Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Ścinanie się PC - +100 Like'ów

QuarK

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam pewien problem. Od nie dawna, mój komputer trochę szwankuje - ścina się, w sensie tak jak np. w grze ma się 5 FPS to taki efekt mam z PC. Po prostu kratkuję. Przeczyściłem komputer CCleaner'em,usunąłem zbędne programy,skanowałem komputer ArcaVir'em w wersji Premium(nie znalazło wirusa). Nawet oczyściłem PC programem ADWCleaner, przez chwilę działało - chyba do momentu włączenia przeglądarki. Nie wchodziłem na żadne strony oprócz MPC(po oczyszczeniu PC).Co do dodatków w przeglądarce to mam tylko "W.O.T." oraz MaskMe. Co do tego drugiego to raczej nie jest to spowodowane nim,dzieje się tak nawet gdy go usunę. Mam 2GB ramu, a średnie zużycie to 60-80% na przeglądarce i odtwarzaczu piosenek.

Za odpowiedź, która naprawi ten problem na stałe daję 100 plusów, lub więcej!

Za post wnoszący coś do tematu od 1 do limitu plusów. ;)

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w dziale poradniki znajdziesz przyklejony temat "logi otl co i jak" czy coś takiego. zrób te logi i wklej je na www.wklej.to

tylko zaznacz wszystko dobrze. zrobią ci się 2 pliki OTL.txt i extras.txt wrzuć na osobne wklejki przy okazji podaj mi informacje takie jak - jakiego masz antywirusa, czym skanowałeś kompa, od kiedy to się zaczęło itd. itd.

Skanowałem ArcaVir Premium.

hmm, dziwne, że na samej przeglądarce i antywirusie masz zużyte ponad 60% RAMu.

Możesz podać całą konfigurację sprzętową?
I jeszcze powiedz mi, czy te klatkowanie pojawia się przy np. przewijaniu strony, czy jak otwierasz foldery, to też tak masz?

I daj jeszcze ss z dziennika zdarzeń (start>wyszukaj>dziennik zdarzeń>dziennik zdarzeń systemu windows>system) i powiększ najbardziej jak możesz okno z komunikatami (jak najbardziej w dół).

Jeszcze możesz wejść w opcje zasilania (z panelu sterowania) i zmienić plany preferowane na wysoką wydajność (możesz to teraz nawet zrobić i sprawdzić)

Tak, przy otwieraniu folderów też.

1.Zainstaluj AVG Tune Up 2013, przeskanuj, bez fragmentacji dysków.

2. Zainstaluj CoreTemp i podaj nam temperature procesora, bez odpalania gier, i w trakcie gry.

3. To samo co wyżej tylko zainstaluj gpu temp, lub nvidia gpu temp w zależności od karty graficznej.

4. Podaj pełną specyfikacje sprzętu z uwzględnieniem marki zasilacza.

ps. jeżeli podkręcałeś niedawno procesor lub karte grafiki lepiej nie odpalaj żadnych gier tylko podaj temperatury grafiki i procka bez odpalania gier.

Jak zainstaluję, to pewnie znów będę tak miał. Nic nie podkręcałem.

omfg xD jak ja nie moge z takiej pomocy, smiech na sali.W co drugim temacie na temat jakiegos problemu z komputerem '' pozostal ci tylko format :'D '' dobre, dobre...

Jak masz laptopa zawiez go po prostu do dobrego i zaufanego serwisu, zrobią ci to za 120 zł i w dodatku dobrze... chyba ze to az tak wielki wydatek

Nie, to PC stacjonarny.

Dobra, problem rozwiązany.

Wystarczyło tylko przywrócić system, na klika dni wcześniej. ;)

Proszę nie zamykać, jak pojawi się znów ten problem napiszę tu.

Opublikowano

Przeczyść jeszcze raz ADWCleaner'em i zobacz, czy będzie działać. Jeżeli tak to znaczy, że wina leży po stronie przeglądarki (a przynajmniej jakiegoś syfu, który Ci się instaluje).

Nic, nie daje.

tylko z przeglądarką? jeśli możesz zapodaj log z adw

Problem występuje na całym systemie, myślę, że jest to związane z przeglądarką.

Opublikowano

Załącz przeglądarkę, otwórz menedżer zadań, wejdź w procesy i posortuj je według zużycia procesora, zrób ss i go tu wstaw, do tego możesz dać ss z dziennika zdarzeń z systemu.

