command-block=true, więc proszę nie spamować takimi postami !

Za pomoc oczywiście dam like'a :)

Opublikowano

Ale np. /time set day działa w commnad blocku bez problemów z slashem. A nawet bez niego jest taki sam efekt (czyli żaden).

@EDIT: Jeszce powiem, że mam server na mcpc +, może dlatego występuje problem.

Opublikowano

Ta gówno a nie plus

zobacz czy w pliku server.properties masz enable-command-block: true jeżeli masz false to zmień na true

Liczę na +

On ma to włączone.

od tego czasu zgrzeszyłem przeciwko Bogu następującymi grzechami:

1. Double Post
2. Refresh przed 24H :C

więcej grzechów nie pamiętam za wszystkie grzechy bardzo żałuje, I Prosze O zdjęcie kilka procent : )

Opublikowano

Komenda /weather jest w Silniku serwera, tak samo nie chodzi o "/" Czyli slasha, poprostu sproboj bez tych cyfr - Co prawda nie bedzie ten sam efekt ale bedzie dzialac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...