Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

No i noi stało się !

Najlepszy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drogi formuowiczu otóż przyciągnełem twoją uwagę wiec tak mam 13 lat i waze 55 kg no i mam problem nie moge ani razu się podciągnąć ani zrobić 1 pompki . wstyd jest dla mnie na wf z ja jako chlopak nie moge zrobic pompki co mam zrobic zeby sie chociarz raz podciagnac help

Opublikowano

spróbuj robić pozycję jak do pompki (zgięte łokcie) i staraj się utrzymać w tej pozycji tak długo jak potrafisz

1330007971-U359964.png

Opublikowano

Jaki masz wzrost?

Jak na 13 lat nie zrobienie tak banalnego ćwiczenia jest dla mnie równoznaczne z brakiem siły i kondycji fizycznej.

Zacznij chłopie ćwiczyć! Odchudzać się! Polecam na początek bieganie i brzuszki - rano i wieczorem. Do tego bierz czynny udział w lekcjach WF, szczególnie w grach zespołowych, gdzie trzeba się dużo ruszać.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

napisz ile masz wzrostu ja przy 1.72m warze 56kg i zrobie na luzie 20 pompek a podciagniec to w hu.. i wiecej a mimo to uwazam ze jakims silaczem nie jestem w wieku 11 lat tez nie umialem sie podciagnac ani popki zrobic a teraz kox ;d

Opublikowano

Podaj swój wzrost i opisz swoją ogólną aktywność fizyczną lub jej brak.

Mam parę porad:

-Śpij 8/9 godzin, sen to podstawa w poprawnym funkcjonowaniu młodego człowieka, bez tego jest chujnia.

-Odżywiaj się zdrowo, ale nie zdrowo, że wpierdalasz samą zielenię jak królik tylko wszystko prócz niezdrowych rzeczy (fastfoody, gazowane napoje i inne śmieciowe jedzenie)

-Ćwicz na każdym w-f nawet jeżeli jakieś ćw. wydaje ci się banalne, np. pajacyki.Od czegoś trzeba zacząć.

-Spędzaj dużo czasu na dworze, lataj gdzieś z kumplami po podwórku, grajcie w gałę, kosza, wspinajcie się pod drzewach czy coś takiego.

-Nie uciekaj od "fizycznej" roboty, czyli zmywania naczyń, odkurzania, ścierania kurzy, jak trzeba coś przenieść itd.

To chyba tyle.

Opublikowano

napisz ile masz wzrostu ja przy 1.72m warze 56kg i zrobie na luzie 20 pompek a podciagniec to w hu.. i wiecej a mimo to uwazam ze jakims silaczem nie jestem w wieku 11 lat tez nie umialem sie podciagnac ani popki zrobic a teraz kox ;d

Bo mało ważysz...sztuką jest robić podciąganie się z obciążeniem przy większej masie mięśniowej.

A wy wszyscy, którzy polecacie mu odchudzanie pierdolnijcie się w łeb. Zostaw ćwiczenia póki co i jedz, będziesz dojrzewał, wtedy siła idzie najbardziej w górę. Wystarczy doprowadzać organizmowi odpowiedniej ilości składinków odżywczych, ewentualnie możesz sobie raz dziennie robić po parę serii pompek.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

Ja tam śpię 3-4 godziny dziennie, na wf się opierdzielam, nie trenuję, nie mam kondycji, ważę jakieś 65 kg przy wzroście ok. 165 i wieku 12 lat, jem same fast-foody i śmieciowe żarcie ( właśnie popijam popcorn jakimś gazowanym napojem, cukrowy ofc. ) a te dwie pompki to zrobię.

21515.jpg

Opublikowano

Ja tam śpię 3-4 godziny dziennie, na wf się opierdzielam, nie trenuję, nie mam kondycji, ważę jakieś 65 kg przy wzroście ok. 165 i wieku 12 lat, jem same fast-foody i śmieciowe żarcie ( właśnie popijam popcorn jakimś gazowanym napojem, cukrowy ofc. ) a te dwie pompki to zrobię.

