Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Kursu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pierwsze co to naucz się Javy bez tego nawet nie ruszysz ;)

Następnie już będziesz wiedział/a o co kaman i wgl. też tak miałem :D

pNEP7Zl.png

Opublikowano

Pierwsze co to naucz się Javy bez tego nawet nie ruszysz ;)

Następnie już będziesz wiedział/a o co kaman i wgl. też tak miałem :D

No Prubowalem

Ale to wydaje sie trudne ;p

Opublikowano

Najpierw ogarnij proste komendy które ci odpisują tylko z" bukkit plugin tutorial" wpisz to w google. Później zobacz eventy, tylko trzeba tam użyć listener, jak to zrobić też znajdziesz w google

1390684250-U762298.png

Opublikowano

Dobra, wtrące się, mimo że staram omijać się ten dział. Najpierw naucz się Javy, potem pluginów. Innej drogi nie ma. Będziesz potrafił pisać pluginy, prawda, ale będziesz bardzo ograniczony. Będziesz starał się brnąć w jak największą znajomość api bukkita, a nie będziesz znał podstaw Javy. Jest masa 'programistów', którzy właściwie potrafią napisać tylko to, co jest w poradniku właśnie przez to, że nie znają Javy. Do tego kiedy już opanujesz pluginy i będziesz chciał 'pójść w świat' (zacząć pisać programy, gry) nie będziesz mógł tego zrobić (Ja np. zaczynałem od pluginów, a teraz już w życiu nie przyjąłbym zlecenia).

No Prubowalem

Ale to wydaje sie trudne ;p

Odpowiedź:

Ty chcesz na łatwizne pójść w programowaniu? Nie bierz się za to jak chcesz tak dalej myśleć.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Uczenie się samej Javy z kursów takich jak JavaStart to idiotyzm, jeżeli interesuje Cię tylko pisanie wtyczek pod Minecraft.

Bukkit API, a Java, to dwie inne sprawy i o wiele szybciej nauczysz się samego API Bukkita i ta wiedza wystarczy Ci. ;)

Polecam poradniki na YouTube człowieka o nicku: feaq16. :-)

1385994001-U1054196.png

Opublikowano

Boże, tylko nie FEAQ. Już w pierwszym odcinku gada bzdury. Jeśli już bardzo chcesz się uczyć z Polskich i kierować się z klapkami na oczy na api bukkita, to tylko grzegorz20471. Natomiast, jeśli znasz angielski, to TheBCBroz.

708121422388637873334.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...