Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dokupienie Ramu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dziś się bardzo mocno zdenerwowałem ,bo mi się komp strasznie mulił myślę ,że to wina tego ,że mam za mało ramu no i tu mam do was pytanie :

Czy można dokupić sobie ram jeśli to podajcie oferty (w temacie "wasze komputery" są moje parametry. ;)

Za KAŻDĄ odpowiedź będzie + i 5 :D

Pozdrawiam KaXpeR

@Down

A jak to sprawdzić ?

Ja mam 1GB ;D Wolę mieć 2

Na XP też mi muliło ;) A Vista była w zestawie z kompem ;D

@Mike

A gdzie tak dokładniej się sprawdza? Chodzi mi oto czy na górze na dole ;)

@

Obaj dostaliście po + i 5 ;)

Wszyscy co coś napisali dostaną po + i 5 ale + potem bo mi się limit wyczerpał xD

@Fifolski

Dzięki za info ;) zainstaluję sobie XP (oryginał) dziewczyna mojego brata ma :D

1282649553-U148832.jpg

Opublikowano

Musisz się dowiedzieć, czy masz DDR 1 /2 /3 później jedziesz do jakiegoś sklepu komputerowego i kupujesz. :) Osobiście kupiłem 1 GB kingsstone'a i jestem zadowolony. ;)

Patrząc w Twoje parametry stwierdzam, że masz dobry komputer, który nie powinien mulić, a zamula przez to, że masz Vistę. :)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

I najlepiej sprawdzic czy masz wolne gniazda ;) czasem moze byc tak iz mozesz miec 1 gb ramu i 2 gniazda i oba zapelnione ;) 2x512 w starszych generacjach komputerow byly tylko 2 gniazda... z czasem ich bylo coraz wiecej... sprawdzic to mozesz tylko zdejmujac boczna obudowe kompa + odszukac gdzie masz wsadzony wtedy raz i zobaczyc czy masz wolne gniazda by dolozyc kolejne kostki ;)

1376572695-U638369.png

sygna by forfiter007

Opublikowano

Najpierw to sobie zobacz ile ci płyta maksymalnie obsługuje RAM i czy masz wystarczający zasilacz, żeby pociągnął dodatkowe ramy. Zobacz też ile mhz masz na aktualnych ramach, żeby dokupić takie co mają tyle samo, bo jak kupisz inne to mogą się gryźć ze sobą.

Opublikowano

dodatkowa kostke ramu zasilacz pociagnie napewno. Dokup sobie 1GB proponuje Kingstona (wg. mnie nalepsza firma) kosztuje ona w granicach 40-50zl a nawet mniej (rok temu tyle kosztowaly jak kupowalem kompa). Jezeli masz 2 wejscia i zapelnione to jedna karte wyciagnij.

Tylko nie wciskaj na sile do innych gniazd bo mozesz spalic plyte glowna, wiem po swoich doswiasczeniach ;p

BUX.TO to scam!

Nie zarabiaj na innych!

1712760.jpg

Opublikowano

To jest na górze :)

Stawiam że masz DDR2 :)

PS. Jeżeli masz viste to jest normalne że sam system zjada sobie ponad 1 gb ramu :/

Vista bodajże 500 ram zżera ...

Windows 7 zżera 750 ram ,więc Vista więcej nie powinna o.O

RKS MOTOR LUBLIN

WŁADCY WSCHODU !

Opublikowano

@KaXper

Tylko jeśli ten XP jest juz naa innym komputerze zainstalowany to nic Ci nie da, że jest oryginalny. O ile się nie myle to Xp jest tylko na jeden komputer. (w moim przypadku :D)

Co do RAMu to tak jak pisali... Sprawdź czy masz wolne gniazdo... Jak nie masz to musisz jedną kość wyjąć ^_^

Modna sygnatura.