Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

War Thunder czy World of Warplanes?

hajt ;x

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Która gra jest waszym zdaniem lepsza? Chodzi mi głównie o fun z gry, ale trochę też o grafikę. I czy w obydwóch grach są samoloty z czasów WW II?

Opublikowano

Która gra jest waszym zdaniem lepsza?

War Thunder.

Chodzi mi głównie o fun z gry

War Thunder.

ale trochę też o grafikę.

War Thunder.

I czy w obydwóch grach są samoloty z czasów WW II?

Tak, ale w War Thunder tylko te, które rzeczywiście latały, podczas gdy w WoWp są też maszyny znane jedynie z papieru. Wyszli też czasowo poza ramy II WŚ bardziej, niż Gaijin.

Tyle w temacie ;) Poczytaj: http://www.mpcforum.pl/topic/1001434-dyskusja-world-of-warplanes-vs-war-thunder/?hl=+world%20+warplanes

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Grałem i w WoW i w WT i mogę śmiało powiedzieć ze WT bije na głowę WoW.

Lepsza grafika

Sto razy lepszy realizm

Większa grywalność

Możliwe ze w przyszłości połączenie rozgrywki z czołgami.

Nie ma sie co rozpisywać - WoW laduje u mnie w koszu.

Pzdr.

Opublikowano

Grałem i w WoW i w WT i mogę śmiało powiedzieć ze WT bije na głowę WoW. Lepsza grafika Sto razy lepszy realizm Większa grywalność Możliwe ze w przyszłości połączenie rozgrywki z czołgami. Nie ma sie co rozpisywać - WoW laduje u mnie w koszu. Pzdr.

'Możliwe'... a właściwie pewne, bo chyba nie oglądałeś dobrze gameplayów z czołgów, tam dobrze widać że jednocześnie jeżdżą i latają.

A co do @topic, to WT, WT, WT tak.

Opublikowano

Nawet mimo tego warto zobaczyć bo jest pokazane jak będzie działać bombardowanie czołgów.

@edit co za troll oddał głos na WoWP?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jak ktoś lubi latać plastikowymi samolotami z paskiem życia które poruszają sie jak pociąg z węglem i dodatkowo z limitem wysokości max 4k :D mertow to niech gra w to Wowp

Opublikowano

Jak ktoś lubi latać plastikowymi samolotami z paskiem życia które poruszają sie jak pociąg z węglem i dodatkowo z limitem wysokości max 4k :D mertow to niech gra w to Wowp

Limit wysokości akurat jest usprawiedliwiony ze względu na brak ciężkich bombowców. Ale w WT czasami już startujesz wyżej...

PS: Co jest jak dolecisz do 4k? Rozbija cie o niewidzialną ścianę?

Opublikowano

Ponoc traci sie sterowność i samolot sam opada , dokładnie tego nie sprawdzałem bo ta gra byla u mnie 15minut i uinstal, Co do WT ponoc w nadchodzacym paczu bombowce maja startowac z 5k metrow i ma byc wiecej celi strategicznych

Opublikowano

Tylko ze gra bombowcami na 5k m bedzie nudna, bo żaden myśliwiec nie doleci zeby je strącić :P no i jak trafiać ruchome cele z 5km? Chyba tylko "fat boyem" a i to nie zawsze...

Opublikowano

Narazie to tylko plotki, jak latam B17 to nawet na pułap 7k sie za mna potrafią wdrapać i odstrzelić a zeby osiagnac taka wysokosc to musze tym klockiem dobre 5m nad baza kołować i bomby na darmo zrzucac zeby odciazyc samolot , co do tych celi musisz patrzec jakie jednostki sa pod toba jesli lekkie czolgi pojazdy to sporo przed nimi trzeba zrzucać bomby bo one szybko jada. najlepiej bazę rozwalać ona w miejscu stoi;D

