Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer w częściach

PiesekLeszek90

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Prosiłbym o złożenie komputera, a raczej dopasowanie części które bym kupował po kolei (najpierw obudowa potem płyta główna itd)

Chciałbym alby komputer starczył na 1-3 lata do gier.

Fundusze na części to:

Procesor ok. 1000 zł (jakiś i5?)

Płyta główna ok. 500 zł (Wolał bym z Gigabyte nie wiem czemu lubię tą firmę :) )

Karta graficzna ok. 1000 zł (GTX 760 czy coś innego?)

Zasilacz ok. 300 zł

RAM ok. 250 zł

Obudowa ok. 250 zł

Dysk twardy (również SSD) ok. 500 zł

Napęd ok. 100 zł

Ekran, Klawiatura, Mysz (razem) ok. 600 zł (nie wymagam klawiatury i myszki jakiejś gamingowej wystarczy mi zwykła)

Jeżeli naprawdę się opłaca mogę nagiąć budżet, ale nieszalejcie z tym ;D

Jeżeli o czymś zapomniałem proszę pisać (wiatrak starczy box'owy nie mam zamiaru robić OC)

@edit

Jeżeli w cenie napisałem ok. (około) 1000 zł to znaczy że MAX 1000 zł (no może 1100 zł :D) może być mniej na np. procek a więcej na kartę, albo wogule taniej, mie tam pasuje :D

60vprg.png

Opublikowano

ahh fail się pogubiłem w tych liczbach zaraz złożę nowy zestaw :)

http://www.morele.net/inventory/info/qhZv9J/

klawiaturę dałem taką a nie inna, chcialem genius manticora lecz nie bylo a tak jest dobrą klawiaturą ale nie jest najpiękniejsza niestety

Opublikowano

Podaj budżet na całość (samą jednostkę centralną).

Aktualnie masz ten zestaw z Athlonem II x4 ? Nie wystarcza ?

Niedokońca, chciałem wymienić w nim karte graficzną ale matka niepozwala bo "to nietylko twój komputer" (dziele z siostrą), chciałem podkręcić, to samo. Żeby go wyczyścić (po 2 latach...) musiałem błagać mamę 2 tygodnie :|. Jeżeli mam poniżej 20gb wolnego miejsca na dysku (z 150Gb) odrazu robi sie krzyk i czyszczenie dysku. Chce mieć trochę wolności do tego mi ten komputer potrzebny, poza tym ten athlon z GTS 450 powoli zaczyna robić się słaby.

na całość to trudno mi określić bo tej kasy niemam, tak jak pisałem będe kupował części pokolei przez może nawet 0,5 roku. Poprostu dobierając części staraj sie niewyjść poza te ceny na górze.

60vprg.png

Opublikowano

Niedokońca, chciałem wymienić w nim karte graficzną ale matka niepozwala bo "to nietylko twój komputer" (dziele z siostrą), chciałem podkręcić, to samo. Żeby go wyczyścić (po 2 latach...) musiałem błagać mamę 2 tygodnie :|. Jeżeli mam poniżej 20gb wolnego miejsca na dysku (z 150Gb) odrazu robi sie krzyk i czyszczenie dysku. Chce mieć trochę wolności do tego mi ten komputer potrzebny, poza tym ten athlon z GTS 450 powoli zaczyna robić się słaby.

na całość to trudno mi określić bo tej kasy niemam, tak jak pisałem będe kupował części pokolei przez może nawet 0,5 roku. Poprostu dobierając części staraj sie niewyjść poza te ceny na górze.

W takim razie podaj budżet na samą jednostkę centralną, będzie łatwiej złożyć. Propozycję RADTORA od razu odrzuć, beznadzieja.

Zestaw Damian złożyłbym zdecydowanie inaczej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...