Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Panowie na topa, czyli dylemat...

grzechis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem. Mam dylemat, a mianowicie nie wiem kogo wybrać na topa.

Myślę nad Kha Zix'em lub Aatrox'em. Jak możecie to podajcie jakieś plusy i minusy postaci. Ewentualnie zaproponujcie jakąś postać, która ma dobry dmg i jest na topa. (Aatroxa moge testować bo w rotacji wiec jest mi to na rękę)

Opublikowano

Imo kha nie jest na topa ze względu na to że to caster i bardzo go wytrzymałosc kontruje.

Więc polecałbym Aatroxa z tej dwójki, jako że jezeli chodzi o toplane, to on się nadaje bardziej. :D

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

A kha to na jaką linie najlepiej?

Mid. Bo to wygląda tak:

Kha niszczy champy które mają mało armora pasywnie i ciężko na nie tego armora złożyć (Większosc ap) a kha niszczą postacie na które złożenie armora to dobry pomysł (Czyli praktycznie każdy toplane champ.) :)

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

Ogólnie to własnie dzisiaj miałem się zabierać za pisanie czegos w rodzaju poradnika ze swoimi przemysleniami nt. championów i Theory craftingu..

No ale, na jungli Kha zix... podobno działa. Osobsicie nigdy mi nim tam dobrze nie szło, ale to chyba wina mojego braku skilla ( :D ) aniżeli champa.

Aatrox na jungle to na pewno dobry wybór, ganki, cc, fajny lifesteal no i pasywa.

A co do podawania topa to polecałbym pomysleć nad Renektonem, swietna postać, własnie kontra na postacie typu kha zix, bo jest cholernie wytrzymały.. Irelia też jest fajna wg. mnie, lifesteal i true dmg, połączone robią miazgę.

Ogólnie, sporo champów jest mocnych na topie i mógłbym wymieniać w nieskończonosc, ale Rene i Irelia (poza yorickiem, bo to w ogóle miłosc mojego życia) są wg. mnie najprzyjemniejszymi championami na topa :P.

2nv8jzq.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...