Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czołgi

michalmonika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdzie(teoretycznie) minimalny procent. Bo WoT mam ileśtamdziesiąttysięcy milionów graczy. Rzecz w tym że tylko małą ilość kont jest prawdziwa(zarejestrujcie się, wpiszcie w wyszukiwarce graczy trzy fajnie brzmiące litery i sprawdźcie ile kont ma 0 bitew). Bo "W lutym 2013 roku liczba zarejestrowanych graczy przekroczyła 50 000 000." a w duuużym i powszechnym evencie było... "Uczestnicy I etapu drugiej kampanii – ponad 75 000 graczy.". Mała czy duża różnica?

Opublikowano

No tak,tematów było już kilka na ten temat. Śledzę na bieżąco postępy odnośnie jednostek naziemnych w War Thunder i powiem tyle,że coraz bardziej się boję. Filmiki,gameplaye,screeny...Pomimo tego wszystkiego co zrobiło WarGaming złego w WoT i tak będzie Gaijinowi ciężko ich przebić. Zwłaszcza po tym co zobaczyłem na gameplayach.

Opublikowano

Ale to jest wersja beta tych czołgów więc problemem są chyba te artylerie i dachowania.Reszta jest moim zdaniem idealna w porównaniu z wotem

LeviQuote1v3.png

LeviQuote1v3.png.39bf425ff20e713eab782423c651555b.png

Opublikowano

Ale to jest wersja beta tych czołgów więc problemem są chyba te artylerie i dachowania.Reszta jest moim zdaniem idealna w porównaniu z wotem

Oprócz tego co wymieniłeś to mapy wyglądają słabo. Modele czołgów super,mapy tragedia. System celowania...no cóż. Dziwny i słaby. Model poruszania się pojazdów. Więcej realizmu,bo czołgi jak kartony jeżdżą. Chciałbym móc też pojeździć z wnętrza czołgu, bo to wyróżniałoby tą grę. I jeszcze kilka innych rzeczy. Ale dla mnie nie ma opcji, by do grudnia zdążyli.

Opublikowano

Ale patrząc na obecny stan z filmików to działa dobrze.Tylko poruszanie się jest słabe.A celowanie jest dobre.Celujesz i strzelasz tam gdzie wycelowałeś,a nie tak jak w WoT w przypadkowe miejsce.

LeviQuote1v3.png

Opublikowano

Na filmiku widziałem, ze gdy ktoś zginął, powrócił do ekranu początkowego, w którym wybiera sie pojazd. Tam miał do wyboru zarówno czołgi jak i samoloty. Wynika z tego ze nie dość ze rozgrywka bedzie połączona, to na dodatek w ramach jednej bitwy bedzie można latac samolotem i jeździć czołgiem - ktoś to potwierdzi?

Pzdr.

Opublikowano

Na filmiku widziałem, ze gdy ktoś zginął, powrócił do ekranu początkowego, w którym wybiera sie pojazd. Tam miał do wyboru zarówno czołgi jak i samoloty. Wynika z tego ze nie dość ze rozgrywka bedzie połączona, to na dodatek w ramach jednej bitwy bedzie można latac samolotem i jeździć czołgiem - ktoś to potwierdzi?

Pzdr.

Niewykluczone, że będzie to opcja dla kont premium albo oddzielnie opłacana.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Dodało by to sporo do rozgrywki no i byłby jeszcze większy zgryz kogo wybrać, bo zakładam ze można by było jeździć czołgami i latac samolotami tego samego państwa :)

Opublikowano

Ale patrząc na obecny stan z filmików to działa dobrze.Tylko poruszanie się jest słabe.A celowanie jest dobre.Celujesz i strzelasz tam gdzie wycelowałeś,a nie tak jak w WoT w przypadkowe miejsce.

Bo akurat to WoT ma realistyczne...

Od kiedy pociski lecą idealnie w miejsce gdzie wycelowałeś? Od 3 tysiąclecia są takie działa geniuszu.

