Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

"Devil Styles"-> Włosy i twarze by Wredna

Wredna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1385779248-U247153.png

Wybaczyć za takie brzydkie screeny ;) Na razie nie mam innej możliwości prezentacji:

ox-whtezpsxqielduuykkfq.jpg

te-iwhbdcrttsgqviqcgrac.jpg

jh-tjeylcglrowxkjdsddkp.jpg

cg-rrjnehjgbawrbxrcttij.jpg

oj-ujvswvucrtgxqffvzefz.jpg

ky-flxkjfjtcelxgqjoiffk.jpg

ex-bglplmqngdharippptjz.jpg

bi-ggmiglanktczzkvcoknw.jpg

Jak widać, są to lekko edytowane kolorystycznie już istniejące fryzury, ale dodany został mały element w postaci diabelskich różków ;-) Dodatkowo pasujące do tego twarzyczki.

Włosy zostały zapisane w formatach gr2, nalezy je tylko przenieść do odpowiednich folderów i wgrać.

Twarze są plikami .dds. Pliki są spakowane osobno.

http://speedy.sh/KZt7W/devil-style-by-wredna.rar
https://www.virustotal.com/pl/file/bf2f6aa674a652e0d58e14e756bf5f546a6411c3e0b5084c1a894bcb814568b4/analysis/1385824453/

Mam nadzieje, że nie będzie żadnych problemów.
Pozdrawiam ;-)

Opublikowano

Mógłbym prosić ss z gry? Coś mi się wydaje, że fryzury nie działają. :>

Ps. Wredna, jeżeli nie działają możesz się zgłosić do mnie to Ci pomogę.

^^

Opublikowano

Bardzo zacne fryzurki, idealne na karnawał :D. Like. Jedyne "ale" jakie mam, to fryzur nie zapisuje się z animacją :).

Opublikowano

Działa to ?? Jak tak to co trzeba podmienić żeby to wgrać na serwer ?

Nie będzie działać, bo to model 3D zapisany jako GR2 z dołączoną animacją i nie jest podpięty do odpowiednich kości.

uWhkcSE.jpg

Opublikowano

Nie będzie działać, bo to model 3D zapisany jako GR2 z dołączoną animacją i nie jest podpięty do odpowiednich kości.

uWhkcSE.jpg

Cóż, po prostu wrzucałam pliki włosów do 3d maxa, nie było tam żadnych kości ani nic, dlatego nie wiedziałam, ze jest to problem. Jeżeli ktoś wie, jak to łatwo i dość szybko naprawić, to będę wdzięczna. Ogarnę to i wrzucę do tematu.

Na chwile obecna, jeżeli naprawdę nie działa, można ściągnąć tylko twarze ;-)

Specjalista
Opublikowano

A mam pytanie,jakie pliki odpowiadają za twarze ??

Bo chciałbym sobie edytować sam :)

Pomogłeś,pomogę kiedy tylko brachu mogę!

graphic.png

Opublikowano

Cóż, po prostu wrzucałam pliki włosów do 3d maxa, nie było tam żadnych kości ani nic, dlatego nie wiedziałam, ze jest to problem. Jeżeli ktoś wie, jak to łatwo i dość szybko naprawić, to będę wdzięczna. Ogarnę to i wrzucę do tematu.

Na chwile obecna, jeżeli naprawdę nie działa, można ściągnąć tylko twarze ;-)

Nalezy zaimportować kości do Maxa, a następnie "zrigować" model za pomocą "Skin". Jest to upierdliwa robota i wcale nie szybka, dlatego mało kto sam robi zbroje/fryzury/moby.

Opublikowano

Nalezy zaimportować kości do Maxa, a następnie "zrigować" model za pomocą "Skin". Jest to upierdliwa robota i wcale nie szybka, dlatego mało kto sam robi zbroje/fryzury/moby.

Przy fryzurze jest to jedna kość więc wcale to nie jest upierdliwe ;>

^^

Opublikowano

A mam pytanie,jakie pliki odpowiadają za twarze ??

Bo chciałbym sobie edytować sam :)

Teksturę twarzy bierzesz np z mnisiej i sobie edytujesz i dodajesz do jakiej zbroi chcesz :D ciekawe czy dałoby radę dodać nowe twarze itp :D bo to byłoby bardzo ciekawe :D

PS: A co do tej pracy tak jak pisałem bardzo ładna fajnie jakbyś wykombinowała coś na święta

Opublikowano

Teksturę twarzy bierzesz np z mnisiej i sobie edytujesz i dodajesz do jakiej zbroi chcesz :D ciekawe czy dałoby radę dodać nowe twarze itp :D bo to byłoby bardzo ciekawe :D

PS: A co do tej pracy tak jak pisałem bardzo ładna fajnie jakbyś wykombinowała coś na święta

Nowe twarze? Oczywiście tyle że albo do każdej zbroi dodajesz nową twarz usuwając starą lub robisz do każdej fryzury nową twarz nieco większą od poprzedniej tak aby na nią nachodziła.

^^

Opublikowano

Przy fryzurze jest to jedna kość więc wcale to nie jest upierdliwe ;>

Nie jeśli fryzura ma np. długie włosy. Wtedy należy podpiąć 3-4 kości :P.

Opublikowano

Nie jeśli fryzura ma np. długie włosy. Wtedy należy podpiąć 3-4 kości :P.

Nie trzeba ale skutkiem tego będzie to że nie będą się ruszały :>

^^

Opublikowano

Nie trzeba ale skutkiem tego będzie to że nie będą się ruszały :>

Wtedy to już nie są włosy, lecz hełm xD.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...