Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Serwer MuOnline

hhooo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań i liczę na konkretne odpowiedzi. Czy warto jeszcze zakładać serwery MU? Dużo istnieje polskich serwerów? Jakie jest zainteresowanie nimi? Jak wygląda zużywanie zasobów przez serwer? Jakiej potrzebuje maszyny żeby graczom grało się komfortowo? Mówię o VPS z Windows.

90300032.png

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań i liczę na konkretne odpowiedzi. Czy warto jeszcze zakładać serwery MU? Dużo istnieje polskich serwerów? Jakie jest zainteresowanie nimi? Jak wygląda zużywanie zasobów przez serwer? Jakiej potrzebuje maszyny żeby graczom grało się komfortowo? Mówię o VPS z Windows.

mało serverów to zbytnio nie , jest w zależności od ustawień servera jak go zrobisz jeśli chodzi o , vps maszyny profesionalne to polecam

awhost.pl :)

Opublikowano

Po prostu zacytuję z innego tematu:

Odkopuję. Z ogólno dostępnych plików w sieci nie wiele ma "sens", że tak powiem. Jeśli chcesz trochę zainwestować w serwer to ja obecnie poleciłbym ci ofertę chłopaków z IGC Network. Bezpośrednio możesz kupić u nich najnowsze pliki całkowicie bez bugowe z wszystkimi nowościami i dodatkami, duperelami i innymi. Koszt takich bezbugowych plików to jakieś 1000zł, ale biorąc pod uwagę fakt, że na takich plikach z dobrymi ustawieniami grałoby średnio 1000 osób, oczywiście mowa o serwerze international budzi fakt, iż i tak byłoby warto. Ja sam właśnie się zbieram do zakupu następnej maszyny, korzystając z opcji tego, iż własnie IGC podpisało umowę z jednym z moich znajomych, który posiada swoją serwerownie w Katowicach i zapewnia ochronę + stabilność, oraz uptime 99,9+ własnoręcznie napisane zabezpieczenia pod DDOS itd,- oferuję wykup petarnego VPSA/Bądź Serwer Dedykowany (ciągnie ponad 1000 graczy spokojnie), na porcie 1gb/s za jakieś 450 zł miesięcznie. Także odpowiedź dla ciebie i innych osób, które może szukały takiej odpowiedzi. Jeśli w dzisiejszych czasach chcesz mieć grywalność i być może czerpać pieniądze na utrzymanie serwera, musisz mieć konkretne pliki. Sam miałem serwery na plikach przy których siedziałem czasami 1,5 roku, ale pomimo to nigdy nie wabiło to ponad 500 ppl na serwerze. Co do szukania plików to polecam ci ragezone. A co do wykupu dedyka/vps z plikami to www.awhost.pl [to nie jest reklama]

Opublikowano

Jeśli jest się rozsądną osobą to na pewno idzie się spokojnie dogadać na poziomie normalnej rozmowy przez komunikator, bądź telefon. Ja korzystam z usług AW i jestem bardzo zadowolony. Nikomu nie udało się wysadzić żadnymi atakami zarówno strony jak i forum. Profesjonalizm tkwi w tym, że może oferta nie jest specjalnie atrakcyjna, ale masz gwarancje, że atak z progu 30gb/s nie zwali twojego serwera z nóg. Co więcej przy takich atakach (bo zdarzały się) (największy 20gb/s) uptime serwerowni spadł z 99,9+ na 99,8+. Mówienie o takiej osobie, że nie jest prosjonalna to samobójstwo. Ja osobiście korzystałem jak mówiłem z usług andrewa, nie tylko pod względem serwerów, ale i specjalnych zabezpieczeń pod MUO, które wykrywało każdy program odpalony razem z MuO i każdą nielegalną zmianę podczas siedzenia na serwerze. Zabezpieczenie było o tyle fajne, że tacy gracze trafiali do zwykłego folderu jako log z nazwą postaci loginem, ip i dokładną nazwą co używał, oraz co zmodyfikowal ;)

Opublikowano

Jeśli jest się rozsądną osobą to na pewno idzie się spokojnie dogadać na poziomie normalnej rozmowy przez komunikator, bądź telefon. Ja korzystam z usług AW i jestem bardzo zadowolony. Nikomu nie udało się wysadzić żadnymi atakami zarówno strony jak i forum. Profesjonalizm tkwi w tym, że może oferta nie jest specjalnie atrakcyjna, ale masz gwarancje, że atak z progu 30gb/s nie zwali twojego serwera z nóg. Co więcej przy takich atakach (bo zdarzały się) (największy 20gb/s) uptime serwerowni spadł z 99,9+ na 99,8+. Mówienie o takiej osobie, że nie jest prosjonalna to samobójstwo. Ja osobiście korzystałem jak mówiłem z usług andrewa, nie tylko pod względem serwerów, ale i specjalnych zabezpieczeń pod MUO, które wykrywało każdy program odpalony razem z MuO i każdą nielegalną zmianę podczas siedzenia na serwerze. Zabezpieczenie było o tyle fajne, że tacy gracze trafiali do zwykłego folderu jako log z nazwą postaci loginem, ip i dokładną nazwą co używał, oraz co zmodyfikowal ;)

jestem też , za awhost.pl najlepsza firma jaka wyszła ze droga ale jakie oferty +++ duzo + też miałem server u niego pod vps i nie narzekałem na nic ;)

Opublikowano

Odezwij się do mnie na PW - również zamierzam otworzyć serwer Mu Online. Może razem zdziałamy coś konkretnego : )

Mój plan - polski serwer, wolny exp i drop - długa i przyjemna gra : )

No i przemyśleć jakoś politykę serwera, żeby gra nawet po x latach była nadal przyjemna i gracz miał do czego dążyć :)

Opublikowano

Odezwij się do mnie na PW - również zamierzam otworzyć serwer Mu Online. Może razem zdziałamy coś konkretnego : )

Mój plan - polski serwer, wolny exp i drop - długa i przyjemna gra : )

No i przemyśleć jakoś politykę serwera, żeby gra nawet po x latach była nadal przyjemna i gracz miał do czego dążyć :)

można coś pokombinować czym więcej osob tym lepiej idzie praca wiadome :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...