Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] MaxCraft

FuUS00

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie o myślicie o MaxCraft(hosting). Chodzi mi bardziej o ofertę bez limitu ram czy to naprawde jest tak jak tam piszą czy to ma limit? Krótko mówiąc piszcie tu swoje opinie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam serwer na maxcrafcie (pukawce) i polecam ci oferte Lite okolo 40 s NIE ma lagow Szybki Dysk wydajny procesor a ten limit to chodzi o wgrywanie pluginow !

Serwer PvP: garnizon.maxc.pl Zapraszamy -> 25/40

Opublikowano

polecam, dobry hosting, lagi jeśli są to małe ;]

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Opublikowano

jest 8 gb ramu w opcji bez limitu :\ do nowych pomysłów nawet nie myśl o tym hostingu ale do serwera typu fb czy survival+gildie myślę że się nada

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Według mnie maxcraft nie jest za dobry. Ogólnie oferuja mało ramu, a w tym bez limitu to tak jak napisał kolega wyzej chodzi tu o pluginy, bo nie ma maszyny, która ma nieograniczona ilość ramu...

23562935567511174409.jpg

Opublikowano

Warrock Hack - nie opowiadaj bzdur. Nie ma limitu 8 GB ram. Limitem jest ilość ramu na maszynie, a tego jest kilkaset GB

ostry1960 - sam sobie zaprzeczasz. Jeżeli możesz wyłączyć limit, to jak możemy oferować mało ram ?

Kacki - nie wtyczkę falsh, bo kosnsola jest w Java, a nie we flash. Jeżeli nie ufasz nam i zgodziłeś się na zablokowanie naszego appletu tak jak proponuje przeglądarka, to nie dziw się, że nie możesz korzystać. W przygotowaniu jest kolejna wersja tym razem już w ajax, gdzie nie będzie takich problemów.

Dla czego można zdjąć limit ramu w ofercie Minecraft Max ? Bo serwer Minecraft sam dość dobrze potrafi zarządzać potrzebną pamięcią ram i w wielu przypadkach pobiera mniej niż byłoby wymuszone limitami.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Opublikowano

Siema mam server na pukawce w wersji maxcraft i nie polecam małe lagi ale często się sam wyłącza chociaż nie mam dużo pluginów

taka moja opinia.

A i administracja mało pomocna

Opublikowano

Siema mam server na pukawce w wersji maxcraft i nie polecam małe lagi ale często się sam wyłącza chociaż nie mam dużo pluginów

taka moja opinia.

A i administracja mało pomocna

Ja nigdy nie miałem ani jednego laga. Wyłącza Ci się serwer? To nie zalezy od pluginów, ale tez od ich konfiguracji, zle skonfigurujesz będą błędy lagi itp..

Opublikowano

A i kupilem ten bez limit za 320zl Gowno nie opłaca się wogule i do tego administracja mi powiedziala żebym sobie lepiej kupil ta drógą oferte bo bezlimit będzie zamknięty niedługo oddali mi kase na szczęscie.

MPC user tobie chyba za te posty płacą bo mam serwer na pukawce już ponad 3 miechy i nie polecam. lepszy mineserv

Opublikowano

A i kupilem ten bez limit za 320zl Gowno nie opłaca się wogule i do tego administracja mi powiedziala żebym sobie lepiej kupil ta drógą oferte bo bezlimit będzie zamknięty niedługo oddali mi kase na szczęscie.

Właśnie widzę Te Twoje lagi. Jak Ty masz problem z ortografią, to na pewno z innymi rzeczami były problemy. "wogule"

MPC user tobie chyba za te posty płacą bo mam serwer na pukawce już ponad 3 miechy i nie polecam. lepszy mineserv

Haha, teraz to dowaliłeś. :) Co mam oczerniać hosting do którego nie ma nic do zarzucenia.? Ja też na pukawce miałem serwer gdzieś przez okres 2 miesięcy, i nie było żadnego problemu. I go polecam.

A do tego mineserv to nie polecam.

Opublikowano

Właśnie widzę Te Twoje lagi. Jak Ty masz problem z ortografią, to na pewno z innymi rzeczami były problemy. "wogule"

Haha, teraz to dowaliłeś. :) Co mam oczerniać hosting do którego nie ma nic do zarzucenia.? Ja też na pukawce miałem serwer gdzieś przez okres 2 miesięcy, i nie było żadnego problemu. I go polecam.

A do tego mineserv to nie polecam.

Gościu jak ty już nie masz innych argumętów tylko do ortografi się czepiasz to fajnie widźe że nie mamy o czym gadać płacą ci za reklame pukawki, a ten kto ma tam swój server to wie że to gówno oszuści i tyle.