Opublikowano

co do tych celi musisz patrzec jakie jednostki sa pod toba jesli lekkie czolgi pojazdy to sporo przed nimi trzeba zrzucać bomby bo one szybko jada. najlepiej bazę rozwalać ona w miejscu stoi;D

albo po prostu w bunkry walić, jeśli są. ;D

Opublikowano

Ponoc traci sie sterowność i samolot sam opada , dokładnie tego nie sprawdzałem bo ta gra byla u mnie 15minut i uinstal, Co do WT ponoc w nadchodzacym paczu bombowce maja startowac z 5k metrow i ma byc wiecej celi strategicznych

Ja grałem dłużej(czyt. 2 tygodnie, skończyłem 2 godziny po zagraniu w WT), ale wtedy jeszcze nikt nie wchodził na takie wysokości. Bo po co? Bomby latają po całym celowniku więc jak celowałeś w sztab to mogłeś zestrzelić działko plot..

Narazie to tylko plotki, jak latam B17 to nawet na pułap 7k sie za mna potrafią wdrapać i odstrzelić a zeby osiagnac taka wysokosc to musze tym klockiem dobre 5m nad baza kołować i bomby na darmo zrzucac zeby odciazyc samolot , co do tych celi musisz patrzec jakie jednostki sa pod toba jesli lekkie czolgi pojazdy to sporo przed nimi trzeba zrzucać bomby bo one szybko jada. najlepiej bazę rozwalać ona w miejscu stoi;D

albo po prostu w bunkry walić, jeśli są. ;D

Albo w działa przeciwlotnicze, nikt się nie przyczepi bo pomyślą że zestrzeliłeś któreś na froncie.

Opublikowano

Właśnie - chodzi mi o cele ruchome. Cele stacjonarne to wiadomo - to jest łatwa sprawa, f7 celujemy i zawsze padają jak jest bombka co najmniej 250kg. Chodzi o to o ile wcześniej walić w cele ruchome: przy wysokości 5km, celach które sie przemieszczają i to nie zawsze droga i do tego czasem sie "rozjeżdżają" to jest niedooszacowania.

Opublikowano

Tak wogóle, to WG wprowadziło zunifikowany... nie, nie system kont premium. To wprowadziło ale wcześniej. Zunifikowany wolny XP(doświadczenie za które możesz badać cokolwiek zechcesz). Jako że i przed wyjściem WoWP'a w WOTcie były osoby które nowe drzewka sobie za wolny exp, tyle go miały, można się domyślić kto bedzie grał na górnych tierach WoWP.

Opublikowano

Nie ma jednej łatwej zasady na ile wcześniej zrzucać bomby na cele ruchome. Za dużo zmiennych. Liczy się wyczucie i szczęście. Do pewnego stopnia działa zasada 300x300x300 którą można wykorzystywać na myśliwcach np. w HB. Tzn. lecąc z prędkością 300km/h żeby trafić w cel powinniśmy zrzucić bombę z wysokości 300m w odległości 300m do celu. Ale to przestaje działać przy wyższych wysokościach,gdyż brakuje prędkości. W bombowcach to tak jak mówię, za dużo zmiennych. Przykładowo zrzucając bombę z kilku tysięcy metrów będzie ona leciała jakieś 10 sekund. W tym czasie inny bombowiec będący nad ziemią może te cele zbombardować lub mogą zostać przez kogoś ostrzelane,porozjeżdżają się i już nie trafisz. Dlatego bombardowanie ruchomych celów z kilku tysięcy metrów mija się z celem.

Opublikowano

Dla mnie War Thunder ponieważ między innymi jest kilka samolotów do każdej bitwy więc gdy zginę nie muszę od razu wychodzić i zaczynać kolejnej bitwy tylko od razu gram kolejnym samolotem i to też pozwala w mniejszym czasie zdobywać punkty.

sseekj.jpg

Opublikowano

Zdecydowanie wole WoWp. Lepiej się strzela itp. lepsza dynamika. W Wt to wszystko jakieś sztywne? dzike? fuu :P

>>>> Jakże będą chrząkać warchlaki gdy usłyszą jak cierpiał stary dzik <<<<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...