Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[pytanie] Czy z takim łaczem dam rade zagrac w lol'a?

ppkkp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Boshe ,te forum to jakieś dzieciaki , co się odzywają a gówno umieją . Ping ,zależy od dostawcy jak miałem neta 2 mb to mialem około 50 pingu ,ale dało się grać .

I dla tych debili ,co mówią ,że ping nie zależy od downoaldu i upoaldu , no to kurwa chlopaki pobieramy GTA V / AC IV / COD ; GHOST / BF 4 i upoaldujemy sobie z 5 odcinkow jakie nagralem na yt ,bedzie nadal 50 pingu :) .. To tak jak mamy neta 10 kb/s i upoald 1 kb/s ,to bedziemy mieli inny ping ? Myslcie troche

kxAyLut.png

Opublikowano

@up

Czy ty jestes kurwa pierdolniety?

U mnie po zuzyciu pakietu na radiowce mam 4kb/s downloadu i uploadu. Ping jak zwykle ~ 70, nie zmienia sie.

Wiec co pierdolisz ze predkosc neta ma cos do pingu?

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Opublikowano

Boshe ,te forum to jakieś dzieciaki , co się odzywają a gówno umieją . Ping ,zależy od dostawcy jak miałem neta 2 mb to mialem około 50 pingu ,ale dało się grać .

I dla tych debili ,co mówią ,że ping nie zależy od downoaldu i upoaldu , no to kurwa chlopaki pobieramy GTA V / AC IV / COD ; GHOST / BF 4 i upoaldujemy sobie z 5 odcinkow jakie nagralem na yt ,bedzie nadal 50 pingu :) .. To tak jak mamy neta 10 kb/s i upoald 1 kb/s ,to bedziemy mieli inny ping ? Myslcie troche

Jak mi specu wyjaśnisz to że jak miałem neta 2mb to miałem taki sam ping jak po wykupieniu 10mb?

Swoje argumenty nie poparte żadną wiedzą wsadź se w dupsko kurwa mać.

Opublikowano

Z tego co pamiętam ping zależy od UPLOADU włącz toorrenty z seedowanie i sciąganiem zobacz ile masz pingu ? wyłącz sedowanie zobacz ile teraz masz pingu

Opublikowano

Ping to czas miedzy wyslaniem zapytania a otrzymaniem odpowiedzi.

Przyklad dla debili:

- Czesc. Chcesz ze mna chodzic? (Nerd do dziewczyny)

32ms pozniej

- Czesc, chyba cie poe&*^*&^o

Ping dostania kosza 32ms.

Mozecie ping sprawdzic przez konsole (run w pasku start(jak ktos ma system angielski) i uruchom jesli macie windowsa po polsku) wpisujecie "cmd" i otwieracie konsole.

W niej wpisujecie ping + IP

wysle 4 czy 5 razy po kilkanascie bitow i wam powie sredni ping.

Sprawdzcie to co 10minut przez kilka godzin i jesli stale bedzie internet w przediale np. 50-70 to graj. Jesli bedziesz mial raz 50 a raz 600 albo pakiet sie zatraci to graj customy (po co mam na ciebie trafic?)

Pozdrawiam

Opublikowano

Z tego co pamiętam ping zależy od UPLOADU włącz toorrenty z seedowanie i sciąganiem zobacz ile masz pingu ? wyłącz sedowanie zobacz ile teraz masz pingu

Proste że download/upload czegos zwiększy ping, lecz prędkość w/w nie ma nic do pingu.Ping można chociażby zauważyć przy otwieraniu stron.Kolega który ma neo 20mb otwiera strony 5x dluzej niz ja na radiówce, pingi w grach mam dużo mniejsze(przykładowo lol: ja 30-40, on 50-80).Najprościej to tlumacząc:

Kowalski ma internet 1mb i pingi 15 w neostradzie, Nowak ma internet 10mb i pingi 15 w neostradzie.. Dlaczego oboje mają taki sam ping (z założmy o2.pl)?Bo są podpięci do jednego serwera, tylko ich prędkości pobierania i uploadu są ukrócone w pewnym momencie.

Wszyscy nawalają na radiówki a one w 90% działają na zasadzie : Hehe Jurek dawaj se zrobime firme i interneta bedziem dawać, wykupuja coś grubszego w jakiejś równie chujowej firmie jak neostrada(to nie firma wiem, chodzi o tp), postawią kiepski nadajnik i chujowe odbiorniki u klientów i wszyscy zadowoleni..

Tymczasem ogarniety ISP zrobi to porządnie, wykupując porządne łącze(przykładowo mój jest na tk telecom) i zrobi to jak pan bóg przykazał - i to będzie chodzić lepiej niż nie jedna neostrada, w dodatku będzie dużo tańsze.

