Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd łączenia z serwerem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam otóż zrobiłem serwer na plikach kocioła i wgrałem pliki serwerowe własne. Mam problem z połączeniem się przez klienta a mianowice wyskakuje mi Błąd łączenia z serwerem. Mam ustawione 2 końcówki w root dla testu:

CH1:.50

Ch2:100

Na ch1 wywala mnie cały czas do ekranu logowania, a na ch2 błąd łączenia z serwerem. Możecie mi wytłumaczyć co zrobiłem źle??

Opublikowano

klient MetinETH z moją łatką jak channel ma .50 czyli zwykłe to loguje się do wybierania postaci i nie pokazuje postaci tylko wraca do wpisywania passów. Mam odpowiednio skonfingurowany serwer pong w kliencie i serwerze się zgadza, IP ustawiam tak ja na zwykłych kocioła więc jest dobrze.

Specjalista
Opublikowano

Sprawdź czy port ch1 masz ustawione na 13000 w root.

zobacz czy serverimfo w cliencie (nie w root) masz ip z końcówką .100

Jakiego klienta/launchera używasz?

Channele mają mieć Twoje IP, nie .100.

Masz odpowiednio skonfigurowany serwer, do tego pliki klienta posiadają dobre IP?

Jeżeli on zmienia to w serverinfo w root ip z hamachi z końcówką 100 ma być,dla graczy normalna końcówka .

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Na moje , to to co napisałeś w temacie to:

ch1 koncówka .50 (i to jest channel1)

ch2 koncówka .100 (i to jest channel kolejny) i jeśli cghcesz testwoac to ustaw takie same porty , poniewaz na ch2 mozesz miec blad od np. nie wlaczonego channela, a na ch1 moze wywalac od nie wiem czego -,-....

pokaz syserr z ch1.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...