Opublikowano

Gościu jak ty już nie masz innych argumętów tylko do ortografi się czepiasz to fajnie widźe że nie mamy o czym gadać płacą ci za reklame pukawki, a ten kto ma tam swój server to wie że to gówno oszuści i tyle.

Co ty piszesz haha? :) Kasa za reklamę, to mnie powaliłeś. Popraw ortografie ;) Widać ze jesteś dzieciakiem :) Oszuści? haha. Jak by byli oszustami to nikt na pewno by nie kupił u nich żadnych serwerów. Tak więc nie wiesz co piszesz ;) Pozdrawiam.
Opublikowano

julord

Tak się składa, że to ja jestem administracja :)

Ale wszystko pomyliłeś....

Usługa gdzie można wyłączyć limit ramu to Minecraft Max i nie ma nic wspólnego z MCGS którego korzystałeś i którego faktycznie były plany likwidacji.
Jednakże na prośby klientów, w ostateczności została ona przeniesiona do lokalizacji Polska ATM, na znacznie lepszy sprzęt i działa z powodzeniem, ale za wyższą o 50 zł miesięcznie cenę.

Wydaje mi się, że wyciągnąłeś błędy wniosek na podstawie tej rozmowy z działem tech ?

xxxxxxxxxx 04.10.2013 21:25 Przeczytane: tak

DLA KLIENTOW USLUG MINECRAFT CLOUD jest tam napisane że minecraft cloudzostanie wycofany czyli mój server napewno kiedyś zostanie przeniesiony czyto mój wybór?? 

admin EDYTUJ

Jest to Pana wybór.

Pozdrawiam

Administracja nie pomocna ?
Przecież Twoje ostatnie zgłoszenie jest z dnia 17.10.2013, dla czego nie korzystasz z pomocy naszego działu technicznego ?

Poniżej inny przykład pomocy udzielonej Tobie:

xxxxxxxxx 26.08.2013 21:36 Przeczytane: tak
 Witam mam taki maly problemik kupiłem miałem 20 slotów po czym dokupiłem 10i miałem 30 slotów ale musiałem zrobić cofke servera o 1 dzień i teraz spowrotem mam20 slotów, a kasy mi nie oddało, nie chce kasy tylko 30 slotów z góry dzięki za dodanie. 
admin EDYTUJ

Liczbę slotów może Pan określić w pliku konfiguracyjnym serwera. Mógł Pan np. skorzystać z kopii zapasowej, która posiadała plik konfiguracyjny sprzed zmiany liczby slotów. Może Pan ją jednak poprawić w pliku konfiguracyjnym na FTP, np. za pośrednictwem edytora plików. Wystarczy edytować plik server.properties, ustawić wartość parametru max-players i uruchomić ponownie serwer.

Pozdrawiam

Tutaj widać, że masz ewidentny problem z brakiem umiejętności konfiguracji serwera:

xxxxxxxxx 24.08.2013 23:04 Przeczytane: tak
 Witam po raz kolejny.Znowu wylączyl mi się server bo byl przeciazony, niema na nim dużo pluginówa bylo 500% wykożystania procesora jest 20 slotow pełnych zróbcie coś bo mi ludzieodchodzą z servera prosze! 
admin EDYTUJ

To Pan musi zrobić porządek ze swoim serwerem optymalizując konfigurację i usuwając pluginy, które doprowadzają do przeciążeń. Liczba pluginów nie ma żadnego znaczenia, nawet jeden plugin, który działa nieprawidłowo może spowodować przeciążenie procesu serwera.

Pozdrawiam

Dział techniczny wyraźne naprowadził Ciebie na trop, gdzie masz szukać problemów z serwerem.

Nie napisałeś, że próbowałeś coś z tym zrobić i nie radzisz, tylko żądasz od nas abyśmy realizowali Twoje zadanie, czyli poprawną konfigurację serwera.

Nasz dział techniczny chętnie pomaga ludziom którzy wkładają wysiłek, ale nie potrafią sobie poradzić z danym problemem, ale lenistwa i spychotechniki nikt nie toleruje.

Wyciąg z naszego regulaminu par 5 pkt 8:

Usługobiorca oświadcza, że posiada wiedzę i doświadczenie w zakresie obsługi i konfiguracji zamawianych przez siebie Serwerów.

Do Twojej dyspozycji jest cały dział techniczny z kontaktem przez:

- telefon

- menu pomoc w panelu

- mail: [email protected]

- telefon na zasadzie oddzwonienia

Tylko jest jeden warunek, napisz co zrobiłeś, żeby poprawić działanie serwera, bo jeżeli nic nie zrobiłeś to licz, że zrobimy to za Ciebie.

Ci oszuści jak nas nazwałeś dali Ci uczciwy wybór pomiędzy nową usługą MCGS, która faktycznie jest droższa o 50 zł (wyższa jakość i wyższe koszty) , lub zwrotem 81.28 pkt do portfela.

