Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błąd Out of Memory

`Detox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupiłem dzisiaj grę Infestation:Survivor Stories i caly czas próbuje naprawić błędy na początku wyskakiwał mi błąd "out of memory" ale udało mi sie go jakoś naprawić ale teraz wyświetla mi się błąd "out data must be initialized before" szukałem tego w googlach stosowałem parę poradaników przeszukałem też MPC ale nie znalazłem nic o tym jak to naprawić.Zna ktoś sprawdzony sposób na usunięcie tego błędu czy pozostaje mi przejście na system 64 bitowy?

dtxx.png

Opublikowano

Gra wyłącza się przy ładowaniu na serwer i wczoraj zauważyłem, że czasem wejdę na serwer i nie ma problemu czasem próbuje wejść na serwer i jest "out of memory" a raz ""out data must be initialized before" dodam, że częściej wchodzi mi na serwa gdy klikam quick join niż normalnie gdy wybieram nie wiem czy to loteria czy ma to jakiś sens.

Specyfikacja kompa:

Procek:AMD Athlon 64x2 6000+ 2x3.0Ghz

Grafa:AMD Radeon HD 6670

RAM:3Gb

System:7 32-bit

Zasilacz:Nie chce mi się sprawdzać wątpię żeby to było źródłem problemu ale jeśli będzie potrzebne to podam :)

Doda, że gdy udało mi się odpalić grę chodziła płynnie na najwyższych detalach.

dtxx.png

Opublikowano

Więc najpierw spróbuj tak:

Otwierasz CMD i piszesz:

bcdedit /set IncreaseUserVA 2560

Jak nie zadziała to jak ci się uda wejść do gry to daj grafike na najmniejszą "LOW"

i spróbować w okienku grać

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Spróbowałem pierwszego sposobu w cmd wyskoczyło mi "nie mozna otworzyc magazynu danych konfiguracji rozruchu" ale zrestartowałem komputer i odpaliłem gre wybierałem serwer i przy ładowaniu wyskoczył błąd "out data must be initialized before".Za każdym razem kiedy wybieram gre poprzez quick join wchodzi bez problemu ale kiedy wybieram serwer z listy to zawsze jakiś błąd.Przed chwilą tylko na quick joinie tym razem w czasie gry wyskoczył mi bład "out of memory".Drugiego sposobu też spróbowałem bez skutku.

dtxx.png

Opublikowano

3 GB ramu na win7? + taki komp ?

Nie masz co się dziwić :D że masz ten problem ta gra potrzebuje +4gb Ramu :D inaczej będziesz mieć ten problem cały czas :P

Opublikowano

Mi na lapku bf4 poszedł na średnie/wysokie Full HD, a w warZ mam 30fps na low...

Ogólnie gra jest zjebana... masz 3gb ramu więc metoda "bcdedit /set IncreaseUserVA 2560"

Ci nie zadziała wiec pozostaje ci dokupić 1gb ramu albo nie grać w to ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...