Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnośnie formatowania komputera.

Siódemka7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, postanowiłem samodzielnie formatować swój komputer. Mam płytkę z Windowsem 7 (Ogólnie chciałbym zrobić taki format, że komputer będzie w fazie takiej, jakiej bym go przed chwilą kupił - cały czysty), i takie moje pytania :

1. Co muszę mieć przygotowane przy formatowaniu komputera? Sterowniki do czego? Proszę wymienić wszystko, bo nie chcę dodatkowych problemów.

2. Jak sprawdzić sterowniki które mam wgrane?

3. Jeżeli formatuje dysk na którym jest postawiony windows to wystarczy tam włożyć płytkę podobno i coś tam przez BIOS-a - to się jakoś nauczę sam, a co z moimi trzema innymi dyskami? One też się od razu formatują? Czy muszę kliknąć na nie prawym i po prostu "Formatuj.."?

4. Jeżeli macie jakieś uwagi do tego, to proszę abyście pisali wszystko - nie chcę dodatkowych problemów i chcę żeby to przeszło szybko i sprawnie :)

169694.jpg

'' W życiu trzeba sobie zadać zajebiście ważne pytanie - co chce w życiu robić, a potem zacząć to robić. " ~ Tomasz Bajer

Opublikowano

1. Kod na licencję do Windowsa, sterownik do karty sieciowej, resztę pobierzesz jak już zainstalujesz system.

Wpisujesz w wyszukiwarce dodaj lub usuń programy i tam masz wszystkie zainstalowane sterowniki, aplikacje etc. tylko po co?

Zapewne masz 1 dysk podzielony na partycje, podczas instalowania zaznaczasz dysk i klikasz formatuj, możesz podzielić go na kilka partycji, albo zostawić jako jedną wielką, a w BIOSie musisz ustawić rozruch z płytki DVD.

Nic więcej raczej nie trzeba, instalacja windowsa ogranicza się do tego samego, co instalowanie jakiegokolwiek innego programu, czyli dalej dalej akceptuj, zakończ.

436951440626370320491.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...