Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Kontra na Jaxa na 3vs3

Gość Zacieszynka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmmm,może teemo ?(oślepienie,szybkość ruchu,obrażenia magiczne do hitów no i slow).

Da rade też kayle(szybkość ruchu,heal,slow,nieśmiertelność,obrażenia mag. do hitów).

Obie podobne postacie,jax'a można skontrować slowem i potem szybko go bić z hitów,najlepiej obrażeń magicznych.

Opublikowano

Hahahahahha, pozdro dla tych którzy mówią że teemo to kontra na jaxa. Jebnie mu q i przez tez kilka sec nie bedzie mógł nic robić, po tych kilku sec jax zbierze grzyba na combo ze skilli. Imo nasus jest dobrą kontrą, ogarnięta kayle, aatrox w late z ga, lub oczywiście ban

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Teemo Q = Jax E

omgggggggggg nie wiem jak to kontra może być <3

Na Jaxa powiem szczerze, to Lee Sin, nic innego mi nie przychodzi. Co do Rene, to botrk i pada, no bo jak rene pójdzie pod AD to padnie szybko, a jak w hapsa, to botrk counter

Opublikowano

Teemo Q = Jax E

omgggggggggg nie wiem jak to kontra może być <3

Na Jaxa powiem szczerze, to Lee Sin, nic innego mi nie przychodzi. Co do Rene, to botrk i pada, no bo jak rene pójdzie pod AD to padnie szybko, a jak w hapsa, to botrk counter

ale przeciez renekton go kontruje tylko w early game.. w lacie nie oszukujmy sie na jaxa ciezko znalezc rownego mysle ze kayle jest odpowiednim champem vs jax na 3vs3.

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

@2up nie pier***l mi tu ,że Jayce jest kontrą na Jax'a prosze wypróbuje Kayle i Aa

internet to nie jest jakis oddzielny swiat gdzie ludzie zapomnieli o swoich emocjach

Opublikowano

Mnie tylko Lee Sin kontrowal praktycznie. Zajebiscie ciężko zajebać dziada. Tak w 30/40 min. Raczcej ciężko by było go zabić. Ja Jaxa praktycznie pod 95% tanka składam, a zawsze vs. Lee z Hydrą + LW walczyłem, więc może to temu, ale mobilnością Lee wygra.

Opublikowano

Stawiałbym także na Nasusa. To czym niszczy Jax to jego szybkość ataku z pasywki i wzmocnienie ataku z pasywki ulti. Dodatkowo JAx to postać, która w popierniczony sposób skaluje się z itemami więc typowy mid-late game. No i ta mobilność.

Teraz spójrzmy na Nasusa: spowolnienie szybkości ataku + wybitnie skaluje się z farmą i przedmiotami. Dodatkowo slow rozwala Jaxowi do pewnego stopnia jego mobilność.
Na Summoners Rift Nasus vs Jax sprawdzał się bardzo dobrze, wiec na TT też powinien.

A coś w odmiennym stylu to może Riven?
Świetne early + sporo obrażeń ciśnie z umiejętności - co sprawia że Counterstrike nie jest aż tak skuteczny. Dodatkowo również wysoka mobilność postaci i skalowanie się z przedmiotami jak Jax (ta tarcza - -)

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...