Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Poradniki do modelowania aut.

wafelek123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dobry wieczór wszystkim :) nie wiem czy był taki temat ale jeżeli był to z góry przepraszam i proszę o usunięcie
Do rzeczy:

od bitych dwóch-jednego miecha szukam na yt na zagranicznych stronach graficznych tutka/poradnika jak wymodelować auto w 3DS maxie blenderze lub innym programie lecz może się wam to wydawać śmieszne lub nie ale do tej pory nic nie znalazłem ;_; owszem kilka kanałów na yt znalazłem jeżeli chodzi o modeling auta ale są to pojedyńcze filmiki które kończą się na ustawieniu bluesprintów co jest banalną rzeczą ;_; no okej znalazłem tydzień temu POLSKI o dziwo kanał gdzie typ owszem wrzucił filmik jak robić auta ale to jest dopiero połowa projektowania..a wrzuca te filmiki już dobre 2 lata o.O...tak więc z prośbą się do was zwracam użytkownicy mpcforum czy mógłby mi ktoś pomóc w rozw. mojego problemu?? albo nawet jeżeli znacie jakieś filmiki które trzeba kupić(mogę wybulić hajs) to podajcie tytuły please so much : ))

Z poważaniem Wafelek i życzę miłej nocki :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moją odpowiedzią raczej cię rozczaruję ale nie ma zbytnio sensu szukać poradnika z modelowaniem auta. Proponuję szukać poradników o ogólnej tematyce modelowania 3D, wtedy będziesz mógł wymodelować auto według własnego pomysłu ;]

Co do konkretnych poradników to polecam głównie książkę "Biblia 3ds Max 2010" - 1500 o wszystkich zagadnieniach, od prostego modelowania po animację i rendering (opcjonalnie możesz zainwestować w wersję do 3ds Max'a 2012 jednak jest trochę droższy)

Jeśli chodzi o blendera to na yt nie problem znaleźć poradniki do tego programu po polsku.

P.S.

Dlaczego lepiej po prostu nauczyć się modelowania?

1. Stworzysz jak mówiłem auto według własnego uznania

2. Auto składa się z części które musisz wymodelować i potem je skleić w całość - Łatwiej to zrobić znając postawy niż po prostu oglądając jak ktoś coś takiego robi.

Pozdrawiam :]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak chcesz bez żadnej wiedzy z jednego tutka (nie ważne ile miałby trwać) wymodelować auto, a do tego jeszcze wprowadzić je do gry - to powodzenia. Jeśli wciąż masz ten problem to napisz, a Ci wytłumaczę, jak dojść do celu.

Wejdź, narysuj coś! - http://weavesilk.com/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...