Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Moby

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , ja mam parę pytań .

1. Który plik odpowiada za respienie się mobów z metinów. Chodzi mi oto , że dokładnie z metina Zazdrości nie respią się mobki oraz hp tego metina jest zdecydowanie za małe . Podpowie mi ktoś jak to naprawić ?

2. Jak ustawić handlarza na stałe w danym miejscu ;x Chodzi mi o to , że np mam sobie handlarza ulepszaczami i chce go na stałe ustawić obok kowala ;p Jak to zdrobić ?

3. Czy mógłby mi ktoś dokładnie opisać jak dodać na serwer nowe zbrojki bo jest na mpc parę tutoriali ale nic z nich nie rozumiem :D Najlepiej na pw lub na gg podam po kontakcie na PW.

Pozdrawiam ;]

Zbieram +

Opublikowano

1. xxx

2. /usr/home/(XXX)/share/locale/(XXX)/map/metin2_map_a1(/b1/c1/a2/b2/c2/)npc.txt

3. Itemproto serwer/client, icon, pc, wpisy itemlist

@Down

Oj sorry... akurat ustawiam drop, i jakoś mnie przymuliło :P

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

1. http://www.mpcforum.pl/topic/255811-tut-edytowanie-respow-metinow/

2. Wchodzisz do folderu map/nazwa_mapy/npc.txt i ustawiasz wg wzoru (weź przykład z innego NPC)

3. W tym Ci nie pomogę, bo nie za bardzo potrafię.

Za to @UP się popisał. W pierwszy punkcie chodziło jej o co innego, a w punkcie trzecim o DOKŁADNE wyjaśnienie, a nie wypisanie co trzeba zedytować.

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Okej dzięki Wam ;p

Co do 1 to właśnie też znalazłam tego tutka ;p

Co do 2 to jakoś ogarnę , dzięki za pomoc :D

Co do 3 to mniej więcej wiem co podmienić itd lecz tu nasuwa mi się kolejne pytanie o co chodzi z tymi wpisami do mysql ? Powiedzmy że mam ikonki i pliki z pc i pc2 a co z resztą ?:D wpisy nie są potrzebne ?:P Lub jeśli są to można te wpisy wziąć z czego innego tylko pozmieniać na swoje ?:D

No to jeszcze dołączam do tematu kolejne pytanie :D

Chciałabym dodać sobie nowe ulepszacze ;p mam już obrazki w formacie .tga i gdzie to wrzucić ?:P

Pozdrawiam

Zbieram +

Opublikowano

Wpisy muszą być.

Możesz je skopiować z innych zbroi, ale musisz też wtedy zamienić ich ID (Wpisy).

Dodajesz wpis do itemlist w locale_pl, a ikonki wrzucasz do icon.epk/eix.

Następnie dodajesz wpis do itemproto serwer/client i gotowe.

74f31dbf1675f.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...