436951440626370320491.png

Opublikowano

hmm, dziwne, że na samej przeglądarce i antywirusie masz zużyte ponad 60% RAMu.

Możesz podać całą konfigurację sprzętową?
I jeszcze powiedz mi, czy te klatkowanie pojawia się przy np. przewijaniu strony, czy jak otwierasz foldery, to też tak masz?

I daj jeszcze ss z dziennika zdarzeń (start>wyszukaj>dziennik zdarzeń>dziennik zdarzeń systemu windows>system) i powiększ najbardziej jak możesz okno z komunikatami (jak najbardziej w dół).

Jeszcze możesz wejść w opcje zasilania (z panelu sterowania) i zmienić plany preferowane na wysoką wydajność (możesz to teraz nawet zrobić i sprawdzić)

436951440626370320491.png

Opublikowano

Jak na moje to zainstalowałeś jakiś syf podczas instalacji innego programu. Kiedy w ogóle problem zaczął występować?

2 lub 3 dni temu, gdy zainstalowałem jakiś program... z płytki, bodajże PC Format, czy inny miesięcznik tego typu.

Opublikowano

Załącz przeglądarkę, otwórz menedżer zadań, wejdź w procesy i posortuj je według zużycia procesora, zrób ss i go tu wstaw, do tego możesz dać ss z dziennika zdarzeń z systemu.

To dziwne, myszka czasem działa mi normalnie, zaś reszta klatkuje.

haszaszyn_nqxhreh.png

Opublikowano

pozostał Ci tylko format ;] :P

Próbowałeś przywrócić system?

a weź spierdalaj mi z formatem chłopie.

jeśli możesz to zapodaj mi log z adw, przeskanuj komputer Dr web cure it, MBAM.

Opublikowano

2 lub 3 dni temu, gdy zainstalowałem jakiś program... z płytki, bodajże PC Format, czy inny miesięcznik tego typu.

No to może przy tym był jakiś haczyk i nie zauważyłeś, że instalujesz jakiś syf? Sprawdź sobie zainstalowane programy w panelu sterowania.

Opublikowano

Przeczyść jeszcze raz ADWCleaner'em i zobacz, czy będzie działać. Jeżeli tak to znaczy, że wina leży po stronie przeglądarki (a przynajmniej jakiegoś syfu, który Ci się instaluje).

Opublikowano

w dziale poradniki znajdziesz przyklejony temat "logi otl co i jak" czy coś takiego. zrób te logi i wklej je na www.wklej.to

tylko zaznacz wszystko dobrze. zrobią ci się 2 pliki OTL.txt i extras.txt wrzuć na osobne wklejki przy okazji podaj mi informacje takie jak - jakiego masz antywirusa, czym skanowałeś kompa, od kiedy to się zaczęło itd. itd.

Opublikowano

1.Zainstaluj AVG Tune Up 2013, przeskanuj, bez fragmentacji dysków.

2. Zainstaluj CoreTemp i podaj nam temperature procesora, bez odpalania gier, i w trakcie gry.

3. To samo co wyżej tylko zainstaluj gpu temp, lub nvidia gpu temp w zależności od karty graficznej.

4. Podaj pełną specyfikacje sprzętu z uwzględnieniem marki zasilacza.

ps. jeżeli podkręcałeś niedawno procesor lub karte grafiki lepiej nie odpalaj żadnych gier tylko podaj temperatury grafiki i procka bez odpalania gier.

Opublikowano

Zauważyłem coś, dzieje się tak gdy jakoś integruję w PC np. włączam przeglądarkę, program itp. Skanowanie Dr.Web'em nic nie daje.

A i dodam, że dawno tematu ArcaVir, wykrył mi 3 wirusy Heur.W32, ale się ich pozbyłem.

No to może przy tym był jakiś haczyk i nie zauważyłeś, że instalujesz jakiś syf? Sprawdź sobie zainstalowane programy w panelu sterowania.

Usunąłem całe to dziadostwo i wszystkie niepotrzebne programy.

Opublikowano

pozostał Ci tylko format ;] :P

Próbowałeś przywrócić system?

omfg xD jak ja nie moge z takiej pomocy, smiech na sali.W co drugim temacie na temat jakiegos problemu z komputerem '' pozostal ci tylko format :'D '' dobre, dobre...

Jak masz laptopa zawiez go po prostu do dobrego i zaufanego serwisu, zrobią ci to za 120 zł i w dodatku dobrze... chyba ze to az tak wielki wydatek

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...