Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dziwny problem!

LuuuuuuuziQ

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Moja siostra ma problem z laptopem, otóż gdy nie jest podpięty pod ładowarkę jest normalnie, ale gdy już się podłączy go do gniazdka (większość czasu), nagle ekran robi się ciemniejszy, nie raz ledwo coś widać.

Jakiś pomysł, czego może to być wina ?

Myślałem nad baterią ale wolę poradzić się Was.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc tak,Ja też posiadałem laptopa (około 2 lata) i jak pamiętam masz opcje:

-(Windows 7/8) Spróbuj zwiększyć jasność ekranu wchodząc w : Kliknij w baterie na pasku zadań-Nacisnij opcje zasilania-I tam masz pasek/suwak dzieki któremu mozesz ustawic jasnosc ekranu.

-(Spróbuj to jesli nie poradzisz sobie z pierwszym sposobem) Poszukaj na laptopie przycisku "FN" nastepnie poszukaj na klawiszach dolaczonej miniaturki (jasności pod postacią słońca) przytrzymaj FN i naciskaj klawisz z tym "słoneczkiem" spowoduje rozjasnienie ekranu.

-Powodem takowego problemu moze być także zasilacz do laptopa.Moze byc uszkodzony albo kabel albo gniazdo wtykowe w laptopie (A to juz cieższy problem) (Jesli oczywiscie powyzszy krok nie da rezultatu)

-Mozesz takze spróbowac podlaczyc laptopa do innego gniazdka w domu..Miałem cos takiego u siebie :D Przelaczylem do innego i wszystko ok.

Mam nadzieje,że Ci pomogłem...Jak nie to do serwisu,ale zanim to zrobisz poczekaj na wypowiedz innych..tss :D

Opublikowano

Wszedłem w baterie i przesunięcie tego suwaka mi nic nie dało, ale tam były jakieś profile czy cuś i zmieniłem i działa. Po prostu było w trybie oszczędzania energii, zmieniłem na inny i jest git:)

Dzięki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...