Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Serwer VPS

mTrela

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko powiedzieć też wszystko zależy w jakim stopniu znasz się na Linuxie na 128 gb ramu da się postawić stronę + mysql + ftp + ts-a, ale wiadomo musi być dobrze zoptymalizowany...

Jednak myślę że nie bo z tego co pamiętam serwer cs-a pozera około 250 ramu + 60 ramu za każda osobę na serwie.

*ODDAM TROCHĘ RZECZY METIN2 WIĘCEJ W OPISIE*

Opublikowano

Ciężko powiedzieć też wszystko zależy w jakim stopniu znasz się na Linuxie na 128 gb ramu da się postawić stronę + mysql + ftp + ts-a, ale wiadomo musi być dobrze zoptymalizowany...

Jednak myślę że nie bo z tego co pamiętam serwer cs-a pozera około 250 ramu + 60 ramu za każda osobę na serwie.

a sam serwer cs?

xxx

Opublikowano

Raczej nic nie zmienia bo Ts pobiera tylko 38/40 ramu nawet przy dużej ilości użytkowników nie zmienia się to drastycznie.

Jak już masz płacić 30 zł to spokojnie z jakiegoś w miarę normalnego hostingu możesz sobie kupić.

Opublikowano

Raczej nic nie zmienia bo Ts pobiera tylko 38/40 ramu nawet przy dużej ilości użytkowników nie zmienia się to drastycznie.

Jak już masz płacić 30 zł to spokojnie z jakiegoś w miarę normalnego hostingu możesz sobie kupić.

ale ten ma zapewniona ochrone ddos

xxx

Opublikowano

Dobre hostingi jak pukawka oneshot stoją na dedykach z ovh lub hosteamu.pl więc ich pod serwery też co daje lepszą ochronę. :)

Opublikowano

Dobre hostingi jak pukawka oneshot stoją na dedykach z ovh lub hosteamu.pl więc ich pod serwery też co daje lepszą ochronę. :)

tylko, że ja szukam VPSa

xxx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...