Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rankedy

Loocz3k

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Zacząłem grać rankedy po 7 miesięcznej przerwie, w S3 nie grałem prawie wcale więc spadłem do Broznu I -.-`. I teraz do was pytanie jakąś linie najlepiej grać żeby wyjść z tego szamba. Ludzie którzy tam grają są do wymiany, zachowują się czasami gorzej niż boty i to widać. Chciałbym wycarrować grę ale nie wiem za bardzo z której linii mógłbym zrobić to najlepiej. Więc proszę o szybką odpowiedź i za wszystko z góry dziękuje, pozdrawiam :)

Opublikowano

Witam! Zacząłem grać rankedy po 7 miesięcznej przerwie, w S3 nie grałem prawie wcale więc spadłem do Broznu I -.-`. I teraz do was pytanie jakąś linie najlepiej grać żeby wyjść z tego szamba. Ludzie którzy tam grają są do wymiany, zachowują się czasami gorzej niż boty i to widać. Chciałbym wycarrować grę ale nie wiem za bardzo z której linii mógłbym zrobić to najlepiej. Więc proszę o szybką odpowiedź i za wszystko z góry dziękuje, pozdrawiam :)

W silverze idzie carrować Zedem, także w Brązie nie powinieneś mieć problemu graniem Zedem na midzie.

Game Over

Opublikowano

Mid/Jungle

Z jungli wbijasz i oddajesz im fragi, inicjujesz tfy i dobrze focusujesz

Z mida po prostu czekasz aż te boby się wbiją i robisz cały damage, roamujesz w early

Opublikowano

Teoretycznie da się ciągnąć grę z każdej pozycji, ale moim skromnym zdaniem ADC i support są do tego najgorszymi pozycjami, a junglerem trzeba być naprawdę mocnym ale w teorii to my rozdajemy karty, i jeżeli rozdamy je dobrze to gra będzie toczyć się tak jak sobie tego zażyczymy.

Zostaje więc top i mid. Każdy wie jak działa nafeedowany Kassadin albo Riven.
Polecam którąś z tych linii, w zależności od tego na której najlepiej się czujesz.
Koleżka np. wycarryował sam siebie Kha Zixem na midzie niemal całą drogę ze srebra do platyny.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Może spróbuj Lee Sinem na jungli. Wymaga sporo skilla, naprawdę. Ale potrafi rozjebać wszystko, no i jestes na jungli więc robisz cos na każdej linii.

Ewentualnie możesz isc Fizzem a jeżeli jestes naprawdę YOLO i masz w sobie troszkę cierpliwosci to możesz wziąć.. Heimera! To gówno naprawdę robi gry.. :D

2nv8jzq.jpg

Opublikowano

To raczej wybiorę mida, ponieważ nie umiem poruszać się po jungli :). To jeszcze podajcie mi op chary które teraz przodują na midzie :)

Opublikowano

Polecam Ci riven na top'a.Fajnie się carruje tą postacią,w early jest strasznie mocna,a jak się nafeedujesz to potem robisz miazge w late game.

Opublikowano

To raczej wybiorę mida, ponieważ nie umiem poruszać się po jungli :). To jeszcze podajcie mi op chary które teraz przodują na midzie :)

Riven (dobra na mida/topa), Fizz, Kassadin, Zed, Orianna, Ahri. Tymi postaciami możesz carrować spokojnie :) No i Nasusem na topie, po nastackowaniu Q wbijasz się w tf i sam wygrywasz.

2rp9q8l.jpg

Opublikowano

ja zawsze chodze jungle na smurfie w bronzie 5.. masz free farme a tak ci przychodzi jungler i kradnie z mida, topa supporty jezeli sa tez kradna a w jungli wbijasz na bota na ganka babysittujesz bierzesz 1 killa i 1 adc i tak ciagle az bedziesz so feed i gg wp enemy mogą surrendować

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

Osobiście wychodząc z brażu dużą wagę przywiązywałem do postaci które są z lekka uniwersalne tzn. dmg + tank, którymi sam mogę wejść w tf. Skąd to się wzięło ? Wkurzały mnie gry w których np. naffedowaną ahri padałem po uciszeniu, stunie a mój team wbijał się po mojej śmierci i padał jak boty. Po pierwsze ludzi w brązie trzeba naprowadzić, z dużą cierpliwością - pisać co teraz będzie najodpowiedniejsze drag/wieża/baron ludzie tam siedzący kompletnie nie więdzą kiedy mają pushować itd. nie rozkminiają żadnych taktyk ...

Tak więc wracając do początku dla mnie tą odpowiednią postacią była diana - mobilna/tankowata/z wypasionym dmg. Na początku starałem się różnymi postaciami wychodzić z tego szamba - z mizernym skutkiem, gdy zacząłem grać dianą wyszedłem do silvera w 2 dni.

Podsumowując szukaj postaci uniwersalnej, z małym zapleczem kontr. Aktualnie dla mnie taką postacią jest gragas który był strasznie mocny w s3 i w pres4

nadal jest prawdziwą bestią :D mało kontr, sustain na lini, dobre przeliczniki

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

bierz lee sina pro postać nie dla noobów ogarniesz i masz każdą grę w łokciu :]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...