Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Raider - Co o nim sądzicie? | Temat informacyjny: AION 4.5 już live!

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W 4.5 wyjdzie nowa klasa Rider. Totalny mech, który według mnie nie za bardzo pasuje do Aiona.
Jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać. Małe, chibi postacie, koło takich gigantów :P
Mam wrażenie, że będzie to dość ciekawa postać. Z tego co zauważyłam i zdołałam wyczytać, ma być to coś w połączeniu z tempem, magiem i gunnerem. Ponoć kolejna klasa magiczna(?).

Widać, że mamy tutaj do czynienia z klasa posiadającą skille AOE, na dystans, ale również w zwarciu.

Co o niej myślicie, jak pierwsze wrażenia?

Opublikowano

No cóż, już gunner był taką dziwną profesją. Niczym rodem z CS'a :D

Ogólnie rozwaliła mnie ta zbroja kotka na końcu filmiki :P ja ogólnie czuje, że będzie to bardzo dobra profesja. Na pewno do pve, nie wiem, jak w pvp.

Opublikowano

Wygląda niesmacznie, trochę nie pasuje do klimatu gry - moje zdanie.

Skoro ma być to "magiczny tank", to wyczuwam dużą dominacje ze strony tej postaci, mi się to nie podoba, ale zobaczymy co będzie :)

Opublikowano

Te "roboty" to sa bronie. Mozna je ściągnąć i już wygląda się inaczej. Wydaje mi się, że na pewno jakiś minus będzie w tej profesji. Coś czuje, że będzie mieć bardzo wolny cooldown. Zresztą, jak w każdym trailerze Aiona, dotyczących postaci, przedstawiane sa nam wykokszone już hary. Co nie oznacza, ze postać naprawdę jest taka super, jak to wygląda.

Opublikowano

Przypomina mi trochę Blitzcranka z League of Legends. Średnio mi się podoba, za bardzo kontrastuje z innymi postaciami, które są takie "bajkowe".

Muszę jednak przyznać, że filmik mi się spodobał, fajnie go skleili. ;)

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Według mnie, tak jak większości chyba, Rider średnio będzie pasował do ogółu gry. Jeśli wejdzie w "życie", to po mieście 3/4 ludzi będzie biegało tą klasą, bo jest nowa, bo "ma przewagę" ze względu na połączenie kilku klas. Chociaż z drugiej strony, może wcale nie będzie taka dobra? Nie mam zdania właściwie.. Zobaczymy jak to będzie.

Czy jeśli mogłabym zagrać, spróbowałabym? : NIE.
(jestem wierna mojej Kantorce!)

bez%C2%A0tytulu.jpg
Ora o namaeru na yo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Postanowiłem trochę odświeżyć temat ponieważ za dokładnie tydzień - 29.01.2014 - na serwerach North America - NA - wyjdzie patch 4.5 wprowadzający właśnie wyczekiwanego lub nie Raidera. Poza wszystkimi filmikami/różnymi informacjami jakie mieliśmy okazję już zobaczyć oczywiście NCSoft profesjonalnie podeszło do sprawy i zrobiło dobrą prezentację co nowego nas czeka już wkrótce na ich serwerach.

http://na.aiononline.com/steel-cavalry/

Między innymi poza informacjami o nowej klasie dowiadujemy się o 2 nowych instancjach, nowych skillach oraz paru mniej lub ważnych dodatkach jak system Honor Pointsów czy itemach.

Oczywiście poza opcją sprawdzenia jak się expi Raidera od początku na serwerach NA będziemy mogli zobaczyć go w działaniu niemalże od razu na paru privach, min. Not AIONie, który prawdopodobnie przejdzie tego samego dnia/następnego na nowy patch.

Czyli jeszcze tydzień i zobaczymy jak naprawdę jest z tym Raiderem.

Opublikowano

Kto zobaczy, ten zobaczy :P Niektórzy wiernie trwają przy wersji GF i czekają na patch 4.5 w wersji EU :D Może pod koniec roku się wyrobią...

Tak się zaczęłam zastanawiać, czy ta zbroja na końcu, to nie jest "kocia broń"?

Opublikowano

Kto zobaczy, ten zobaczy :P Niektórzy wiernie trwają przy wersji GF i czekają na patch 4.5 w wersji EU :D Może pod koniec roku się wyrobią...

Tak się zaczęłam zastanawiać, czy ta zbroja na końcu, to nie jest "kocia broń"?

Jak już wyjdzie patch to napiszę co myślę na temat tej klasy. Osobiście teraz (bo się wcześniej tu nie wypowiadałem) jestem neutralny ponieważ średnio mi ta klasa pasowała do świata i fabuły AIONa. Ale jakby nie patrzeć "technika" idzie do przodu, Balaurzy zaczynają korzystać z coraz to groźniejszych rozwiązań to i Daevy muszą się rozwijać. Widziałem parę filmików i niektórzy uważają Raidera za klasę OP... Ale to samo teraz mówią o Gunnerach, a wcześniej o SMach (którzy swoją drogą dla klas typu plate cały czas są przesadzonym przeciwnikiem).

Co do czasu kiedy wyjdzie patch 4.5 to nie wiem. Jeśli co patch byśmy zabijali któregoś Smoczego Lorda to AION może być do ok. wersji 7.0. Czemu tak? Przed 3.0 dużo słyszeliśmy o Tiamat, którą ostatecznie biliśmy w 3.5. Prawdopodobnie w 4.7 czy coś koło tego (skoro w 4.5 nic o tym nie ma) będzie walka z Beritą. Pojawiły się teorie, że w 5.0 pojawi się oficjalnie Ereshkigal - potężny mag i doskonały taktyk. Idąc tym tokiem w 6.0 zawalczymy z Meslamtaeda - "mistrzem destrukcji". No i 7.0 Fregion - pierwszy Smoczy Lord.

