Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Sona czy Blitz

Valterqe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Na wstępie chciałbym powiedzieć ze nie mam jeszcze żadnego supporta z tych ''lepszych'' więc interesuje mnie sona i blitz. Który jest lepszy i dlaczego? Zależy mi na jak najlepszym pomaganiu swojej drużynie w early jak i w late na rankedach. Ostatnio poprzegrywałem wszystko dlatego że nie miałem supporta prócz soraki i alistara...

Opublikowano

Sona jest lepsza sam ją mam. Ma straszny Damage z Q, dużo leczy z W, daje bonus ms z E i ponad 2 sekundowy stun z ulti. Blitz jest zawsze banowany, więc nie ma możliwości nawet nim pograć.

jp8p35.png
Opublikowano

Sona jest lepsza sam ją mam. Ma straszny Damage z Q, dużo leczy z W, daje bonus ms z E i ponad 2 sekundowy stun z ulti. Blitz jest zawsze banowany, więc nie ma możliwości nawet nim pograć.

Proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.

Po pierwsze stun trwa 1.5 sekundy.

A po drugie to to blitz nie jest banowany tak często.

A najlepiej to kup sorake bo leczy.

Opublikowano

Proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd.

Po pierwsze stun trwa 1.5 sekundy.

A po drugie to to blitz nie jest banowany tak często.

A najlepiej to kup sorake bo leczy.

Z tym stunem strzelałem :D Ciężko zapamiętać abilitki wszystkich champów ;> a blitz jest banowany w zależności od poziomu.

jp8p35.png
Opublikowano

Blitz jest raczej banowany w niższych dywizjach; wyżej wolą banować Thresha. Od siebie jednak dodam, iż lepszym wyborem byłoby wzięcie Sony, gdyż Blitzcranka trochę łatwo skontrować (Alistar, Leona, Sivir, Thresh etc. i robocik ma po grze).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...