Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer TS3 na "Routerze"

genaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mianowicie,chciałbym postawić serwer ts3 na drugim komputerze który byłby włączony 24/7 jako hoster.

Z okazji że jestem cieki jak wata w sprawach "sieciowych" to nie mam pojęcia jak to zrobić.
Pomysł narodził się dziś rano kiedy,przypomniał mi się serwer minecraft który postawił kumpel na kompie bez pomocy hamachi.

Dla czego chciałbym to zrobić? Ponieważ gadam z kumplami codziennie od 15.00, a płatności i brak supportu w aktualizacjach serwera utrudnia całe przedsięwzięcie.

Trzecim powodem jest to że, mam drugi komputer który stoi i się kurzy więc mogę zrobić z niego pożytek. :)

Opublikowano

Masz normalną instalkę do serwera TS3 tylko że limit jest chyba na 16 slotów o ile dobrze pamiętam. Sam stawiałem sobie na kompie dla zabawy.

łap i pobierasz serwer

http://www.teamspeak.com/?page=downloads&archive=1

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Zainstaluj. I jeśli masz router musisz zrobić przekierowanie portów + stałe ip lub podpiąć pod router domenę z no-ip albo z dyndns.

Ogólnie trochę zabawy jest jeśli miał byś modem było by łatwiej :P

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Paczka jest. Serwer na lokalnym hoscie działa jak marzenie. IP stałe. Tylko powstaje pytanie jak mianowicie przekierować porty w routerze. Jest to router Edimax 3g-6200n ponieważ, kiedyś miałem internet 3G. Nie mam zielonego pojęcia jak to właściwie zrobić. Jakieś sugestie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...