Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Jak grać KV-1S

frosti

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kv-1s to sowiecki czołg cięzki 6 poziomu. Ma op działo, gorzej z pancerzem. Uważany jest za najlepszy czołg 6 tieru.

zalety i wady czolgu

Zalety
- świetny dmg
- Szybki jak na HT
- Mocna wieża
- najbardziej potrzebny na kompanie
- Większość 4/5t na strzała
- Dobra penetracja

Wady
- Długi czas przeładowania z 122mm, niski dpm
- Mało celny
- Drogie pociski
- Słaby zasięg widzenia
- Słaby pancerz

To jest poradnik na konkurs, bo pewna osoba poprosila mnie zebym zrobil ;p

WarRocK Player 

ING : IFCC

POZIOM : +13

KENZO ZE SŁUŻEWCA :) 

Opublikowano

Ubogo, wszystko z wiki, Więcej idzie się dowiedzieć grając przeciwko temu czołgu niż z tego poradnika, mimo wszystko dzięki ze spełniłeś moją prośbę ;)

• 8 miesięcy temu...
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kiedys tam mial miec oslabione dzialo :P

Nie lubie tego czolgu szczegolnie jak strzela w moja strone hehe

Opublikowano

Nie kiedyś tylko od akualizacji 9.3, 17 s przeładowanie, jeszcze dłuższe skupianie niż było i gorsza celność dobrze że na kompanie zostawiłem jeszcze KV-2.

Opublikowano

Jaka szkoda że za KV-1S wchodzi KV-85 mimo iż nie ma ludzi na Hita [ ma dzialo do takich akcji lecz jest bardzo slabe i nie oplacać będzie sie go brać ] to i tak ma działo 100MM które jest lepsze od tego z ISa więc, teraz na 6t ludzie będą bać się KV-85 z szybkim RLD oraz sporym DMG [ Jak KV1S strzelal raz tak KV-85 moze strzelic 3 razy w takim czasie jak KV1S ładuje ] Wiec nie zachwalajcie się tym "nerfem" bo po patchu bedziecie płakać na KV-85 ze nie umiecie sobie dać z nim rady bo to kolejny OP tank hahahaha a że wszystko jest już przygotowane to wątpie że WG siegnie po olej do głowy i to zmieni.

76561198013232167.png

Opublikowano

Jaka szkoda że za KV-1S wchodzi KV-85 mimo iż nie ma ludzi na Hita [ ma dzialo do takich akcji lecz jest bardzo slabe i nie oplacać będzie sie go brać ] to i tak ma działo 100MM które jest lepsze od tego z ISa więc, teraz na 6t ludzie będą bać się KV-85 z szybkim RLD oraz sporym DMG [ Jak KV1S strzelal raz tak KV-85 moze strzelic 3 razy w takim czasie jak KV1S ładuje ] Wiec nie zachwalajcie się tym "nerfem" bo po patchu bedziecie płakać na KV-85 ze nie umiecie sobie dać z nim rady bo to kolejny OP tank hahahaha a że wszystko jest już przygotowane to wątpie że WG siegnie po olej do głowy i to zmieni.

Udajesz? M6 ma lepszy reload i minimalnie mniejszy dmg, lepszą celność i aiming speed, do tego jest mobilniejszy i ma depresję działa...

ARL ma dużo lepsze działo, (bo albo ma taką samą pene, podobny reload i celność i aiming speed albo pene 212, reload podobny, celność lepsza i aiming speed gorszy), ma depresję działa, dobry pancerz przedni i lepszą mobilność.

T-150 ma podobną mobilność, działo strzelające co 9 sec za 300 z taką samą pene, dużo lepszy pancerz...

Poza tym: większość czołgów (wszystko poza T-150) ma od ciebie lepszy zasięg widzenia.

Nie wiem gdzie ty widzisz bycie OP w KW-85...

Opublikowano

W aktualizacji 9.3 KW-1S będzie zmieniony na V tier, to już potwierdzony

A i jeszcze usuną mu działko 122mm bo w końcu V tier... szkoda

• 2 tygodnie później...
  • 5 miesięcy temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Jak grać KV-1S

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...