Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Włamania

bartus199

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie, a mianowicie jak włamać się na ts3, który nie ma żadnych zabezpieczeń .

Serwer posiada 512 slotow czyli ma jakąś licencje.

Kiedyś miałem swój serwer, też był bez zabezpieczeń i jakiś koleś się tam włamał i dał sobie ROOT'a ( permissiony były ogarnięte, więc nie wiem jak on to zrobił) Na szczęście miałem kopie zapasową na hostingu, ale praktycznie usunął wszystko
- kanały
-rangi itp.

Prosił bym was o to żeby ktoś mi wytłumaczył jak się włamać na taki serwer bez zabezpieczeń . Pisać na PW to moge podać ip serwa i ktos sie tam moze wlamac .

Opublikowano

Nie można się włamać na serwer od tak, jeśli nie masz żadnego dostępu do serwera ani uprawnień na serwerze, które mogłyby Ci umożliwić danie sobie czegoś na nim to nie ma opcji żeby Ci się ktoś włamał.

Opublikowano

Słucha, jakim prawem jakiś gościu sie włamał na mój serwer znając tylko jego ip ?
Nie dostał NIC ~! Żadnych rang itp. Dostawał permy a po 2 sekundach znów wchodził .

Opublikowano

Najwidoczniej to jest hacker.Napisał sobie skrypt program i po servie :/

Opublikowano

Najwidoczniej to jest hacker.Napisał sobie skrypt program i po servie :/

Ty jesteś hacker, hah :D

Słucha, jakim prawem jakiś gościu sie włamał na mój serwer znając tylko jego ip ?

Nie dostał NIC ~! Żadnych rang itp. Dostawał permy a po 2 sekundach znów wchodził .

Robisz serwer rób go dobrze, jakby było tak łatwo "shakierować" serwer to pomyśl w jakim stanie byłaby reszta serwerów ?

Hakiery...

Opublikowano

@up ja nawet malego skryptu który wyświetli teks jak sie taki i taki warunek spełni xD

Tym bardziej hacki

@topicGorzał ma racje jeśli zrobisz i zabezpieczysz serwer dobrze więcej się takie coś nie powinno powtórzyć

Opublikowano

Dynamiczne ip i tyle w temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...