Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[p] komputer

pat531

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cześć zamierzam sobie kupić nowy procesor i płytę główną i nowe ramy. na razie mam zasilacz coolemaster (chyba) 450v 3 dyski sata ponad 1gb i jeden dysk ssd 64 gb karta graficzna GTX650 2048mb od Gainward'a i podsumowując jakie polecacie jakie rzeczy polecacie do 500-600 zł ?

Opublikowano

sorry, że double postuje ale nie mogę edytować poprzedniego nie wiem czemu. jest coś z AMD 3/4/5/6 rdzeniowy? bo ramy są spoko ale procesor od intela nie, nie za bardzo lubię Intela mam do nich nie chęć

@edit ten mogę edytować tamtego nie.

co sądzicie o tym?

http://techplanet.pl/produkty/procesory/amd-fx-4300-socket-am3-box,35101.html

//Linki kodujemy

Opublikowano

@up a czemu ? a ten AMD co wysłałem jest lepszy od Intela do użytkownik podał wyżej? bo biorą liczbę rdzeni, częstotliwość i cenę to chyba bardziej się opłaca

Opublikowano

@ up a od czego to zależy? ja się mało znam ale 3.8 GHz jest więcej niż 3.5 GHz bo może wykonywać więcej czynności? w jakim sensie wydajnieszy?

Opublikowano

@ up a od czego to zależy? ja się mało znam ale 3.8 GHz jest więcej niż 3.5 GHz bo może wykonywać więcej czynności? w jakim sensie wydajnieszy?

Ehhh... ogólnie wydajniejszy, poczytaj w internecie bo to nie czas na tłumaczenie całości. Ilość GHz to drugorzędna sprawa.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...