Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomysł

PVP vs Survival  

18 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki serwer bys chcial na wersji 1.7

• PVP z rangami za zabijanie
    • Survival z autorskimi Frakcjami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Mam do Was pytanie. Otóż: Czy chcielibyście by powstal serwer Survival z Autorskimi Frakcjami na wersji 1.7 czy serwer PVP również na wersji 1.7 z rangami za zabijanie. Piszcie komenatrze i odsyłam również do ankiety.

Survival + HardCore: Zaczynamy na spawnie normalnie. Jest przycisk do teleportacji bla bla bla. I potem zaczyna się gra... Musimy wykopać pewną ilość stone (po zginięciu się zeruje) by dostać nową rangę. Po dostaniu rangi możemy dojść do gildii (Ranga Gracz)[Na start ranga Nowicjusz]. Oczywiście dostajemy ochronę na 30 minut lub i więcej (nie określone), by zacząć spokojnie grę. Po wykopaniu czegoś innego (chociaż może i stone) dostajemy rangę Gracz+, przy której już możemy założyć gildię.

Mini Legenda:

VIP - Jak Gracz+ + jakieś dodatkowe bajery (nie dostaje Prot IV + Miecz 5/2 [WEDŁUG MNIE TAKIE SERWERY SĄ BEZ SENSU])

Gracz+ - może już jakby wszystko co powinien mieć gracz (zakładanie gildii, dochodzenie do innej itd.)

Gracz - może tylko dochodzić do gildii

Nowicjusz - Podstawowe komendy, brak dostępu do zakładania gildii i do dochodzenia do jakiejś gildii

Gildia=Frakcja :D

Plugin na Gildie (Frakcje) autorski, jednak bardziej będzie przypominać Factions.

Pomysł nr 2 (PVP):

Zaczynamy na spawnie bla bla bla. Bijemy się, są różne mapki, oczywiście są na każdej mapie różne skrzynie jak i EQ (np. na 1 mapie KOX, na innej potkI). VIP dostaje EQ (nie najlepsze tzn Prot IV, tylko, np. Prot III) itd.

Bijemy się itd itp. Mapki cały czas byłyby dodawane.

Osobiście jestem za SV + Gildie (Frakcje). Czemu? Ponieważ według mnie jest tam ciekawiej, bo PVP jest monotonne tzn. cały czas się bić itd.

Opublikowano

Opisz bardziej te frakcje bo pomysł brzmi interesująco :)

Opublikowano

Ja wole 100-razy. PvP- dlaczego? Zbrzydły mi frakcje. Jednym słowem są nudne. Dlatego wole pvp, jak już masz robić serwer pvp to serio bez lagów. Bo Ci co mają słabe kompy (ja). Nie ogarną lagów. :P Pozdro :)

Opublikowano

@3up Co Ci tu opisywać... Autorskie pluginy, trochę skrytpów i proo spawn.

@2up 3gb wystarczy?

@up Jak chcesz z pistoletami to polecam neverie. Według mnie lepszy jest bez pistoletow

Opublikowano

@3up Co Ci tu opisywać... Autorskie pluginy, trochę skrytpów i proo spawn.

@2up 3gb wystarczy?

@up Jak chcesz z pistoletami to polecam neverie. Według mnie lepszy jest bez pistoletow

Na neverii gram :D Jak już zrobisz pvp to zbieranie rzeczy ze skrzynek a nie prot IV i jedzie. Sry za błędy pisze z telefonu

Opublikowano

Zaraz zaraz, pisałeś 3gb ? To ile chcesz slotów ? 30-35 jeżeli ma nie być lagów ? Chłopie, lepiej kup porządną maszynę minimum 8gb. 3gb to stanowczo za mało. Osobiście wybrałbym Survival+Factions (gildie). Dlaczego ? Jest mało porządnych serwerów Gildie. Jak są to z lagami albo nie da się już wybić w rankingu. Wymyśl jakąś fajną rzecz do tego i będzie spoko. Nether albo zamknięty, albo otwarcie limitowane, np. 2 razy w ygodniu po 3 godzinki. HardCore niestety są, a Mr. Pan SKKF - wielki czarodziej zbiera kasę. Niedługo to dojdzie 100 zł za unbana... Teraz dał ponoć non-premium bo ma dużą konkurencję.. Uważam, że będzie panował chaos na jego serwerku i padnie w końcu. Wtedy mógłbyś troszkę pomysleć o HardCore. Sam pewnie założę jakiś serwer. Także mam dylemat. Jeżeli chcesz już myśleć na przyszłość - weź Factions - gra z przyjaciółmi, nowa możliwość wybicia się, jeden z nielicznych serwerów bez lagów. PvP po jakimś czasie się nudzi. Czekam na dobre Factions :D

"Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu,

a potem pokona doświadczeniem..."

Opublikowano

@refesh:

Refesh przed 24h - Przepraszam, ale to z powodu takiego iż dodałem opisy małe i chce by przesiadający na tym forum wiedziało o tym, że jest taki mały opis.

DO MODERATORA: Proszę o nie dodawanie WARNa :D

Opublikowano

Osobiście wolałbym serwer PVP z częścią RPG

Dlaczego: Na początku zaczynałbyś bez niczego z patykiem. Robiłbyś misje i zdobywał nowe przedmioty i lepsze EQ. Narzędzia też by się przydały ,ponieważ mogłyby być misje w kopalni gdzie miałbyś poszukać np. kilka diamentów czy złoto. Adamie zastanów się nad PVP + RPG bo jakbyś zrobił porządnie to mogłoby fajnie to wyjść.

Opublikowano

Adam, kradzieju mojego imienia. Powiedz, ile możesz wydać na maszynę ? Czy na pewno chcesz tylko 3gb ? Ile chcesz slotów. Na cyzm zalezy ci mając serwer - zyski, gracze, zabawa ?

Opublikowano

Ogólnie zależy mi na dobrej zabawie oraz by serwer nie stał pusty. Zyski nie są ważne jednak też na nie lekko patrzę. Głównie chodzi mi o dobrą zabawę i jak już wcześniej pisałem o graczach :) Nie lubię jak serwer stoi pusty, szczególnie, np. jak wyszedłby Survival.

Opublikowano

Tak. Potrzebujesz więc dobrej reklamy. PvP - przyda się większa liczba osób oraz totalny brak lagów. 3gb nie poradzi sobie z tym zadaniem. Survival Factions też na 3 gb nie ujedzie. Ile chcesz slotów ? PvP bez własnego pomysłu to bezsens - patrz przyszłościowo. Survival Factions przy odopwoedniej reklamie może być good. Odpowiedz.

Opublikowano

W takim razie ams za mało ramu. Weź przykładowo 100mb aby nie było lagów na slot. 100x60=6000mb. 3gb nie starczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...