Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Serwer dedykowany KimSufi ?

GoldServ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

powiedzmy że 2gb pójdzie na www,ts i sam system czyli dla minecraft jest 14 gb jeżeli zrobisz 100 mb na slot to udźwignie ci 150 slotów bez lagów jeżeli dasz 75 mb na slot to 200 slotów udźwignie bez lagów jeżeli jeszcze będziesz używał spigota to jeśli dasz 100mb na slot to na 100% 170-180 slotów udźwignie a na 75b mb per slot da ci 250-260 slotów :)

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Kimsufi to dobry wybór, bo za taką cenę nic lepszego nie znajdziesz. Problem taki ze możesz czekać ponad miesiąc :)

Opublikowano

A i kilka pytań:
-Dlaczego tak tanio ?
-Czy ovh jest dobrym hostingiem?
-Czy ovh ma dobrą ochrona Anty-DDoS?
-Jaki system do serwera minecraft ?

[150 post :D]

xD

Opublikowano

- Tanio poniewaz to nie sa maszyny MEGA jakosci ale pod minecrafta pasuja

-OVH to najwieksy hosting w Polsce C:

-Ma w miare db

- Debian/linux

JEB*C MINESKY.PL !!! PJONA!

2rwqg40.jpg

Opublikowano

Z tego co wiem to teraz jest zablokowane kupywanie u nich (chyba). I dopiero będzie można kupywać w nowym roku i zwiększają ceny ;p

Tak to dobry hosting ;)

pNEP7Zl.png

Opublikowano

Tanio jest ze względu na to, że po pierwsze faktycznie są jednym z większych dostawców usług informatycznych na świecie, a po drugie przez to, że do kimsufi wkładają różne procki(kiedyś jak do nich napisałem z pytaniem o model, to właśnie napisali, że nie ma jednego standardowego), tzn. że to zależy od farta czy trafisz na lepszy czy na gorszy.

System pod mc - mogę polecić debiana 6 za jego prostotę.

A co do tego antyddos to nie jestem pewny, ale chyba na dedykach nie ma.

Opublikowano

Hmm.. a czy ktoś zauwazyl, ze jest tam HDD SATA2? :) Pewnie nie...

Moze 100 slotow ci ogarnie ten dysk, jak nie mniej...

Poza tym, wszystkie maszyny "Sold Out" ;)

Serwery:
-SkyBlock.PL

Opublikowano

hmm z Kimsufi miałem niezbyt przyjemne sytuacje. pół roku temu wymieniali kable od łącza czy też naprawiali, w ogóle nie zostaliśmy powiadomieni o takim czymś że mamy zaniżone łącze co było skutkiem mega lagów na serwerze.

Ostatnio zamawialiśmy serwer dedykowany,wpłaciliśmy pieniądze lecz niestety serwera nie otrzymaliśmy po mimo czekania 2 miesięcy. Ciągle babka z centrali mówiła że będzie za tydzień albo że mają przebudowę i takie mydlenie oczy.

Pieniądze oczywiście zostały nam zwrócone.

Co do jakości serwera to zależy jak trafisz, czy trafisz na maszynę dobrą ew nową czy dojechaną po kilkunastu serwerach MC albo bóg wie po czym.

Opublikowano

Ja miałem KimSufi 16GB i dawał rade przy TS3 512slotów i MC 128slotów + małym forum :)

Opublikowano

- Tanio poniewaz to nie sa maszyny MEGA jakosci ale pod minecrafta pasuja

-OVH to najwieksy hosting w Polsce C:

-Ma w miare db

- Debian/linux

1. Tu jest ok

2. A czasem nie na swiecie ?

3. Tu ok

4. A debian to nie jest czasem dystrybucja linuxa ?

Opublikowano

A macie jakąś ofertę z ovh (bądź innego hostingu) która jest tania i dobra zależy mi na takiej co udźwignie z 60 soltów + ts + www

xD

Opublikowano

w wolnym kalkulowaniu serwer postawiony na spigocie i systemie/javie x64bit na ofercie kimsufi pociagnie Ci 300 slotów przy dobrej konfiguracji.

Najlepiej postawić na java 7

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...