Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Wskaźnik FPS.

X_domino_X

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Słyszałem, że można poprzez dopisanie jakiejś linijki do pliku sprawić, aby w rogu okna gry pokazała nam się liczba fps.

,

Dobra, można zamknąć znalazłem. Sorki za kłopot

Opublikowano

Fraps zawsze się przydaje, do nagrywania filmików chociaż ;) A i też do ss jest niezbędny (szczególnie jeśli masz laptopa :D )

Ghost1225.gif                               

Pomogłem? To cud! Daj lajka, by uczcić to niecodzienne wydarzenie.

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Laptop nie jest do gier? Dobre jaja :D Na swoim śmigam od roku i gram w BF3 na wysokich z AAx2 i jakoś na niego nie narzekam. A tak w ogóle miałeś chociaż laptopa raz w ręku? Wydaję mi się że nie. A ten "magiczny" klawisz (printscreen jeśli się nie mylę) nie zawsze jest obecny na klawiaturach w laptopach, w mojej Toshibie go niestety nie posiadam, więc wtopa "ekspercie"

A tak btw. chyba nie do końca zrozumiałeś mojego posta.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

Laptop nie jest do gier? Dobre jaja :D Na swoim śmigam od roku i gram w BF3 na wysokich z AAx2 i jakoś na niego nie narzekam. A tak w ogóle miałeś chociaż laptopa raz w ręku? Wydaję mi się że nie. A ten "magiczny" klawisz (printscreen jeśli się nie mylę) nie zawsze jest obecny na klawiaturach w laptopach, w mojej Toshibie go niestety nie posiadam, więc wtopa "ekspercie"

A tak btw. chyba nie do końca zrozumiałeś mojego posta.

Nie spotkałem się z takim laptopem aby nie miał klawisza printscreen z tym,że w jednym modelu będzie to samo wciśniecie printscreena,albo trzeba będzie użyć dodatkowego klawisza Fn by zadziałał print screen bądź też będzie inaczej nazwany.Co do frapsa to pewnie kolega miał na myśli ss do innych gier i nie tylko ponieważ bf ma akurat schowek z automatycznym zapisywaniem,ale nie wszystkie gry tak mają i wtedy co nam da sam systemowy printscreen jak zaraz będziemy musieli użyć painta by zachować ss i tak po kolei poza tym w samym bf-ie po zakończeniu rozgrywki i ukazaniu statów i tu ss nam do katalogu bf-a już nie zrobi i tutaj fraps też akurat przychodzi z pomocą :P

Poza tym ja tam nie polecam dodawania podglądu fps z poziomu gry poprzez dodanie linijki tego kodu do odpowiedniego pliku gdyż ja osobiście zauważyłem komplikacje na mały minus w późniejszej rozgrywce...

Opublikowano

@2up Hehe laptopy nie służą do gier czy ci się to podoba czy nie, części laptopów są droższe i gorsze od tych przeznaczonych do komputerów stacjonarnych, więc się to mię opłaca, i tak się składa że mam laptop i nie udawaj znawcy

Pozdro :)

Ps. Może i nie zrozumiałem .

Opublikowano

@UP Z tego co wiem części laptopa są raczej nie wymienialne, choć czasami producenci nie montują dodatkowych szyn na procesorze i ich wymiana jest jak najbardziej możliwa.

Jaaaasne. Jeśli nie ma laptopów do gier, to więc GAMINGOWE laptopy są tylko do internetu albo "szpanu" ? Dzisiejsze laptopy (nie kupione za 500 złociszy na allegro od jakiegoś Rosjanina) uciągną większość nowych gier. Wystarczy mieć chociaż MINIMALNE pojęcie z dziedziny informatyki, by kupić laptopa odpowiadającego "bebechami" współczesnym komputerom stacjonarnym.

Nie spotkałem się z takim laptopem aby nie miał klawisza printscreen z tym,że w jednym modelu będzie to samo wciśniecie printscreena,albo trzeba będzie użyć dodatkowego klawisza Fn by zadziałał print screen bądź też będzie inaczej nazwany.Co do frapsa to pewnie kolega miał na myśli ss do innych gier i nie tylko ponieważ bf ma akurat schowek z automatycznym zapisywaniem,ale nie wszystkie gry tak mają i wtedy co nam da sam systemowy printscreen jak zaraz będziemy musieli użyć painta by zachować ss i tak po kolei poza tym w samym bf-ie po zakończeniu rozgrywki i ukazaniu statów i tu ss nam do katalogu bf-a już nie zrobi i tutaj fraps też akurat przychodzi z pomocą :P

Poza tym ja tam nie polecam dodawania podglądu fps z poziomu gry poprzez dodanie linijki tego kodu do odpowiedniego pliku gdyż ja osobiście zauważyłem komplikacje na mały minus w późniejszej rozgrywce...

Mój błąd. Mam przycisk prtsc, tyle że na samym górnym rogu klawiatury pod nazwą END. Nie wiem jak ty, ale naciskanie dwóch klawiszy podczas rozgrywki nie bawi mnie za bardzo. Zamiast szukać tych przycisków i oderwać dłoń od myszki, wole nacisnąć jeden przycisk odpowiadający za robienie ss w frapsie i mieć pewność że ss został należycie zrobiony :D

Co do reszty postu się zgadzam.

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Opublikowano

@up tak tylko ile dasz kasy za laptopa do gier a ile za kompa stacjonarnego ? a po drugie to na laptopie gra się mniej wygodnie, ekran i klawa są bardzo blisko siebie, przez co (ja) muszę być zgarbiony, a przy stacjonarnym możesz sobie wszystko ustawić jak chcesz i wgl. a i w laptopach jak najbardziej można wymieniać części itd. (może nie we wszystkich) ale i tak laptopowe odpowiedniki części przeznaczonych do komputerów stacjonarnych są od nich mniej wydajne :D

pozdro :D

Opublikowano

@up tak tylko ile dasz kasy za laptopa do gier a ile za kompa stacjonarnego ? a po drugie to na laptopie gra się mniej wygodnie, ekran i klawa są bardzo blisko siebie, przez co (ja) muszę być zgarbiony, a przy stacjonarnym możesz sobie wszystko ustawić jak chcesz i wgl. a i w laptopach jak najbardziej można wymieniać części itd. (może nie we wszystkich) ale i tak laptopowe odpowiedniki części przeznaczonych do komputerów stacjonarnych są od nich mniej wydajne :D

pozdro :D

Mi wygodniej jest grać na laptopie niż na komputerze, ale to chyba kwestia upodobań co do poczucia wygody ;)

W laptopie można wymienić chyba tylko: dysk, procesor (baaaaardzo rzadko) RAM i napęd. Karty graficznej nie można, bo jest "przyspawana" do płyty głównej. Może faktycznie laptopowe części nie są tak wydajne jak w stacjonarce ( głównie zintegrowana grafika) ale przy odrobinie szczęścia, można wyczaić całkiem przyzwoitego laptopa.

A tak przy okazj: Zauważyłem że w P4F jest tylko z 5 serwerów jest w miarę zapełnionych, reszta jest pusta. Czyżby upadek Play4Free ?

Ghost1225.gif                               

ale papieża to ty szanuj

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...