Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Problem] Przyczyna BSoD?

Kusiuv2

Pytanie

Opublikowano

A wiec tak ;

W przeciagu okolo 2 miesiecy wyskoczyly mi 3 razy blue screeny, dodaje zdjecie ostatniego ktory mi sie pojawil i moje pytanie brzmi czy jest ktos obeznany w tym i wie co jest jego przyczyna?

post-960292-0-43308600-1386084238_thumb.png

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najczęstszą przyczyną BS, jest padający dysk Twardy. Sprawdź SpeedFanem temperaturę dysku, monitoruj ją przez około 30min i jeśli podskoczy powyżej 70 stopni dysk do wymiany.

Opublikowano

Zaraz sprawdze i dam edita, mialem kiedys problemy z dyskiem to fakt - za dawnych czasow okolo rok temu mialem Bad Sectory ale je pomyslnie usunelem. Pozniej wystepowaly problemy z dlugim wczytywaniem ekranu logowania jak i windowsa/ zacinanie sie DOSLOWNIE wszystkiego wlaczanie sie plikow i systemu po 30 minut i wszystko konczylo sie formatem. Moze to byc wina kostek RAM? zrobic test na RAM'y?

/HD 37 stopni i tak caly czas, temperatur z dyskiem nie ma zadnych problemow.

Opublikowano

Tak, zrób test ramu, możliwe że jedna kość się spaliła i komputer szaleje, ale sprawdź processor i płytę główną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...