Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoła zawodowa, chodzisz, napisz coś o niej

Natei

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Czy mozna zmienić szkołe w trakcie roku szkolnego? Brat chodzi do technikum elektronicznego, do I klasy, nie chce się uczyć a profil calkiem mu nie odpowiada, w sumie to mama go tam zapisała. Chciałby iść do samochodówki, i stąd moje pytania. Czy może sie jeszcze przenieść, czy musi czekać ten rok i dopiero od września (a więc rok w plecy bo i tak nie zda pewnie), na jakim poziomie jest nauka w zawodówkach, co z praktykami, płacą coś za nie? Napiszcie coś, proszę :)

Opublikowano

Nie chodzę do zawodówki. Jednak z tego co wiem to można zmienić szkołę w trakcie trwania roku szkolnego. Problemem twojego brata będzie znalezienie pracodawcy do wykonywania praktyk. Szkoły zawodowe załatwiają praktyki uczniom. Często osoby które decydują się na przyjęcie uczniów do zakładu pracy potrzebują określoną ilość osób, które zapewnia im szkoła, trudno powiedzieć czy w zakładzie pracy oferowanym przez szkołę będzie miejsce dla twojego brata. Jeśli twój brat wie gdzie chciałby odbywać praktyki (załatwi sobie miejsce) to oczywiście polecam zmianę. Proponuję wybrać się do tej szkoły by zapytać o miejsce itd. Poziom nauki jest stosunkowo niski do technikum/liceum. Kładzie się nacisk do odbycie 2/3 letnich praktyk i nadanie zawodu uczniom. Nauczyciele są pobłażliwi odnośnie ocen w stosunku do uczniów.

Opublikowano

praktyki zależą od szkoły, u mnie jest klasa zawodówki, mają na roku szkolnym w szkole praktyki, a w wakacje u przedsiębiorcy

a tak nawiasem, jeśli twoja mama rozporządza do jakiej średniej macie chodzić to fatalnie macie :C

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...