Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Wirus, błąd - komputer

Kaltha

Pytanie

Opublikowano

Nie wiem w którym dziale pisać, jbc global niech przeniesie :)

Ostatnimi czasy mam pewny problem, klikając w jakiś link, otwierając nową stone itp. otwiera się kolejna z reklamą, tak jakby sama wyskakuje + czasami komputer potrafi się sam wyłączyć, albo działa ale tak jakby nie odczytuje systemu monitor wgl.

Miał ktoś taki problem? jak zaradzić?!

ZA POMOC DAJE LAJKI, JEŻELI KTOŚ ZARADZI 10X LIMIT!

22 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

robiłam wszystko, nie licząc combofixa - tyle,że na komputerze mam dużo zdjęć które obrabiam itp. dużo rzeczy których niemogę stracić (pliki), nie mogę ryzykować usunięcia któregoś z nich, przedewszystim zdjęć bo to w pewnym sensie moja praca .

Antywirus nic nie wykrywa, może ściągnąć innego, pewniejszego ?

Opublikowano

robiłam wszystko, nie licząc combofixa - tyle,że na komputerze mam dużo zdjęć które obrabiam itp. dużo rzeczy których niemogę stracić (pliki), nie mogę ryzykować usunięcia któregoś z nich, przedewszystim zdjęć bo to w pewnym sensie moja praca .

Antywirus nic nie wykrywa, może ściągnąć innego, pewniejszego ?

Może, ale to tylko może, przegrzewa Ci się np. karta graficzna. U mnie były podobne tego "objawy". Obniżyłam jej taktowanie i komputer przestał świrować.

Opublikowano

w jaki sposób wywalić xD?

jak ja zielona

Ogólnie rzecz biorąc sam AdwCleaner powinien to wywalić... a jak nie to normalnie jak wszystkie programy w panelu sterowania albo przez ccelanera jak napisał ten wyżej.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Zainstaluj addblocka, ja nie mam żadnych reklam wyskakujących a miałem kiedyś.

Antywirus niech kontroluje wszystko, ale nie syf jak avast.

VNp6c2U.png

Opublikowano

reklamy wyskakują w stylu nowej karty która się otwiera, to pomoże?

od czasu tych reklam komputer potrafi się wyłączyć sam z siebie

Opublikowano

dalej nic, moze źle to opisałam, przykładowo "odpalam" grę anion, wszystko pięknie śmiga poczym nagle przy tworzeniu postaci w którymś momęcie gaśnie monitor, komputer pracuje zgry jest dźwięk ale zero reakcji ze strony klawki czy też monitora. Ten problem pojawił się gdy zgrywałam jakieś pliki z komputera chłopaka na pendrajwa i potem z owego pendrajwa kopiowalam je w domu na mój komputer, błagam o pomoc bo problem jest uciążliwy

15X LIMIT LAJK!!!!

Opublikowano

Antywirusem przeleć (zaznaczam że avast to ścierwo), możesz spróbować jakimś czymś od adware przejechać kompa. CCleanerem też polecam przewalić, sprawdzić czy jakiegoś dziwnego softu nie masz zainstalowanego.

W ostateczności ComboFix, ale to już wtedy jak nic innego nie pomoże.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

"W ostateczności ComboFix, ale to już wtedy jak nic innego nie pomoże. " aj tam gadasz.

skanuj adwclanerem potem Dr web cure it i powinno być k. jakby ci Dr nie odpalił to włącz go w trybie awaryjnym. i pokaż przy okazji zakładkę "dodaj i usuń programy". może tam się kryję jakiś syf :P

Opublikowano

Po 1 wywal Bonjour - syf jakich mało

Po 2 wywal tego binga, ostatnio masa 0day na niego

Po 3 Po co tyle antyvirusów? (mcafee, eset..) Zdecyduj się.

A właśnie, dobrym pomysłem jest ogarnięcie listy procesów. Ale mała szansa, jak antywir nic nie wykrył to po procesach też raczej nic nie znajdziesz.

Da się dużo ;)

Sprawdź jeszcze tym:

http://support.kaspersky.com/pl/viruses/disinfection/5350
Dobrze by było przepatrzeć skróty do przeglądarek czy nie mają dodatkowych dopisków i czy przeglądarki nie mają dorzuconego syfu w ustawieniach (w mozilli about:config).

9obpmnjr.png

Opublikowano

Albo wirus/robak albo urypany system. Albo monitor :D

Antywirusem dokładnie przeleć system, a jak się upewnisz że nic nie znalazł ani że to nie monitor to ComboFix

no ale po co combifxem? nie naprawi jej monitora ani systemu. combofix działa na zasadzie "o,ten plik mi się nie podoba - wyjebie go bo mogę" combofixa używa się w ostateczności.

spróbuj przywracanie systemu sprzed kopiowania tych plików z komputera chłopaka na twój. używałaś adwclanera? jeśli tak w program files > adwclaner powinnaś mieć log (plik *.txt) jeśli możesz wrzuć go na wklej.to i przy okazji pobierz program hw monitor i podaj temperatury jakie masz w idle i w stresie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...