Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Czarny ekran

Kiriku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdy gram sobię na serwerze wyskakuje mi czarny ekran z tym komunikatem

http://scr.hu/1u6p/58unm

potem ponownie pojawia mi sie gra i mogę grać ale za pare sekund znowu mi sie to zrobi i jak sie to zrobi pare razy to może mi wywalić blue screena, sterowniki mam aktualne nawet próbowałem je reinstallować i nic nie pomogło : /

4897574088.png

Opublikowano

Twoja karta graficzna przestała działać.

Karta albo stara, albo słaba. Do tego komp musi mieć trochę RAMu, żeby chodził metek + internet itp. (co tam chcesz). Mnie wywaliło ten błąd jak miałem prawie 95% użycia ramu i karta nie wytrzymała :D

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Twoja karta graficzna przestała działać.

Karta albo stara, albo słaba. Do tego komp musi mieć trochę RAMu, żeby chodził metek + internet itp. (co tam chcesz). Mnie wywaliło ten błąd jak miałem prawie 95% użycia ramu i karta nie wytrzymała :D

Ale na żadnej innej grze, serverze nie ma takiego czegoś ._.

@Edit niby mam użycie 80% pamięci. Da się tym coś zrobić?

4897574088.png

Opublikowano

Może ten serwer ma jakiegoś walniętego klienta i żre ramu/grafikę do pełna.

Błąd to ewidentnie zaprzestanie pracy karty graficznej.

Wyłączyłem metka i pamieć spadła do 60%, da się coś zrobić żeby tak nie żarło pamięci?

4897574088.png

Opublikowano

Wyłączyłem metka i pamieć spadła do 60%, da się coś zrobić żeby tak nie żarło pamięci?

Wyłącz skype , steam, orgin , przeglądarke . Powinno być wtedy o wiele mniejsze zużycie.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Wyłącz skype , steam, orgin , przeglądarke . Powinno być wtedy o wiele mniejsze zużycie.

Wyłączylem strasznie dużo rzeczy, gram teraz bez przeglądarki i jest około 50% użycia, ale nadal czasem wyskakuje ten błąd i czarny ekran ;|

4897574088.png

Opublikowano

@ref.

Mam z 50% z samą grą nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobić by to zmniejszyć : /

Jaki masz system ? Z licencją czy pirat ?

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano

Jaki masz system ? Z licencją czy pirat ?

Jest to Windows 7 z licencją, kupowałem kompa w całości i był już.

PS. Help, bo pindolca można dostać. ._.

4897574088.png

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Kiriku. ja miałem tak z prockiem że żarło mi 90% zużycia -.- proces bezczynnosci zarł 80% ;P Ale to wina byla systemu, zawirusowany był ;/ postawiłem windows'a od nowa i wszystko chodziło miód malina ;)

Opublikowano

Jesli chcesz ogarnac kompa, z smieci ktore sie wlaczaja wraz ze startem systemu to wpisz w google " jak wylaczyc zbedne procesy w autostarcie " oraz " wylaczanie zbednych uslug w windows 7 "

+ do tego jak masz odpalona gre wejdz do menadzera zadan i kliknij prawym na ikone metina i zmien priorytet na najmniejszy

W configu zmieniales na graficzne auto ?

1386175744-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...