Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jakie wojsko budować

BunZ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć ;) Chciałbym się zapytać jakie wojsko jest najlepiej budować w 1-szej wiosce?

Myślałem o pikinierach, ale chciałbym się upewnić.

Może mieszane? Pikinierzy i topory?

Prosiłbym o pomoc ;)

1321373093-U145988.png

By

Me

Nakurwjać do mojej galerii !

<GLIK>

Opublikowano

Jeżeli chodzi o pierwszą wioskę to polecam skupić się przede wszystkim na deff, ale nie zapominając o off. Mix wojska defensywnego w pierwszej wiosce to piki oraz miecze. Jeżeli chodzi o off to topory. W następnych wioskach polecam do podzielenia wiosek na deff oraz off. Deff to: miecze i piki + ck lub miecze + piki + łuki. Off to: topory + lk (uniwersalne), jeżeli chodzi o coś na łuczników to łk.

Members ---> Pro User ---> Postmaker ---> Black Member ---> MPC Champion ---> MPC Gold Member ---> MPC Winner

Opublikowano

Tak jak poprzednicy powiedzieli, ale kiedy już podbijesz drugą wioskę rozbij tego offa z pierwszej bo on tam będzie tylko przeszkadzał.

Opublikowano

Masz dużo czasu na grę i jesteś początkujący? Rób off.

Nie bardzo masz zbyt dużo czasu na grę? Rób def.

Na światach z nieograniczonym farmieniem lepiej zrobić offa (szybciej farmisz, rozwijasz się)

Nie polecam mieszania wojska. Co najwyżej należy zrobić żelazny def. Jak chcesz, to poczytaj w necie, jak bronić się offem.

Opublikowano

Zależy od okolicy, np. w moim przypadku na s78 poszedłem w full off, ponieważ zdążyłem wszystkich wyczyścić, że teraz boją się zaatakować lub przestali grę/ zaczęli od nowa, w tej chwili się ma 1300 pkt, 800lk i 1000 topa, plemię jest, więc nie ma się czego bać. Tak więc budowanie wojska zależy od okolicy i od Twojego doświadczenia. Jeśli nie jesteś doświadczony, to lepiej rób deffa, ale jednak miej go na początku 1:1 a później 2:1, bo możesz stać się farmą i pamiętaj o murze!!

195721405447585377468.jpg

by  @czarnaaa

Jeśli pomogłem, daj lajka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...