Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co wy myślicie o nowym,darmowym hostingu minecraft freeservers.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!Jestem nowy na forum,przepraszam,jeśli popełnie jakiś błąd!

Otóż znalazłem ostatnio hosting freeservers.pl,jakiś miesiąć temu,niedawno się zarejestrowałem,uważam,że serwery fajne,małe lagi pomimo małej ilości ramu i słabego procesora,tylko jest jeden problem-często mają błędy na hostingu i nie można włączyć serwera,nie wiem co je powoduje!Może ktoś robi na ten hosting atak DDoS,albo coś,na szczęście te błędy nie są aż tak często,by nie dało się grać!

A jaka jest wasza opinia?Bo moja 3/5 jak na darmowy hosting,teraz chyba jesteśmy zmuszeni do używania tego darmowego hostingu jak nie chcemy płacić,bo sprawdzałem i freeminecrafthost.com już nie działa,zobaczcie sami,jak próbujecie wejść pojawia się strona z wielkim napisem:

This Account Has Been Suspended

A inne darmowe:darmocraft.pl i mandziocraft.pl to fake,oba wyglądają tak samo,oba to fake,Mandzio podobno powiedział na Fabebooku,że nie ma nic wspólnego z mandziocraft.pl i podobno też,że pozwie właściciela do sądu.

P.S:freeservers.pl jest darmowy tylko dla graczy z premium,chci bez premium muszą wysyłać SMS za 2 złote,według Freeservers to jest po to,aby zachęcić ich do kupna prawdziwego minecrafta.Po zrobieniu serwera też trzeba zapłacić np.za zwiększenie slotów,za zwiększeie ramu,za kupno dostępu do FTP,ale przyznam,że te kupowanie to nie jest wyłudzenie pieniędzy,bo ja kupiłem na miesiąc dostęp do FTP,aby powgrywać kilka dodatkowych pluginów itd.i rzeczywiście ten dostęp otrzymałem dokładnie na miesiąć.A ip mojego serwera to:(jeszcze jest w budowie,ale można już grać) to:

fsrv.pl:13377

Nie dam banera statusu,bo dzisiaj pojawił się taki błąd,że nawet jak włącze serwer jest status offline,nie wiem czy inni też tak mają,ale ja tak mam!

Wszystkie błędy na serwerze takie jak to,że np. nie umiecie zniszczyć jakiegoś bloku,w automatycznych wiadomościach jest jakaś literówka i wszystkie inne błędy zgłaśzajcie do mnie jak jestem na serwerze.

Ale jakby co,to serwer nie jest 24/7 bo jak przez kilka minut nikt nie gra sam się wyłącza!(to nie ja,ale hosting freeservers robi tak ze wszystkimi serwerami,chyba po to,aby zwolnić ram dla włączonych serwerów)

EDIT:

Jeśli pytacie się,co to za serwer,to jest Survival+Frakcje

SERWER JEST NA MINECRAFT 1.7.2

Opublikowano

no fajny fajny hosting ale się wyłącza co 1 godz i są reklamy ale tak na granie z kumplami to wsam raz a tak na serwer publiczny nie polecam ludzie nie lubia jak sie wyłącza co 1 godz np: gram na TF2 minecraft i prawie wygrywam i się wyłącza .

Plusy:

=Fajny na granie z kolegami

=Możesz spokojnie nagrywac na nim

=Bardzo tani (płacisz raz a masz na zawsze)

Minusy

=Reklamy

=Wyłącza się gdy jest pusty

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Według mnie hosting freeservers jest bardzo fajny i przejrzysty ale jedynym minusem jest właśnie to, że

jak nikogo nie ma na serwerze to się wyłącza, ale jeżeli kupisz dodatkowy ram dostajesz uprzywilejowanie

(przynajmniej ja tak mam) wyłączanie serwera wydłuża się do 1,5 godziny i w godzinach szczytu nie mam

problemu by go włączyć. Jednak ja planuje zrobić serwer publiczny więc tak i tak bym poczebował więcej ramu. Mój serwer to fsrv.pl:28079

Typ:

- Survival z Herobrinem

- Gildie

- Wersja 1.7.5

Opublikowano

gdy ja mialem tam serwer (nadal mam, nie uzywam, 24 sloty, 2gb, ftp, moge ci dac, pisz na pw) to byly reklamy co minute, do strony nie mozna bylo sie dostac. Ogolnie nawet nawet, duzo ludzi korzysta z niego, jest on dla prywatnych :)

Moj serwer moge ci dac, pisz na pw, wszystko jest oplacone na zawsze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...