A dla mnie czołgi to totalny niewypał, szczególnie z tymi paczkami...

Opublikowano

A od kiedy czekanie w nieruchomym czołgu na "skupienie celownika" COKOLWIEK daje? Jeśli już pocisk ma spudłować, to zrobi to obojętnie czy strzelimy sekundę po zatrzymaniu pojazdu, czy pięć. Chyba, że w tym czasie lufa się prostuje / wydłuża...

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Czołgi nawet fajna sprawa, bo będą samoloty oraz czołgi co daje spory +

Według mnie, jakaś garstka graczy z WoT przejdzie na WT.

SZUKAM OSOBY, KTÓRA WYKONA DLA MNIE SYGNATURĘ Z ITACHIM!!!

Opublikowano

A od kiedy czekanie w nieruchomym czołgu na "skupienie celownika" COKOLWIEK daje? Jeśli już pocisk ma spudłować, to zrobi to obojętnie czy strzelimy sekundę po zatrzymaniu pojazdu, czy pięć. Chyba, że w tym czasie lufa się prostuje / wydłuża...

Jesteś celowniczym jakiegoś czołgu, jedziecie po wybojach 60 na godzinę. Byłbyś gotowy do strzału tak celnego jak po kwadransie spokojnego stania w krzakach sekundę po nagłym zatrzymaniu czy potrzebowałbyś więcej czasu?

Opublikowano

Jesteś celowniczym jakiegoś czołgu, jedziecie po wybojach 60 na godzinę. Byłbyś gotowy do strzału tak celnego jak po kwadransie spokojnego stania w krzakach sekundę po nagłym zatrzymaniu czy potrzebowałbyś więcej czasu?

W War Thunder pewnie ciężko będzie strzelić podczas jazdy, ale prawie żaden celowniczy nie musi namierzać od nowa tylko dlatego, że czołg zrobi drobny skręt w prawo albo podjedzie 2 metry.

Czynniki, które przeszkadzają celowniczemu to właśnie te wyboje, ale niech celowanie będzie utrudnione właśnie przez te wyboje, a nie przez określony system: 2 metry do przodu przeszkadzają w celowaniu o 1 cm.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

Z tego wynika,że gdy czołg stoi nieruchomo to celnie strzela w cel.W World of Tanks nawet podczas stania przez 2 minuty nie ruszaniu działem i tak strzał jest mało precyzyjny.Jak robiony przez niedoświadczonego a gdy celowniczy oberwie co celność jakby ślepy by strzelał

LeviQuote1v3.png

Opublikowano

Nie jest tak że nieruchomy czołg zawsze celnie strzeli, ale ma na to większą szansę niż zaraz po zatrzymaniu. WoT to odzwierciedla i WT będzie także, mam nadzieję. Ciekawe jaki zrobią system obrażen, punkty hp jak w WoT czy może system penetracji pancerza z szansą na natychmiastową anihilację ?

Opublikowano

WoT odzwierciedla to?Ja stałem 30 sekund w mieście,koleś 5 domów dalej i w niego nie trafiłem,mimo,że stał po mojej stronie ulicy to pocisk przeleciał na drugą,jakby nie chciał trafić w czołg.

LeviQuote1v3.png

Opublikowano

Nie jest tak że nieruchomy czołg zawsze celnie strzeli, ale ma na to większą szansę niż zaraz po zatrzymaniu. WoT to odzwierciedla i WT będzie także, mam nadzieję. Ciekawe jaki zrobią system obrażen, punkty hp jak w WoT czy może system penetracji pancerza z szansą na natychmiastową anihilację ?

HAHAHAHAHAHAHA, ty tak nas serio? xD Grałeś w War Thunder samolotami?

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Cała "miodność" gry w WT i przewaga nad WoT/W to brak hp, tylko system uszkodzeń konkretnych części maszyny. W cOlgach napewno tez tak bedzie - jakaś rozwalona gasienica, uszkodzony silnik czy zbiorniki paliwa... :) ale prawdę mówiąc i tak zostanę przy samolotach :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...