Ping sprawdza się przedewszystkim na niezasyfionym komputerze porównując go z tym co obiecał ISP.Mój stary ISP twierdził że to nie jego wina że ja mam lagi (po kilka tysiecy pingu) w grach, że u niego wszystko ok - tymczasem miał u siebie łącze z TP.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Proste że download/upload czegos zwiększy ping, lecz prędkość w/w nie ma nic do pingu.Ping można chociażby zauważyć przy otwieraniu stron.Kolega który ma neo 20mb otwiera strony 5x dluzej niz ja na radiówce, pingi w grach mam dużo mniejsze(przykładowo lol: ja 30-40, on 50-80).Najprościej to tlumacząc:

Kowalski ma internet 1mb i pingi 15 w neostradzie, Nowak ma internet 10mb i pingi 15 w neostradzie.. Dlaczego oboje mają taki sam ping (z założmy o2.pl)?Bo są podpięci do jednego serwera, tylko ich prędkości pobierania i uploadu są ukrócone w pewnym momencie.

Wszyscy nawalają na radiówki a one w 90% działają na zasadzie : Hehe Jurek dawaj se zrobime firme i interneta bedziem dawać, wykupuja coś grubszego w jakiejś równie chujowej firmie jak neostrada(to nie firma wiem, chodzi o tp), postawią kiepski nadajnik i chujowe odbiorniki u klientów i wszyscy zadowoleni..

Tymczasem ogarniety ISP zrobi to porządnie, wykupując porządne łącze(przykładowo mój jest na tk telecom) i zrobi to jak pan bóg przykazał - i to będzie chodzić lepiej niż nie jedna neostrada, w dodatku będzie dużo tańsze.

Ping sprawdza się przedewszystkim na niezasyfionym komputerze porównując go z tym co obiecał ISP.Mój stary ISP twierdził że to nie jego wina że ja mam lagi (po kilka tysiecy pingu) w grach, że u niego wszystko ok - tymczasem miał u siebie łącze z TP.

Ty jesteś tak pojebany czy udajesz pierdolony bambusie ? Nigdy ale to NIGDY internet radiowy nie dorówna internetowi po kablu, a u ciebie pewnie ta RadioLagg dobrze chodzi, bo mieszkasz na jakimś zadupiu i max 10 osób oprócz ciebie jeszcze ma od tego samego dostawcy co ty. Chwal sobie tą radiówkę, ale jak ktoś ma trochę oleju w głowie, to wie, że internet po kablu będzie bardziej stabilniejszy od tego gówna z antenami po wojnie. WOLE PŁACIĆ WIĘCEJ I MIEĆ PO KABLU(STABILNIE) NIŻ MIEĆ TĄ RADIOLAGG(NIESTABILNIE) zapada śnieg, deszcz, będzie burza sygnał spierdolony, PANIE IDŹ PAN W CHUJ Z TAKIM GÓWNEM.

A JAK CIE SPOTKAM NA LOL'U I BĘDZIESZ MIEĆ LAGI TO CIĘ ZRAPORTUJE A W POWODZIE DAM RADIOLAGG

Opublikowano

Widac ze sie nie znasz. Pada snieg, deszcz, wichura. Zasieg 5/5. Do odbioru nie trzeba zadnych anten (chyba ze ktos chce). Ja mam tak ze jest router i tyle. Podpinam do kompa i jazda. Pingi 50-70.

d5bkqz6-65cc8f5d-0cd6-44e8-8ee9-57967e50

Opublikowano

To jak się wszyscy chwalą swoim internetem to ja też mogę :P

Mój &*#%$@ dostawca to Asta-net (nikt nie zna, bo to jakieś lokalne gunwo sprzed 12 lat). Transfer mam w założeniu 16Mbps/1Mbps. W rzeczywistości mam takie skoki, że to się w głowie nie mieści, download i upload spada niemal do 0, tak jakbym w ogóle internetu nie miał. Połączenie zanika co kilkanaście sekund na kilka sekund. W LoLa to już ostatnimi czasy w ogóle nie można pograć, bo ping to mam średnio 34-287936129387612. Ogólnie to mam takie fazy, że biegam trupem, albo do tyłu.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Spokojnie, mając 1,5mb/s oraz 4mb/s uploadu ping był niziutki do 50ms, a jak miałem normalnie koło 20mb downloadu to było tak samo. Jadę przy Wi-Fi i jedyny problem jest taki że mogą Ci mocno neta zamulać jeśli z tego korzystasz

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...