Za parę lat zobaczysz, jak będziesz cierpiał jak Ci z niektórych programów telewizyjnych (co się żalą, że np. mają po ponad 100 kg i chcą koniecznie schudnąć)

Drogi formuowiczu otóż przyciągnełem twoją uwagę wiec tak mam 13 lat i waze 55 kg no i mam problem nie moge ani razu się podciągnąć ani zrobić 1 pompki . wstyd jest dla mnie na wf z ja jako chlopak nie moge zrobic pompki co mam zrobic zeby sie chociarz raz podciagnac help

Dopisz swój wzrost, bo to też ważne. Tak na oko to:

- Zacznij od banalnych ćwiczeń, które wydają się proste. Zrób np. tyle pajacyków, ile dasz radę :P Może jeszcze.. Przysiady, pompki od ściany. Przed tym zrób jakieś ćwiczenia rozciągające (skrętoskłony, obracanie głową w wielu płaszczyznach, obracanie biodrami, skłony itp. Poczytaj o ćwiczeniach na necie i sobie dobierz

- Chodź na WF przez cały czas, nie szukaj wymówek, przełam swoje "nie chcę mi się".

- Wychodź na dwór, biegaj, wykazuj się jakąkolwiek aktywnością fizyczną. Do szkoły zamiast jeździć autobusem - próbuj biegać. Po jakimś czasie wyrobi się to i jeśli masz długą trasę do szkoły, to nie będzie to dla Ciebie problemem ;)

- Zrezygnuj z śmieciowego jedzenia, zacznij jeść zdrowo. Nie tylko chipsy, fast foody itp., ale też wybieraj produkty, które są wolne od wszelkiej chemii. Również ile % ma dany produkt, bo ostatnio np. przeczytałem w sklepie skład jednych z parówek z kurczaka i co widzę.. Mięso z kurczaka - 2%. Spożywaj też dużo białka, ponieważ w tym wypadku jest bardzo potrzebny w twoim problemie. Zrezygnuj też z słodkości i napojów - pij tylko wodę, mineralną. Najlepiej wysokozmineralizowaną np. Muszynianka, Staropolanka 2000, Piwniczanka

Potem (jeśli chcesz) - przybierz na masie i zacznij chodzić na siłownie :)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

1. dieta jest najważniejsza

2. dopasuj sobie trening

3. poznaj swoje ciało, każdy ma inne ciało i musisz wiedzieć jak działa na ciebie dana dieta

nie wiem czy chcesz pozbyć się tłuszczu, zrobić fajną sylwetke czy przybrać na masie

polecam:

https://www.youtube.com/user/kulturystyki100pro oraz https://www.youtube.com/user/WarszawskiKoks

dodam jeszcze że to wszystko zależy od ciebie niestety odrobine dyscypliny trzeba mieć :)

Opublikowano

Jak się wychowałeś na "Danonkach" :) , Hamburgerach i innym syfie to teraz się wstydź leszczu :D

dobra rada od wujka

1. wpierdalaj ryż jak Chinduchy

2. cwicz codziennie

3. odstaw smalec i chapaj się za konkretne żarcie bo jedząc Hamburgera miej świadomość że jesz gowno :)

!!!!!! DISS - Nakou vs KASH ···> !!!!!!

http://www.mpcforum.pl/topic/1091375-diss-na%CE%BAo%CF%85-vs-kash/

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Opublikowano

spróbuj robić pozycję jak do pompki (zgięte łokcie) i staraj się utrzymać w tej pozycji tak długo jak potrafisz

Bardzo dobrze, pewnie! Niech robi side plank'i, tylko po co? Co mu da jedno ćwiczenie na brzuch, szczególnie jeśli pyta o podciągnięcie się czy pompowanie?