Obstawiam, że gdyby na wersji EU miał wyjść taki patch jak 7.0 (jeśli by się jeszcze ludziom nie przejadło) to mogę zostawić konto jeszcze nie planowanemu dziecku, które pewnie będzie akurat kończyło swoją edukację szkolną. ^_^

[troll] Później jeśli gra dalej będzie się podobała Koreańcom to w wersji 8.0 okaże się, że Balaurzy są (byli) wierzchołkiem góry lodowej i nad Sanctum/Pandaemonium zawisną Żniwiarze! o.O [/troll]

Co do "kociej broni" Jeśli masz na myśli mecha wyglądającego jak kot na końcu pierwszego filmiku to tak - z tego co się orientuję to jest to Raiderowy odpowiednik kocich broni. Potwierdzeniem tego może być zwłaszcza to, że tarcza:

sh_housing01a_0.jpg

wygląda praktycznie tak samo.

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

GameForge oficjalnie ogłosił datę wprowadzenia patcha 4.5.

http://pl.aion.gameforge.com/website/news/two_year_f2p/

Oznacza to, że nową klasą - Riderem - w PL wersji: "EterTechem" zagramy już: 

09.04.2014

(oczywiście jeśli weźmiemy poprawkę na to, że nowe duże patche nigdy nie wchodziły na czas to możemy do tej daty dodać z przynajmniej jeden dzień)

Patch Notes zapewnie się pojawi z tydzień lub dwa przed wprowadzeniem samej aktualizacji, a do tego czasu możemy poczytać co już dawno temu zostało wprowadzone w wersji NA:

http://static.ncsoft.com/aion/store/PatchNotes/AION_Patch_Notes_012914.pdf

Z tego wszystkiego prawdopodobnie trzeba będzie uciąć 1/4 i otrzymamy listę rzeczy co pojawi się u nas.

/Edytowałem nazwę tematu dodając info kiedy wyjdzie 4.5

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

GameForge ogłosił możliwość sprawdzenia Ridera = Aethertecha = EterTecha na PTS (Public Test Server) w dniach: 

24.03.2014 - 27.03.2014

Polega to na tym, że krótko przed oficjalnym startem 4.5 każdy gracz może sprawdzić jak wyglądają nowe elementy w grze oraz zobaczyć nową klasę w akcji. Wymaga to jednak pobrania zupełnie nowego klienta tylko pod PTS i nic z tego co tam się zdobędzie nie zostanie przeniesione na zwykłe serwery. Oznacza to, że jeśli ktoś naprawdę chciał zobaczyć 4.5 to mógł do tej pory pomyśleć o kliencie NA (który może być użyty do wielu privów) bo PTS będzie tylko na chwilę.

Jeśli jednak ktoś jest zainteresowany to zapraszam do oficjalnego newsa na stronie głównej AIONa gdzie między innymi znajdują się linki do pobrania klienta PTS i dokładna instrukcja.

http://pl.aion.gameforge.com/website/news/news_pts_update_4_5/
Opublikowano

Według mnie jest on ciekawy. Lecz według mnie prędzej czy później stanie się zwykłym szaraczkiem i każdy wróci do swojego "Mejna" Bo tam mają wysoki lvl i end game. Pograją nim do góra 40 lvl i im się odechce :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam już wykokszonego Inżyniera na 9 lvl z mak expem i zrobioną każdą misją oprócz tej na wybór klasy. Trzeba czekać. 

PS: Wie ktoś może który będę miał mniej więcej level jeśli zrobiłem każdą misję oprócz ej na wybór klasy oraz mam 9 lvl maks exp ? Mi się wydaję że 12, albo 13.

Szukam skryptu do bola który pomoże wyjść z brązu dla free userów.

Opublikowano

Sporo osób o tym pomyślało. Jeszcze więcej nawet zrobiło sety APkowe 30lvl na +15 z wbitymi manastoneami by jak najszybciej wyexpić AT.

Jeśli wszystkie questy gotowe do oddania (a sam lvl wbijany na mobach) to będzie właśnie jakoś 12. Może nawet 13 ale nie jestem tego pewny. Mimo wszystko te questy nie dają jakoś bardzo dużo expa, a przynajmniej nie te początkowe.

Opublikowano

AT jest naprawde mocną postacią. Expi się nim bardzo łatwo, jedynie na instancjach gdy robiłem w 2 (z przywoływaczem) używałem co jakiś czas potów. Na PvP walczyłem na 30 lvl z przywoływaczem i sorcerer'em obie walki wygrałem z przynajmniej połową życia. Itemy były mniej więcej te same z misji bez manastonów itd.

Jedyny minus tej postaci to jak na razie to że (33lvl) nie ma stuna i tylko jeden skill na spowolnienie, a jej najmocniejszy skill ma 3 poziomy ładowania - żeby naprawdę coś zadać trzeba ładować z tego co pamiętam 3,5 sek, więc jest duże prawdopodobieństwo, że drugi gracz po prostu ucieknie.

Więcej od siebie dodam gdy wbije jakiś większy lvl, ale na razie robie crafting i zbieractwo :P

• 7 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na Raider - Co o nim sądzicie? | Temat informacyjny: AION 4.5 już live!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...