Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[problem]samsung r540

MrPrzemo01

Pytanie

Opublikowano

witam!

mam laptopa samsung r540. laptop ten dosyć czesto sie nagrzewa jego temperatura [mierzyłem hwmonitor] to przeciętnie aż 68stopni a przy grze w gry typu euro truck 2,skyrim ok 77-9stopni.

mam pytanie jak zrobić aby wiatrak działał na 100% obrotach.

i jak wyczyścić radiator?? odkręcić obudowe i tyle?

czy jest możliwość że karta graficzna w takiej temperaturze pewnego dnia padnie?

laptopa nie czyściłem wewnątrz od 2lat.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wiem że mam wymienić paste termoprzewodzącą .nie idzie jakoś obejść się bez głośnej podkładki mam na myśli nowy lepszy wiatrak do laptopa.wiatrak włącza sie gdy procesor działa na 90% jego zużycia . przy graniu w skyrima to marne 35-40%.

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

ref

Opublikowano

Tutaj wyczyszczenie może nie starczyć. Polecam wymianę pasty termo przewodzącej, masz wiele poradników na google jak to zrobić. A wiatrak sam sie ustawi na 100% jeżeli będzie musiał (przynajmniej powinien). Również możesz spróbować kupić jakąś podstawkę z wiatrakami do laptopa.

60vprg.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...