1. dieta jest najważniejsza

2. dopasuj sobie trening

3. poznaj swoje ciało, każdy ma inne ciało i musisz wiedzieć jak działa na ciebie dana dieta

nie wiem czy chcesz pozbyć się tłuszczu, zrobić fajną sylwetke czy przybrać na masie

polecam:

https://www.youtube.com/user/kulturystyki100pro oraz https://www.youtube.com/user/WarszawskiKoks

dodam jeszcze że to wszystko zależy od ciebie niestety odrobine dyscypliny trzeba mieć :)

Nawet nie polecaj tutaj WK. Jeśli mi nie wierzysz, to pytaj się prawdziwych kulturystów (np. z SFD) co myślą nt. tych chłopaków. Po pierwsze: dostają pieniądze za reklamowanie niektórych produktów (np. popularny napój bez kalorii), po drugie: nie jadą czysto, po trzecie: część z nich to ektomorficy, którzy muszą zjadać ogromne ilości kcal, aby przytyć, ale nie mogą siebie w tego pchać (a niestety, większość osób na tym forum bardziej patrzy na redukcję, bo są najczęściej endomorfikami i się zapuścili). Podsumowanie? Nie radzę się na Warszawskim Koksie wzorować pod żadnym względem.

WRACAJĄC DO TEMATU...

Najpierw podaj swój wzrost oraz obwód pasa (talii), abym mógł ustalić jaki masz % tkanki tłuszczowej. Dodatkowo dopisz swoje zwyczaje żywieniowe, czyli co jesz, jak jesz itd. Na koniec dopisz krótkie info, czy coś ćwiczysz / trenujesz.

LEAVE ME ALONE, I HAVE MY OWN WORLD.

Galeria Tekstów

Opublikowano

A więc tak kocham w-f wydaje się to troche dziwne ale tak zawsze rozgrzewka itp 20 kuleczek potem siata albo gała opisze tak swój plan dnia ide do szkoły w szkole na śniadanie kanapka z wędliną i sałatą + napój gazowany obiad o 12 potem 2 wf biegamy itp potem jakaś gra itp wracam do domu jedzenie nosze drzewo jedzenie itp siedze na kompie mieszkam na wsi daleko od kolegow idzie zima jezdzilem rowerem do kolegow mam 5 km codziennie w wakacje. podczas wakacji bylem w Angli dorabialem se na garazu . w poniedzialek .2 wf wtorek 3. wf sroda basen. czwartek piatek 2 wf zawsze ćwicze mam 6 z wf na zawodach zajmuje nie tak tragiczne miejsca . nie opuściłem żadnych zawodów . W zimę kupilem se narty i teraz śmigam . mam wzrost 1.62m . Ogólnie lubie sport . Ale nie moge się powstrzymać od napoi gazowanych . moge jeść i jeść

Opublikowano

162 cm i 55 kg to wartości prawidłowe, dlatego nie wydaję mi się, aby była to kwestia wielkiego zaniedbania czy braku kondycji. Zrób sobie zdjęcie całej sylwetki (z przodu i z boku) bez pokazywania twarzy. Napisz dokładny plan tego, co codziennie jesz w tym dzienniku:

http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie

Dodaj tam posiłki, ile czego zjadasz (mniej więcej, chociażby na oko) i podeślij też fotkę tego jadłospisu.

Może wydawać się, że dużo od Ciebie wymagam, ale bez tego ani rusz. ;-)

Galeria Tekstów

Opublikowano

Posiłek ilość kcal białko [g] węglowodany [g] tłuszcze [g] edycja kanapka

9:20 Produkty b.d. 279 14 43 4 usuń Szynka kanapkowa g 98 13 1 4 usuń Sałata lodowa g 16 1 2 0 usuń Napój średni (Cola, Fanta, Sprite) szt 165 0 40 0 usuń Edytuj posiłekDodaj produkt obiad szkolny

11:41 Produkty b.d. 190 18 1 12 usuń Kapusta kwaszona - Biedronka g 8 0 1 0 usuń Mielone z łopatki wieprz i wołowej - Biedronka g 182 18 0 12 usuń Edytuj posiłekDodaj produkt wracam ze szkoly