Wybrałeś zwrot i zakupiłeś Minecraft Max 100 slotów, które w dniu 05.12.2013 właśnie przedłużyłeś na kolejny miesiąc.

Serwer nie wyłącza się sam, ale bywa restartowany jeżeli jego działanie zakłóca pracę serwerów innych klientów (co widać powyżej w postaci 500% procent zużycia cpu)

Co jakiś czas otrzymujesz komunikat w panelu taki jak ten ostatni:

Komunikat o nadmiernym obciążeniu serwera ID 261776 01-12-2013 16:26

Proces konsoli Twojego serwera ID: 261776 generowal nadmierne obciazenie. Aby uniknac niestabilnosci Twoj serwer zostal uruchomiony ponownie. Sprawdz konfiguracje serwera i upewnij sie, ze jego obciazenie utrzymuje sie na stabilnym poziomie.

To właśnie dzięki tego typu systemowi monitoringu w przypadku błędnego działania któregoś z serwerów nie dochodzi do przeciążeń i lagów na serwerach innych klientów.

Dla czego nie zgłosisz się z prośbą o pomoc do działu tech ?

Wydaje mi się, że nie zasłużyliśmy na nazywanie nas oszustami. Wystarczy kontakt i rzeczowa rozmowa.

Swoją drogą taniej i lepiej byłoby zrobić tak:

- zmniejszyć ilość slotów do liczby faktycznie zajmowanych slotów (na prawdę masz zajętych 100 slotów, czy może połwę z tego) ?

- zakupić BungeeCrod, ustawić na nim widoczność 100 slotów i podpiąć pod niego serwer Minecarft

Wyjdzie taniej i stabilniej. Po co płacić za 100 slotów kiedy pewnie zajętych jest może z 50 ? Dzięki BungeeCrod można pokazać nawet 999 slotów na 10 slotowym sewrerze.

Zamiast wyzywać nas od oszustów, skontaktuj się z nami, chętnie pomożemy.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Opublikowano

według mnie pukawka / maxcraft nie jest dobry , cena to 1,70 zl za slot . Jak dla mnie nie warte swojej ceny. Jeżeli chcesz dobry server z hostingiem na którym sie nie zawiedziesz to : craftserve.pl , Co prawda.. może i jest troche drogi , ale warto ! Zwłaszcza teraz jest dobra promocja więc sie bardzo opłaca hosting posiada mape 3d , Najlepszy instalator pluginów z wszystkich hostingow , dostajesz serwer głosowy mumbe za darmo. Wszystkie pluginy działąją hosting praktycznie nigdy nie ma prac technicznych oraz jeżeli są lagi to twój internet. Napwno nie hosting . Polecam craftserve.pl

Opublikowano

według mnie pukawka / maxcraft nie jest dobry , cena to 1,70 zl za slot . Jak dla mnie nie warte swojej ceny. Jeżeli chcesz dobry server z hostingiem na którym sie nie zawiedziesz to : craftserve.pl , Co prawda.. może i jest troche drogi , ale warto ! Zwłaszcza teraz jest dobra promocja więc sie bardzo opłaca hosting posiada mape 3d , Najlepszy instalator pluginów z wszystkich hostingow , dostajesz serwer głosowy mumbe za darmo. Wszystkie pluginy działąją hosting praktycznie nigdy nie ma prac technicznych oraz jeżeli są lagi to twój internet. Napwno nie hosting . Polecam craftserve.pl

Teraz to dowaliłeś z opinią ;)

"Według mnie pukawka / maxcraft nie jest dobry, cena to 1,70 zł slot. Jak dla mnie nie warte swojej ceny."

Jak jest wysoka jakość i tani slot to chyba dobrze. Nie warte swojej ceny, to co chiałbyś aby było drożej lub taniej....

Opublikowano

Tutaj nie trzeba prowadzić żadnych dłuższych opini. Poprostu to świetny hosting, oferuje dużo ramów i dobre maszyny w dobrej cenie. Możesz sobie przetestować wydajność tego hostingu, wynajmując serwer testowy 10 slotów do minecrafta.

,,Vape is good, vape is my life"

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Zdecydowanie jeśli masz wybierać to Fiberhost.Tanie serwery,tanie sloty 1 slot-1zł.Administracja zawsze ci pomoże.Wiem co mówie bo korzystałem z wielu hostingów (w Fiberhost jestem i korzystam z ich usług od roku)i ten jest najlepszy ,a i na dodatego lagów nie ma.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Hmm Może i dobry Ale nie polecam ci robić serwera na pakiecie STARTER Totalna Klapa jak bierzesz się do czegoś większego to wybierz RAM Albo Sloty :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...