15:41 Produkty b.d. 642 13 40 47 usuń Napój średni (Cola, Fanta, Sprite) szt 165 0 40 0 usuń Boczek wędzony g 477 13 0 47 usuń Edytuj posiłekDodaj produkt potem jem jem

17:41 Produkty b.d. 3073 102 182 213 usuń Napój średni (Cola, Fanta, Sprite) szt 165 0 40 0 usuń Pizza Salmone - Pizza Hut szt 1119 62 94 54 usuń Kiełbasa domowa g 300 13 0 27 usuń Makrela wędzona g 221 20 0 15 usuń Masło extra g 735 0 0 82 usuń Chipsy Crunchips X-Cut Chakalaka - Lorenz g 533 7 48 35 usuń Edytuj posiłekDodaj produkt Dodaj posiłek Suma dobowa: 4184kcal 147 gbiałka 266 gwęglowodanów 276 gtłuszczu

Mógłbyś zrobić screena i wrzucić go jako obrazek? Bo ciężko mi z tego coś wyczytać, jednak widzę: 4200 kcal i 300g tłuszczów (chyba wszystko jasne). Jeszcze raz ponowię prośbę o zdjęcie tej rozpiski, z góry dzięki ;-)

moj jadlospis nie dokladny troche

Cały czas jesz albo jedną sztukę albo 100g danego podmiotu? Jak klikniesz na wagę przy danym posiłku, to możesz zmienić ilość gramów - skorzystaj z tego. Wypisz tam wszystko - nawet mleko, jajka, chleb czy chociażby owoce. WSZYSTKO :-)

Galeria Tekstów

Opublikowano

Rozpisałem Ci wszystkie posiłki i dietę redukcyjną. Nie musisz koniecznie trzymać się wyznaczonych godzin, jednak dobrze by było, gdybyś mniej więcej zachowywał odstępy. Twoje aktualne zapotrzebowanie to około 2700 kcal, dlatego przez pierwsze tygodnie uciąłem te 150 kcal. Potem będziemy dalej ucinać, jeśli waga będzie stać w miejscu.

Jadłospis:

c2X4LxT.jpg

5LDB7xy.jpg

Dodatkowo wyrzucasz wszystkie słodycze, słodkości, słodkie napoje itd. Od teraz pij tylko wodę, minimum te 2-3 litry wypijaj (im więcej, tym lepiej, ponieważ woda "wypłukuje" tłuszcz). Dodatkowo możesz pić zieloną herbatę.

ĆWICZENIA:

Wtorek - trening aerobowy w dowolnej formie, np. bieganie / rowerek / bieżnia, max 50 minut

Czwartek - trening aerobowy w dowolnej formie, np. bieganie / rowerek / bieżnia, max 50 minut

Poniedziałek - ćwiczenia na mięśnie brzucha, side plank - unoszenie nóg leżąc - skręty tułowia leżąc, 3 serie po max powtórzeń

Środa - ćwiczenia na mięśnie brzucha, side plank - unoszenie nóg leżąc - skręty tułowia leżąc, 3 serie po max powtórzeń

Codziennie po posiłku potrenignowym (godzinę po nim), staraj się wykonywać pompki, nawet damskie i skakać na skakance - cięzko będzię ustalić plan treningowy na siłę bez dostepu do siłowni.

DZIAŁAJ !

Galeria Tekstów

Opublikowano

Ani jednej pompki? No chyba jakiś żart. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś nie mógł zrobić nawet jednej pompki. Przecież przy zwykłym wysiłku jaki robisz przez cały dzień, np. noszenie torebek z zakupami mógłbyś umieć wykonać przynajmniej jedną pomkę.

PS. Sam na treningu wykonuję ok. 360 różnych pompek i 100 różnych podciągnięć (oczywiście w seriach) :D

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polowa komentow to traszne glupoty. Ja polecam ci kupic drozek rozporowy , zamontuj sobie na futryne i kiedy tylko bedziesz przechodzil probuj sie podciagac ;] wiele osob tak robi i dzisiaj bez wysilku machaja po 20 powtorzen ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...